Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 24 463
  • 545
  •   1
Отговори
# 525
  • До хладилника, който обичам
Започни с лек темп нещо, не е речено, че трябва да бягаш маратони. Нещо вкъщи, слабо натоварване, малки серии, и постепенно увеличавай, трудно е, ако човек си постави много високи и непостижими цели и демотивира. Особено след бременност и раждане, тялото иска много време за възстановяване. Като се върнеш на работа, ще си върнеш и движението полека-лека.

# 526
  • UK
Надявам се, все пак искам да мога поне да си играя с нея. Нямам желание да съм слаба, но искам да сляза под 100 килограма, като си гледам снимки от преди години като бях около 100, идеална съм си била, нищо че тогава се мислех за най дебелата.

# 527
Най-трудната част е почването. 🙈 Веднъж изгради ли се рутина, после е лесно.

# 528
  • UK
МГМ, аз съм ниска и 80кг. От февруари ходя 4 пъти седмично на спорт, не съм отслабнала грам, но осезаемо се чувствам по-добре. Сутрин ставам по-леко, не съм схваната първите 5 минути както преди и въпреки, че визуална промяна в тялото ми няма, се чувствам по-лека. Някак си с малко повече мускул, явно по-лесно се носи едрото тяло. Класовете ми са в местния лежър център, предимно силови тренировки за цяло тяло, не следвам програми, не плащам на личен треньор, не ходя на уреди да правя повторения, не правя специално кардио освен леките загрявки в началото на всеки клас, не тичам и не греба, не ям диетично, храня се нормално, въпреки това ползите са неоспорими. Децата ми обаче попораснаха и приоритетите ми се промениха и намирам повече време за себе си, а и важно също, работя на половин ден. 😄 Трудно е само в началото.
А за отслабване според мен трябва не спорт, а глад. На мен още гладна не ми се стои 😬

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 16:30 от dejie

# 529
Едва 4 декември, а съм вече назад с един ден в адвент календара. Само шоколадовия адвент ми върви редовно и не го забравям Grinning

# 530
Само шоколадовия адвент ми върви редовно и не го забравям Grinning

LaughingSmileSmiley

Нямам адвент аз. Шоколадът ми предизвиква мигренни симптоми и ям само, когато вече така или иначе ги имам. Не си харесах нищо от неядливите адвенти.

# 531
О, аз обратното, всичко харесвам. Много се чудих да си взема с кашкавал, вместо шоколад, не съм много по сладкото, ама покрай децата взех и не търсих повече, че не остана време. Имам календар с чай, и играем вечер Exit advent календар. Големите искаха само шоколадов, малкия има календар с Minecraft книжки.

# 532
Може ли линк към този Exit advent?

# 533
Ето един, те са няколко модела, пускат нов за всяка Коледа, но и старите ги има и няма значение за коя година ще вземеш. Exit самостоятелните игри са също много интересни, ако обичаш такъв тип занимания. В календара всеки ден разгадаваш само по една малка загадка, а играта може да отнеме 2-3+ часа, зависи колко сте досетливи и опитни.

# 534
Интересни изглеждат тези АК, имам смътни спомени да са минавали през погледа ми, само това 2-3 часа на игра ми звучи не като за нас. Месеци наред живея с надеждата, че ММ ще мине на нормални шифтове и ще приключва работа рано вечер, но нещо май няма да стане по моето.Frowning1 У нас само дъщеря ми има всяка година АК. Купувала съм предишни години за себе си и ММ, но като соц деца, израснали без такива радости, така и не успяхме да се "привържем" към смисъла им. (Или пък отпадъците от тях ме дразнеха много.)

# 535
Exit игрите не са за деца под 8-9. Имат едно издание само за деца на 5+, което позволява различни преигравания, защото тези за големи са еднократни. Ние сме играли и по няколко вечери една и съща на порции, но не сме много опитни, което има значение за скоростта на разгадаване на историята на всяка игра.
Едно време в България правех на децата календари с неща за правене всеки ден и много ги харесваха. Все се каня пак така да правя, чакаха с нетърпение какво ще се падне.

# 536
90-те в гимназията учителката ни по немски ни донесе адвент календар и всеки ден отваряхме бонбон. Това ми беше първия досег и много ми хареса.
Обаче като не мога да ям шоколад, пробвах разни други адвенти и не ми допадат особено.
Този с игрите изглежда добър, но ще изкачам още малко да пораснат. Не ми се играе сама. Преди две години бях вземала пъзел и беше голяма забава да го редим сутрин.

Блу, говори ми...От години слушам как щял бил да търси друга работа.

# 537
О, аз с удоволствие играя сама, те са бързи, до 10-20 минути. Тая година играем само с дребния, че големите са все заети. Наложи се вчера да прибера книжката с подсказки и отговори, защото се оказа, че наднича и разваля играта Simple Smile Неговият календар с Майнкрафт книжки излезе много сполучлив също, дотук някои са с предизвикателство какво да направи в играта, други са активити книжки с неща за правене, рисуване, много го хареса. Миналата година имаше Лего календар и също беше супер.
Клендар с чай на DM си взимам втора година, като се връщам от България, вече са ги пуснали. И тук има подобни, който обича чай. Навремето покрай Мери взех няколко календара със свещи, но все ги забравях и януари се оказвах с 5-10 неизгорени свещи, което малко разваля идеята.
Взимала съм преди козметични календари, най-добри бяха пак на DM вариантите, но истината е, че половината неща не ги ползваме и няма смисъл от тях, така че единодушно решихме да не взимаме повече. Като бяха по-малки момичетата, съм им взимала календар с дрънкулки бижута, уж интересно, но реално голямо подмятане падна и повече не повторих.
Тази година подаръкът на мъжа ми е коледен календар с малък комплект инструменти Gedore, всеки ден отваря по нещо. Малко закъсня с идването, че пътува от Германия, отвори няколко вратички наведнъж, аз късно се сетих какво да му взема, но се оказа голям хит също, много му хареса.
Само календар с кашкавал не съм си взимала още, мисля, че ще го харесам, защото обичам кашкавал, и веднъж видях един с pork cracklings, ако някой е любител, е вариант Smile Има и алкохолни, но вкъщи не представляват интерес.

# 538
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу и Памперс у нас аз съм тази с ненормалните смени  Wink сега съм до 12.30 през ноща и от понеделник до четвъртък не съм в къщи вечер. С детето се виждаме по час сутрин с ММ изобщо от неделя вечер, чак в петък, изобщо не е приятно, но понякога е трудно да смениш работата по много причини.
Адвент календари изобщо не взимаме, стигат ми двата елфа в къщи.
За кг не ми се говори, тъкмо започнах да свалям и ме преместиха в тази смяна и ям в 1 през ноща когато се прибера, отделно съм вечно недоспала и нямам сила за нищо.
МГМ кога порасна и това бебе Simple Smile сякаш вчера се роди  хх.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 23:30 от Илейн :)

# 539
О, аз с удоволствие играя сама, те са бързи, до 10-20 минути.
Може и за мен да си го взема догодина.

Илейн, то недоспиването е голям враг. И то много влияе на качването на килата.

При ММ причината е, че трудно взема решения и пави промени. Всяко дори елементарно нещо му отнема по 2-3 години...въобще проблемите са все в главата му, не от липса на възможности. То за това и ремонта на къщата още не е почнат.Smile

Общи условия

Активация на акаунт