Мутациите са толкова много и различни, че трябва човек да е специалист в тази област за да може да разбере всичко.
А ако не е имало промяна в генетичната информация - мутации, как би се развивала еволюцията? Трябваше да сме си още кооцерватна капка. Кое движи еволюцията? Естествения подбор е начин да отсее по-доброто, което обаче се е получило. Началото на живота според еволюцията е преди 4 милиарда години. Предполага се, че разделянето на приматите, от които водим началото си е от преди 60 милиона години. През тези периоди земята е била подложена на космически въздействия, които е възможно да не се повторят никога и може само да се предполага прякото им влияние. Изобщо нещата са доста по дълбоки от маймуна-човек. Между тях може да има много, но може и да няма нищо. Хора, отдали целия си живот на това не са го разбрали.
Твърде отдавна сме дошли и твърде бавно сме стигнали до тук, за да помня от къде идвам, но искам да знам къде отивам, защото сега имам възможността да срина всичко, което е градено милиони и милиарди години преди мен и всичко да приключи. Човека разполага с такава власт в момента на земята. Твърде е отнесено, но в старата тема беше засегнат въпроса за края на света. И тъй като в Библията има едно обещание на Бог
Битие 8:21. И помириса Господ приятно благоухание, и рече Господ (Бог) в сърцето Си: няма вече да проклинам земята заради човека, защото помислите на човешкото сърце са зло още от младините му; и няма вече да поразявам всичко, що живее, както направих;
Битие 8:22. занапред, докле трае земята, сеитба и жетва, студ и пек, лято и зима, ден и нощ няма да престанат.
то съдбата на земята, респективно нашата е ръцете ни.