Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 255
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Дами, моля да споделите своя начин за замразяване на зеленини в фризера от типа ( лапад, коприва?? За да се запази максимално вкуса им… :/ бях замразила пролетта и като ги сложа да се готвят и имат гаден вкус.. явно начина ми не е правилен, знам че не е по темата, но ще съм благодарна на тези които ми отговорят Simple Smile)

# 76
  • София
Аз ползвам замразен спанак от Фантастико. Струва ми се, че трябва да е максимално сух при замразяване, но не съм го правила лично.
Е, пуска вода, няма начин.

# 77
Аз измивам зелениите, подсушавам с оня ръчен уред за зелени салати, режа на ситно/тънки лентички, че едри зелении не обичам, не попарвам зелениите, слагам ги свежи в торбички и замразявам. Друг начин не знам, ако има бих се радвала да се възползвам и от него.
Пп Иначе и аз като Сиско ползвам основно купешки замразен спанак, родих се с него. Но лапад/лопуш си правя сама, ако ми попадне отнякъде.

# 78
  • София
От зелениите спанак обичам най-малко, но откъде да си намирам другите... Хич не ги познавам, за да си набера, освен копривата, но тя е друго

# 79
Дами, моля да споделите своя начин за замразяване на зеленини в фризера от типа ( лапад, коприва?? За да се запази максимално вкуса им… :/ бях замразила пролетта и като ги сложа да се готвят и имат гаден вкус.. явно начина ми не е правилен, знам че не е по темата, но ще съм благодарна на тези които ми отговорят Simple Smile)
Иди при бързите кулинарни въпроси, не че и тук няма някой да каже нещо, но там е сигурно, че ще намериш мнения от сой.
Аз замразявам сухи в малки пакетчета, гледам да няма въздух. Замразявала съм и в във формички за лед с много малко вода - колкото да даде форма, после ги прехвърлям в плик и пускам направо в манджата кубче. Гадната миризма може да идва и от размразяване и повторно замразяване (при спиране на ток например) - зелениите се размразяват изключително бързо, дори и другите продукти да са непокътнати.

# 80
Е, ти си изключение, ние пишем за болшинството. Поне така мисля, де. Grinning
Много са като мен.Нали гледам “софиянците “ всяка събота и неделя
А наскоро ми разправяха случай за едни “софиянци” които наели къща за гости и на ток правили зимнина.Собствениците се видяли в чудя с тока после.Та веднага взели превантивни мерки такива случаи да няма повече
В купешката лютеница се добавят нишесте или картофено пюре.Ти няма да си ги сложиш

Ох, искрено ме разсмя. Направо са превъртели системата тея софиянци Simple Smile Да наемеш къща за гости да си правиш зимнина Simple Smile какво следва, зимата да наемат къща за гости да си заколят  прасе? Grinning

# 81
  • София
Може би гадния вкус се е получил от начина на размразяване.
Установих, че се запазва ако след вадене от фризера ги сложа в хладилник да поомекнат. Но и аз само замр. спанак и вишни ползвам. Иначе копър и магданоз замразявам изсушени и нарязани в малки кутийки. ММ слага после директно в манджата като готви. Аз на салати слагам пак замразени, вкуса ми е ок.

# 82
Замразени зелении не се размразяват, защото омекват и може да станат на каша. Пускат се замразени във врящото ястие. И да не е врящо – пак замразени, особено ако са нарязани на ситно.

# 83
Благодаря ви момичета! Страхотни сте. Общо взето и аз правя по същия начин, но може би някой път не съм чакала да изсъхнат толкова хубаво. Аз на село много обичам да си събирам- лапад, коприва- много са полезни , малкия много ги яде за щастие.Извинявам се пак че отклоних темата Simple Smile)

# 84
А наскоро ми разправяха случай за едни “софиянци” които наели къща за гости и на ток правили зимнина.Собствениците се видяли в чудя с тока после.Та веднага взели превантивни мерки такива случаи да няма повече
В купешката лютеница се добавят нишесте или картофено пюре.Ти няма да си ги сложиш

Ох, искрено ме разсмя. Направо са превъртели системата тея софиянци Simple Smile Да наемеш къща за гости да си правиш зимнина Simple Smile какво следва, зимата да наемат къща за гости да си заколят  прасе? Grinning
Абе на собствениците не им е била смешна сметката за тока.И сега са направили така,че като се направят определени киловати тока се изключва.Ми не всички си имат село😂
Аз също нямам,ходим при свекърва ми.И се радвам,че селото вече се напълни с млади хора,построиха се нови къщи ,други се реновирана,много малки дечица са на село при баби и дядовци.Аз ходя в читалището и играем народни танци през уикенда.Селото не е голямо,но се съживява

# 85
  • София /Абсурдистан
Нямам село и аз, но бих искала Simple Smile Градините са спасявали положението на много хора в тежки времена.
По темата - не купувам българско масло, нито маслото дойче нещо си, което пак е българско. Нося от Гърция и замразявам, еми няма нищо общо на вкус с нашето.

# 86
Изтипосвам в темата сладоледите на Лидъл, тип "фунийка" и на клечка,пък и трицветните в голямата кутия-мазна консистенция,никакъв вкус.

# 87
Копривата може да се суши. Аз тази година бланширах спанак с малко олио и така го замразих в кутии. Скоро размразих една кутия  и беше много хубав.

# 88

Абе на собствениците не им е била смешна сметката за тока.И сега са направили така,че като се направят определени киловати тока се изключва.Ми не всички си имат село😂
Аз също нямам,ходим при свекърва ми.И се радвам,че селото вече се напълни с млади хора,построиха се нови къщи ,други се реновирана,много малки дечица са на село при баби и дядовци.Аз ходя в читалището и играем народни танци през уикенда.Селото не е голямо,но се съживява

Колко ли ток пък да са изхабили, че чак да се видят в чудо собствениците? Не виждам каква толкова сметка можеш да направиш от печене на чушки.

# 89

Ох, искрено ме разсмя. Направо са превъртели системата тея софиянци Simple Smile Да наемеш къща за гости да си правиш зимнина Simple Smile какво следва, зимата да наемат къща за гости да си заколят  прасе? Grinning

Колко ли ток пък да са изхабили, че чак да се видят в чудо собствениците? Не виждам каква толкова сметка можеш да направиш от печене на чушки.
Хората са варили компоти,правили лютеници пекли чушки и това е било не еднократно,не само от едни и същи хора,
.И не само в една и съща къща.Моите познати казват,че явлението се наблюдава в доста къщи за гости,но проблема е решен
А и те не плащат ток на  цената на битови потребители

Общи условия

Активация на акаунт