Аранжиране на маса - 9

• 47 835
  • 515
  •   1
Отговори
# 495
  • Австрия
Ехаааа... приятна цветова комбинация, Пипилота, красива маса си аранжирала! Сега, като си си вкъщи, ще показваш по-често Smiley А лавандулов сироп само веднъж съм пила, обаче много ми се услади Yum Но и аз съм от мързеливите и ... хм, едва ли ще си направя Smirk
Браво, Яна! Тази година няма нужда да се ходи на море, то си е при нас HugGrinning
А!.. Честит имен ден, Янче Flowers Four Leaf Clover

Поздравявам ви с Еньовден Simple Smile Сутринта обиколих около дома в търсене на диворастящи билки и треви. С билките зор видях, но треви се намериха Laughing

Признавам, че идеята бе спонтанно вдъхновена - Светкавица Heart EyesHug и повод да се сдобия с нови чинийки за лятото Relaxed

herbalgreen_teller_a by Dimitrana S, auf Flickr:rose:

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 22:59 от DimS.

# 496
  • Вила Великула
Димс, как намери такива тревички, които са точно копие на нарисуваните на чиниите?
Супер е.

# 497
На ДимС масите са истински празник за сетивата. Няма претрупаност, няма помпозност. Само класа и душа.

# 498
  • София
Димс, много ми харесва масата ти за Еньовден. Чиниите са прекрасни. Благодаря за имения ден!
Вчера получих прекрасен букет цветя от дъщеря ми и ето една трапеза с тях:

# 499
  • Вила Великула
Яна, много е хубаво, че от всяко нещо получаваш такова вдъхновение. Отново красива маса.

# 500
  • София
Така е, голямо вдъхновение, благодаря😀
И още една трапеза с цветята ми за имения ден в червено и жълто ❤️😍💛🥰❤️

# 501
  • Австрия
Да, аз също се впечатлявам и удивлявам от лекотата и бързината, с които Яна сменя тематика и декорация Grinning
Янче, браво за флоралните маси! Особено  червено-жълтата и прекрасните типично летни цветя в букета Heart Eyes Волно или неволно, но ето че и ти уважи юнското тематично предизвикателство Sunglasses

Soul, много ти благодаря за добрите думи - невероятен комплимент Blush BlushHug

Гледам ги тези хубави чинии с лимони, Пипилота и се чудя: на Tognana ли са?

Димс, как намери такива тревички, които са точно копие на нарисуваните на чиниите?
Е, те са най-често срещаните тревисти видове.. особено този, който малко прилича на житен клас, е навсякъде. И дивият керевиз (ако въобще е той, а не някой отровен двойник, напр. бучиниш) също се среща често. Това върху чинията е със същите листенца, но цветовете наподобяват цвета на чесъна - такъв си резнах от общинска градинка без капка свян в случая Satisfied - като прецъфти декоративния чесън, отскубват растенията (някои са направо със саксийката засадени) и ги заменят с други.  Ден преди Еньовден започнаха да косят тревните площи около нас и пак късмет, че тук-там не толкова качествено. От една невдигната купчина с бурени се сдобих с магарешкия бодил. Поувехнал, но за половин час във вода се освежи. Метличина много исках, но тази година просто не се среща, за разлика от маковете и разни видове приличащи на маргаритки. За догодина ще се подготвя по-добре: лично ще си засея декоративен - имам идеи поне за три различни маси със синчец Smile
Простете за спам-а Wink

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 18:54 от DimS.

# 502
Прекрасно настроение в темата – чудесни сте, а идеите ви са толкова креативни! Sparkling Heart

Димс, Кубратова, при нас и с храната положението е подобно – няма как всички на масата да харесваме едно и също. Дори по отношение на нещо толкова елементарно като пицата – всеки си има предпочитания. Признавам си, доста съм ги разглезила мъжете вкъщи, но са ми голяма слабост, а и те го знаят прекрасно.

Имаме три празника почти поред – рожден ден, годишнина от сватбата и Деня на Бащата. Понякога дори съвпадат, така че не винаги смогвам да измисля отделна украса за всеки – оставаме в тоналността на предишния празник. Тази година темата беше синьо. Много ми харесаха покривките ви - в синьо има какво да допълвам.

Иначе по зимните празници обикновено сме около и понякога над 10 души. Само че цветните порцелани не са подходящи за миялна, затова при повече гости си ползваме белия комплект на Villeroy & Boch – лек е и влиза спокойно в машината.

Димс, ние поръчваме храна – понякога отделни порции, понякога бюфет. Само че бюфетът оставя голяма бъркотия, така че напоследък залагаме на индивидуални порции или "Brötchen".

Светкавица – вашият сервиз би бил идеален за такива събирания People Two Women Holding HandsPeople Two Men Holding Hands People CouplePeople Two Women Holding HandsPeople Two Men Holding Hands People Couple

Не знаех, че това цвете се казва мушкато – много го харесвам и аз! Както и хортензия, люляк… май обичам всичките цветя, въпреки алергиите си. Те просто създават настроение.

Скоро ще се включа и със снимки. Честно казано, в момента я караме на бяло и максимално опростено – прибираме се късно и е направо геройство да се подреди нещо по-така. Но влизам в темата с голямо желание и следя Hug

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:20 от Ли Лу

# 503
  • в сърцето на един мъж...
Темата някак разцъфна! Много хубави маси показвате момичета! Прекрасно е в тези жеги така свежо!
Ние имахме в петък повод, правихме курбан за баткото, не е нещо особено масата, по-скоро е мъжка такава, че тази година дойдоха приятелите му само. Но е за здраве

# 504
  • София
Продължаваме с любимото лято и морската тематика за добро настроение и уют. В интересна комбинация червено и светлосиньо. ❤️🩵❤️🩵❤️

# 505
  • Австрия
Предизвикателство през месец юли - отпускарският сезон Smile Тематиката да се завърти около

Екзотични (напр. фауна, флора) и чужди (култура, традиции, забележителности) страни!

Заповядайте, момичета Hug

През уикенда, когато обикновено гостуваме у свеки се предизвиках с маса на открито:

DVGarten6а by Dimitrana S, auf Flickr

# 506
Ха, Дими, че мина ли вече юни?!
Моите цветни чинии така и си стоят на селската къща, а аз не стигнах до нея  Simple Smile
Не пречи и по-късно да ги наредя, де, забрана няма, ако и да има тема.
Прекрасна градинска маса, обожавам ги! То да не става човек от нея, особено под сянката на елите...
Свекърва ти не отпуска ли едно мъничко местенце за палатчица под елите и мъничка масичка за кафенце, не ща повече...

# 507
  • в сърцето на един мъж...
Еха, Дими, страхотно! Ами много хубаво е, че си се предизвикала, я виж колко добре ти се получава!

# 508
  • Австрия
Благодаря ти, Гея! Драго ми е, че следиш и взе участие в предизвикателството - хубав и цветен рънър. И божури Heart Eyes

Кубратова, твоите чинии винаги предизвикват интерес и оживление в темата, така че.. когато и да ги покажеш - все ще е актуално Grinning
Градината на свеки е доста голяма за средностатистическа еднофамилна къща в голям град, хубаво е през всички сезони, макар през летните жеги тревата да губи от зеленината си.. На тази снимка се вижда част от нея:

В сянката на елите обаче е винаги прохладно и за палатка има достатъчно място, но човек не трябва да подценява и мнението на комарите Satisfied

За юлското предизвикателство се чувствам напълно.. безидейна в момента. Държа да споделя, че ще е голямо удоволствие за мен включване от Туната, Кубратова.. От Dani със сантимента й към Япония (ако въобще още поглежда тук), от Яна (как иначе, при нейното богато въображение), някак си предчувствам.. изненада от Ли Лу и от Soleil.. Blush
Всеки е добре дошъл Hug

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 00:41 от DimS.

# 509
  • София
За рождения си ден от близка приятелка получих подарък една много интересна купа и ето я вече на масата ми 🌊🌊🌊

Общи условия

Активация на акаунт