Въпроси относно бързите кредити!

• 1 703
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Годишен процент на разходите в този калкулатор ти е 49.72%. Почти 50%. Тоест, за една година разходите ще са ти почти половината от сумата - 497.2%. Това, че месечна вноска са ти писали 103 лева, не значи, че няма да дължиш и останалите до почти 500 лв за година.
А колко други неща ще има с малките буквички на гърба на договора... не ми се мисли.

# 16
Нямаш ли приятел или роднина? 1500 лв не са голяма сума. Може да ти ги услужи някой.

# 17
Тук има най-вече хора с голям опит в теми с вайкане от бързи кредити.
Както и такива с невзимане на бързи кредити - по обективни причини.
Вземи от приятел - добър съвет - и като направиш 6м ще му ги върнеш от банката.
Колко месеца имаш до 6те, т.е. до постоянен трудов договор?

# 18
Годишен процент на разходите в този калкулатор ти е 49.72%. Почти 50%. Тоест, за една година разходите ще са ти почти половината от сумата - 497.2%. Това, че месечна вноска са ти писали 103 лева, не значи, че няма да дължиш и останалите до почти 500 лв за година.
А колко други неща ще има с малките буквички на гърба на договора... не ми се мисли.

Между другото и на мен ми стана много странно, защото и аз усетих тази разлика между вноските и ГПР ама си викам - щом месечната вноска е толкова, значи дължа толкова Simple Smile

Относно заемите от роднини и приятели - вече дължа известна сума на тях и сега реално ми трябват около 1000, за да изплувам

# 19
Щом вече дължиш, няма да изплуваш, ще затънеш от мъртво вълнение.
За какво да ти тези 1000 лв? Как ще те научат да плуваш? Нещо конкретно ли ще платиш или ей така за месеца ...
И колко месеца ти остават до постоянен трудов договор?

# 20
Съветите са добронамерени просто не са онова, което искаш да чуеш

Приемай ги както искаш. Няма изгоден бърз кредит. Ако ти е важно вземай, то си е на твоя гъз

# 21
Бързи кредити попринцип са доста голямо НЕ! Но в твоята позиция направо трябва с бой да те разкарат от посягане към тях. Гарантирам ти че ще затънеш жестоко ако вземеш щом сега си в такова положение. Ще те оправят за момента, но след има-няма две седмици ще си дори по-зле, а тепърва ще трябва да връщаш едни стабилни суми.

# 22
Бързи кредити попринцип са доста голямо НЕ! Но в твоята позиция направо трябва с бой да те разкарат от посягане към тях. Гарантирам ти че ще затънеш жестоко ако вземеш щом сега си в такова положение. Ще те оправят за момента, но след има-няма две седмици ще си дори по-зле, а тепърва ще трябва да връщаш едни стабилни суми.

Добре, ето вслушвам се в съвета ти, но отново много общо - "гарантирам ти, че ще затънеш" и т.нат. Дай в малко повече детайли - така и така, има много клаузи с малки буквички и т.нат. Просто се обоснови, на мен ми е ясно, че подобен род фирми са си боклуци Simple Smile

# 23
Няма да "затънеш". Ако си си направил сметката, баш ще си изплуваш. Просто последния път на мен като ми се наложи така да изплувам, 2 години плувах срещу течението и накрая изплувах само щото заплатата ми стана рязко четворна и тоя кредит ми се виждаше като жълти стотинки вече, не за друго. А даже не беше бърз кредит Grinning

Та, колкото и да не ти се слуша - и моят съвет е да е каквото друго пожелаеш, само не бързи кредити или съмнителни "приятели", че толко добре даже Майкъл Фелпс не може да плува.

За да не е пълен спам - пробвай може би в друга банка?

# 24
  • София

Отворих темата, защото изрично от банката ми (KBC, бившата Райфайзен) ми казаха, че трябвало да имам 6-месечен стаж на новото работно място, за да ми отпуснат дори 50 лева кредит Simple Smile

От поне 2 месеца вече няма банка КВС, но има ОББ на нейно място - така че, не ми е ясно кога си ги питал за кредит. Всяка нормална банка ще ти отпусне 1500 лв без проблем, ако имаш чисто досие и работиш с трудов договор. Нямам намерение да ти чета морал, само ще те посъветвам да послушаш съветите, дадени ти до тук. При мое проучване преди доста време нямаше фирма за бърз кредит с приемливи условия и без скрити клаузи за по-дългосрочен кредит. Вършат работа само за много кратък заем - до месец, иначе ти смъкват всички кожи. Тогава компромисен вариант ми се стори TBI банк, но на финала не ползвах и техите услуги. На база личен опит си вадя заключението, че очевидно не можеш на този етап да си управляваш добре парите, след като получаваш добра заплата, а затъваш в дългове - спри се, оптимизирай си разходите, повиши си малко финансовата култура и в близките месеци ще си стъпиш на краката.  Не е толкова трудно да си сложиш спирачка на излишните разходи, освен ако не си се овъртолил със залагания в казина, което вече е проблем и изисква компетентна помощ. Пожелавам ти успех!

# 25
Надалеч от тези кредити! Има други начини, но този е най глупавият ,бърз кредит…..

# 26
  • Варна
На приятелка дъщеря й работи в такава фирма, наслушала съм се. Само едно ще ти кажа - недей. Рекламите им са направени точно за да лапнат шараните, а после става страшно.

Не знам защо си си навил на пръста, че банките няма да ти отпуснат кредит, според мен нещо спестяваш там и кредитната ти история не е съвсем ок, но си в правото си да не даваш лична информация.

Моят съвет е като някои от предните - пробвай други банки, даже карай наред. В повечето може да подадеш молба онлайн, няма нужда даже да ставаш от стола пред компютъра. И ще си спестиш неудобството да ти откажат очи в очи, ако ти откажат. Пробвай, нищо не губиш.

# 27
Бързи кредити при случайни фирми ( в смисъл не са твои познати, приятели ) не. Евентуално нещо 200-300 до 500лв. примерно.
По-добре вземи нещо на изплащане от магазин - плазма, лаптоп за ок. 2000лв и направо с опаковката го носи в заложна къща. Може и да ти дадат пари срещу 5-6 % месечна л-ва. Ако стане нещо и не успееш да им платиш веща те ще си я продават, а ти ще се оправяш с магазина, което е по-различно от разправия със тия от Бързите кредити.

# 28
То няма нужда да ти знаят битието. Питаш за съвсем малка дума, която едва ли не щяла да ти оправи живота. Взел си от близки пари, без лихва и пр., които си очаквал да върнеш, но не си успял. Още по-вероятно е това да се случи, ако вземеш бърз кредит, само че тогава сумите за връщане растат със забавянето.

# 29
Преди админите да разчистят темата, някой спомена TBI Bank и каза, че били точни, но не запомних какво точно написа. За пръв път чувам за тях, гледам, че лихвите им са приемливи - ако можете, напишете поста отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт