Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 49 321
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
агентче ,може ли няколко думи за пурата на Кико?
Нямам нищо на Кико, просто я показах като бюджетен вариант.

Ето тази имам и си я харесвам (освен оригиналните пресовани метеорити, които почти не ползвам)

# 706
  • София
Пудрата на Кико ми е любим продукт - фина и заглажда красиво кожата.  Действително е и цветокоригираща - имам проблем със зачервяване, който с нея изчезва. Нанасям я с рехава четка и пестеливо. Като недостатък отчитам неравномерното изхабяване на цветовете.
Много ми харесва! 😍

# 707
Здравейте, от скоро ползвам матиращия фон дьо тен на Диор, харесва ми и ми пасва добре на кожата, но имам проблем с помпата. Почти винаги, когато я натисна, фон сьо тена пръска навсякъде, но не и по четката. В резултат имам изцапани чаршафи, бели блузи и лошото е, че не се изпира напълно. Някой има ли такъв проблем и как да се спогодим с помпата? Досега никога не ми се е случвало дори с евтини фон дьо тени.

# 708
Понякога се запушва помпата. Случвало ми се е с матиращите ФДТ. Бъркам с клечка за зъби вътре, за да махна засъхналия фдт

# 709
Мнение за тая пудра LAURA MERCIER SECRET BRIGHTENNING POWDER FOR UNDER EYES?

Ползвам коректора на Tarte, и пудрата на Hourglass, ама ако тая пудра върши работа и не подчертава бръчиците, се замислям, особено ако е и озаряваща.

# 710
Аз я имам, добре запечатва и коректорът не се събира (и аз използвам коректора на Тарт). При мен и нормалната пудра на Laura Mercier също върши чудесна работа за под очите. Също така за себе си съм разбрала, че пудрите без талк се държат много по-добре за под очите в сравнение с другите пудри.

# 711
# 712
Мнение за тая пудра LAURA MERCIER SECRET BRIGHTENNING POWDER FOR UNDER EYES?

.......коректора на Tarte
Харесвам класическата пудра на ЛМ и бях взела преди доста години за зоната под очите травъл размер, но беше компактна. Кожата ми там е много суха и не ми допадна как стои.

Искам да пробвам новата на Лаура УлтраБлър ли беше - аз затова използвам пудри освен да запечатват, заради "гладкостта" която придобива кожата ми - обаче с тези жеги и влажност покрай морето, няма спасение. Постоянно ми избиват мокри точки над горната устна и челото.

С коректора на Тарт не се разбрах - подчерта ви ми бръчиците, сигурно заради сухотата.

Въпрос - когато ползвате коректор пазите ли обрастта да не нанесете ФДТ под или над коректора ?

# 713
Аз винаги я пазя, иначе става натрупване и се изсушава още повече. Днес чакам Ultra Blur версията на ЛМ, тя е без талк, ще я видим.

# 714
Също така за себе си съм разбрала, че пудрите без талк се държат много по-добре за под очите в сравнение с другите пудри.
Абе по принцип е така, но понякога се случва да си купиш неевтин продукт без талк, формулиран за под очи и да разбереш, че имаш много повече бръчки отколкото си предполагал. Преди 2-3 год си взех тази пудра на Пат за по очи и беше дизастър при мен! Преди да я изхвърля реших да я опитам на т-зоната и по-полираща и блърваща пудра рядко съм имала. Та така със правилата и изключенията Simple Smile

# 715
Момичета, някой ползва ли този фондьотен на shiseido? Как се държи , впива ли се в бръчиците? За нормална към суха кожа питам...
https://international.shiseido.co.jp/products/shiseido-stick-fou … n-1021494240.html

# 716
  • софия
Извинете, ако сте го обсъждали, но моля да ми помогнете - какво правите, ако установите, че гримът  ви в този сезон  е станал на петна. Коректор, база, Фдт и къшън отгоре.
Изобщо не е мазна кожа и не лъщи.
Фиксатор ли ми трябва?
Благодаря на гурутата в тази тема, рядко  влизам, но сте  невероятно компетентни и полезни!

# 717
Какъв къшън? Той не е ли за самостоятелно покритие вместо фдт. Отделно ако наслоявате продукти, които са с различна основа, например единия е на водна, другия е със силикон, може да се получи кир ефект или да не се задържат добре.
Аз гледам коректора, базата и фдт да са ми на една основа.

# 718
  • софия
Фдт и къшънът са на, една марка-корейски и в сайта на марката ги препоръчват за приложение заедно. С къшън подсилвам някои зони с пигментация.
Ще помисля за базата. .Не нисля, че коректорът играе, той е на NYX и е само точково тук-там.
Благодаря.

# 719
Може ли да видим и двата продукта?

Общи условия

Активация на акаунт