Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 24 463
  • 545
  •   1
Отговори
# 495
  • Bristol
Хайде, запрятаме ръкави и трябва да изпишем темата преди да дойде Новата Година!

Блу, Ужасия, Ell, успех на децата с изпитите!

Аз се вкарах в един филм, по 6 дни седмично работя нощни смени. Всички които работим по този проект сме шокирани, никой не очакваше толкова много нощни смени и часове, че ще се правят. Тотално са ми се объркали ден и нощ... Нямам много свободни уикенди за колоездене и преходи из природата 😔 Затова сега компенсирам с тичане някои от следобедите, за да може поне за малко да ме види дневната светлина 🤪

Да се похваля, официално най накрая приключих програмата от аппа на NHS Couch to 5k 😊 Съответно тематично за Коледа си пожелах Shockz open run pro 2 🎄

# 496
  • До хладилника, който обичам
Браво, Мери! Аз свалих c25k наскоро, за да се върна към тичането. Преди години бях постигнала добри успехи с тичането, но като го изоставих, всичко замина. Още съм в началото на с25к, ама и аз ще го свърша някой ден.

# 497
  • Bristol
Твоят апп май е подобен на моя. Couch to 5k го открих случайно по време на ковид от сайта на NHS. Няколко пъти го започвам, но така и не стигам до края. Перфектно ми се вписва в обедната почивка, когато работя от вкъщи. Но маршрута ми е равен около нас. Последните 3 седмици обаче хотелът ми е близо до един хълм и от хотела се връзва 5к кръгче със сериозно катерене в началото, почти 100м. Много ми е зор тази част, но се кефя, защото скоро няма да попадна пак на такъв баир. Днес приключих последния ден и аппа ми отвори още опции. Сега умирам от любопитство да ги пробвам 🤣

# 498
Мери, голямо браво!
Аз почнах засилено със спорта миналата есен и така ме завъртяха нещата през тая година,че нямах никакво време и енергия за спорт. Свикнах вече на темпото, поизчиствам задачките от безкрайния списък и съм се зарекла през новата година да забърша праха от гиричките и да почвам пак.

Кога ще приключва проекта? Надявам се преди лятото, за да подновиш разходките.

# 499
Същият е, Мери.

# 500
  • Leeds, UK
Ще я изпишем! 😁 Аз с моята епопея на косата ще внеса много матря’л. Аз пък само за храна мисля, а трябва да свалям кг. За тичане не ставам, ще припадна след 100 метра. Обичам гребането и имам тренажор вкъщи, но много ме домързява. Не спя добре и все съм уморена и не ми се занимава, а знам, че трябва.

# 501
Хепи, точно за хора, които никога не са тичали, е с25к. Бързо ходене, редувано с кратки епизоди тичане в началото, и постепенно се увеличава натоварването.
За съня мога да изпиша малък роман Simple Smile) имах период, в който бях много зле с безсъние, вероятно от стрес, оправих си хигиената на съня и сега всяка сутрин часовникът ми вика "Браво! Много хубаво спа!" Laughing

# 502
  • Leeds, UK
Как я оправи хигиената, Бу? Аз нямам проблем със заспиването. Като легна и ако ще валдхорна да ми свири на ухото след 10 секунди няма никой. Събуждам се по 2-3 пъти през нощта и спя около 6 часа общо.

# 503
  • UK
Ох и аз трябва да отслабвам, че вече ще почна през вратата настрани да влизам.

Ние обмисляме да се местим догодина, и ми е криво. Харесвам си Портсмут-а, и на Кори му харесва, обаче по 4-6 часа път до работа и обратно на ден му се събират много, и няма логика да седим тук като нито имаме семейства тук, нито нищо. Гледаме на по малко от час от работата му да е, някъде из Бъкингамшир най вероятно защото не можем да си позволим наемите в по хубавите градове в Хартфордшир. Ще търсим да има хубави училища и да е спокойно, имам приятел който беше детектив към Темс Вали и ми е дал списък с предпочитаните от него градове. Ще е голяма драма обаче, наскоро осъзнах, че никога не съм живяла никъде толкова дълго, колкото в този апартамент, вече почти девет години.

Писах ли, че Алис е на една година? И да съм писала, нищо. Ходихме в плейзоун, много й хареса, после й купихме торта да се поомаже, но тя не е голям фен на сладкото и не се впечатли особено. Най новата й любима игра е да дойде и да ми подаде нещо, и ми вика “дей го” (there you go). Днес бихме ваксини, утре хелт визитър, в четвъртък заминаваме към Глостър на погребение. После още една седмица и аз се връщам на работа и там ще имам май проблеми защото не можело да не работя уикендите. Ще видим.

# 504
МГМ, В Бъкингамшир  има нелоши места.
Amersham
Мarlow
Beaconsfield
Gerrards Cross
Haddenham
Long Crendon
Olney
Waddesdon
Chesham
Бих добавила и
Maidenhead в Berkshire
Henley-on-Thames  в Oxfordshire, но на няколко мили от Марлоу.

В радиус няколко мили около всяко място има и по-достъпни наеми, защото по-горните са далеч от бюджетни. Зависи какво търсите.

# 505
  • UK
Много ти благодаря за списъка. Ами ще търсим къща с градина под £1300-1400, да има свестни училища наблизо и да има работа и за мен все пак. Едва ли ще успея да се преместя, трябва да изкарам луд късмет да има свободна позиция за мен, но ще търся каквото има. Кори има много познати и приятели в района, има вариант за втора работа при един предишен работодател който много си го харесва, даже ни беше пратил пари за подарък на Алис като се роди. Трябва да съберем пари за депозит и всичко останало свързано с местенето сега, което няма да е лесно.

# 506
За този бюджет ще намерите нещо подходящо с до две спални (най-вроятно с една). За три няма да ви стигнат, но не знам дали изобщо са ви нужни три.  Няма да са в изброените в списъка места, защото там цените са доста по-високи.
Една случайна, но нови имоти рядко се появяват.
https://www.rightmove.co.uk/properties/169701131?utm_campaign=pr … /&channel=STU_LET

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 00:39 от G&B

# 507
  • Bristol
Само със спорт няма сваляне, личен опит. И аз все за храна мисля, на зърнена диета съм или както тук й викат see food diet 😁 🤪

# 508
Може и със спорт, но ако си професионален спортист и по цял ден дишаш спорт. Не мога аз така Grinning

# 509
Малките градчета и селца изглеждат много идилични и романтични, но за себе си не си представям да живея на такова място; дори и за ваканция не знам дали бих издържала повече от няколко дни. Може би защото винаги съм живяла в сравнително по-големи градове с базови удобства, които съм ги приемала за даденост. И тъй като не шофирам, удобният транспорт ми е сред водещите критерии.

За подържане на здравословно тегло на теория съм прекрасно подготвена какъв хранителен режим е подходящ за мен, но се затруднявам с прилагането му на практика.

Общи условия

Активация на акаунт