КГБ = Клуб на Готините Баби - 224

• 23 134
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Кафето е готово и ви го поднасям. Днес е огледален ден - 10.10[ и нека ви носи здраве и късмет:

Днес е и Ден на психичното здраве.
Всяка година на 10 октомври се отбелязва Световният ден за психично здраве.
Психичното здраве е състояние на благополучие, равновесие и комфорт, при което човек е максимално работоспособен и удовлетворен от себе си и от това, което върши. Способен е да се справи с нормалните стресови фактори на живота; общува без напрежение с другите хора, активно се развива и усъвършенства.Това  е ден за образование и гласност за психичното здраве, както и за борба против стигмата на психичните заболявания в обществото. Българите най-често страдат от тревожни разстройства. Основната причина за тях е стресът в ежедневието.
Вчера сте коментирали темата за кръщенето. Ениса, браво, че сте планирали това голямо събитие за великолепния Борис. Всички деца, трябва да бъдат кръстени. Който е закъснял да побърза. Колкото по- рано толкова по- добре, но и Иисус е кръстен като по възрастен. Никога не е късно. Моите деца и внучка, а и аз сме кръстени при навършване на една година. Аз съм кръстена и два пъти в река Йордан.

Хубав ден, бъдете здрави и психически устойчиви.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:20 от Nina NN

# 271
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Да ви е слънчево и хубаво настроението и да сме психично здрави, че това е много важно.
Във вторник имах работа до МОЛ Парадайз, който е на крачки от офиса, но избягвам да ходя там заради тълпите. Е...нагледах се на млади и с отклонения хора. Направо ми се изплаши окото. Имах чувството, че са ги пуснали от лудницата.
Преди две години като лежах в неврологията заради моите проблеми с гърба, на първия етаж на сградата е точно такова отделение. Направи ми впечатление, че повечето пациенти бяха млади хора.
Аз и днес ще бъда хоум офис, като между работата съм планирала и чистене. Белият ми кон е готов и ще отида в петък да го взема, като ще съчетая ходенето до София и с престой в офиса, че ще ми инсталират новия сървър. Доста пари се изръсих, но в настоящата ситуация мисля, че си заслужава. Така дъщерята ще може да работи спокойно от къщи, докато се гледат с бебето и аз ще мога да и помагам с работата.
Очертават ми се и много гости в събота, но ще си измислим повод. Нали ММ беше юбиляр миналата седмица и дефакто в събота ще дойдат хората с които тогава не се видяхме. Абе ще сме май 9 човека. Сега трябва да мисля меню. Аз не съм привърженик на скарата, освен когато е топло и се събираме навън и палим барбекюто. Може би ще е риба, но все пак приемам идеи от вас.
Хайде успешен ден на всички!

# 272
 Пипи ,ще се справиш , то една красива маса насища сама по себе си ,другото са подробности.
 Вещо вече не ми върви готвенето, страх ме е направо, а  не е да не съм готвила и посрещала хора.
 Старост - нерадост, май празнувам днес искрено и лично.

# 273
Пипи, моето предложение: 2 кг кайма и 2 рула "Стефани" стигат и Артисват за 9 човека. Освен това се приготвя сравнително бързо.

Аз съм кръстена заедно със син 1. Моите родители са ме "кръстили" само с граждански ритуал. Синът ми също първо беше с граждански ритуал и с гости, но после имаше истинско кръщене в църква, но без гости.  Като отидохме със свекърва ми и кръстницата да го  кръщаваме, попът каза, че не може, тъй като майката не е кръстена. Затова първо кръстиха мен, после в същата вода и детето. Бях на 26 г.  Никога не е късно. А за син 2  направихме Богородична питка с много гости  след изписването от родилното.  След повече от година свекърва ми ги взе заедно с племенницата, отиде с кръстницата на племенницата и ги кръстиха двамата. Аз не присъствах не знам по какви причини.
Внучетата ни са кръстени с църковен ритуал, когато станаха на 1 годинка.
На всички пожелавам хубав ден и нека докато сме живи да сме с добро психично здраве!

# 274
  • София
Привет, красавици!
По повод деня на психичното здраве:
1. Днес, в кафето видях човек. Без телефон. Без таблет. Без лаптоп. Седеше, пиеше кафе. Психо някакво...
2. Снощи се скарахме с жената. Сутринта ми носи кафето в леглото и загадъчно ми намига. Дали да не откажа кафето? Страх ме е.
Днес мисля, че ще свършим с Ромео подредбата на нашия прасарник. Сутринта си пием кафето, слушаме новините  и се смеем на последния бисер на пИятеля. Всичко, които са покрай морето да бягат, че идва хулиган!
ТАНИТКА, мисли му. Стягай багажа.
В събота ще дойдат младежите да измият вратите и прозорците, да сложат килимите и да закачат пердетата.
Пердетата ги дадох на пране и гладене и в петък вечер ще са готови. Всичко върви по план!
А ние ще оставим "бригадата" да работи и заминаваме на гости. Канени сме в Елин Пелин при най-добрите ни приятели и кумове от венчавката. Често в позитивната психология ни дават за домашно да напишем поговорки по даден казус. В случая ще кажа - Всичко втасАла Мара, а под нея бАра. И  Плен се плени, баба си я реши... Малко нецензурно, ама ще ме прощавате. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 275
  • Вила Великула
Хайде да се отчета. Току-що приключих с чистене, пране, миене и т.н. на прасарника. Сега съм доволна. В последно време не ми оставаше време да почистя основно, а минавах само отгоре-отгоре като лисицата с опашката.
сега директно в измитата баня и после почивка. /Надявам се/
КАГ, в къщи рулото стефани не е на почит. Може би ще заложа на риба. Всички консумират, така че май ще е това.

# 276
Минавам набързо само да ви кажа привет 🤗
Чета ви най редовно, но за писане времето ми е все още кът. При нас  със свекърите положението хич не е розово. Търчим постоянно. Готвя, нося, слагам, дигам, да пооправя и т.н да не ви занимавам, но доста ни е натоварено.
Хубава вечер на всички! ❤️

# 277
  • София
И аз така! Минавам само да ви поздравя и да ви се покажа,че съм жива и здрава.Още мърдам.Натрупа ми се работа предизборно...Друго интересно няма при мен.
  Чета ви от време на време,но отлагам писането за сега.
  Хубава вечер за всички!

# 278
Привет вечерно! Нещо ми стана навик да пиша по вечерно време, та така.
Яжка, да не те видя при мен в изчислителния пункт щом споделяш, че си заета предизборно?
Като гледам, освен диванАТА и прасарник си стана част от речника ни. Аз вече съм на вълна стягане на куфара, ще си закача дрехите в колата на деди, защото не съм сигурна, че като тръгне в събота ще ги вземе. Утре правя маникюр и сешоар сутринта и съм готова. Някои от колегите отидоха още днес във Велинград, други не сме толкова ентусиазирани. Очаквайте репортаж от мястото на събитието Sunglasses
Не коментирам психичното здраве, всички си имаме сачми в главите, само да не станат гюлета.

# 279
  • София
А пък аз неочаквано се сдобих с Мрънчок. Върнали го от градината за зелен сопол, дори и до закуска не го допуснали. Цял ден няма помен от сопол, нито кашлица, но давам лекарствата. Той не спи следобяд и ходихме заедно до Лидл, помотахме се по улиците.
В магазина поиска да му купя равиоли/голяма гняс за мене/, изяде цяла опаковка + много други неща, пие много безлактозно мляко. Сега докопа 1 пакет локумени вафли. Направо преполви хладилника. Утре иска пак да ходим да пазаруваме. Той щял да носи тежката торба.

# 280
  • Вила Великула
Айша,  значи Мрънчо прояде. Ами така е при баба-най-вкусно.

# 281
У нас трети ден има воден режим. ММ трябваше да занесе хидрофора на ремонт, но докато я махаше, счупи някаква муфа ли, мембрана ли, не знам и като превключи на градската мрежа, водата изби в шахтата. Сигурно не го обясних разбираемо, но казано накратко - чакаме майстор от ВиК.
Добре, че голямата ми дъщеря е наблизо, та мъкнем вода в туби от тях и им ползваме банята. Психясх ви казвам
Днешният ден е посветен на мен
Поздравявам се с няколко вица

От всякъде ни се казва да се усмихваме и да бъдем позитивни, а когато се усмихваш по улицата още минал не минал чуваш:
- Тц, тц, тц, откачи си народо и т'ва е...

При психиатъра:
- Говорите ли си сам?
- Не, скарани сме.

Психиатър към пациент:
- Диагнозата ви е раздвоение на личността.
- Хм, добре! Колко ви дължа?
- 100 лева.
- Ето ви 50, другият не иска да плати.

Психиатър показва на пациента лист с мастилено петно:
- Какво виждате?
- Виждам тъжен, самотен човек, изнемогващ от общуването с идиоти, от досадната и нископлатена работа и гадния, несправедлив живот...
Психиатърът избърсва сълзите си:
- А на картинката?

- Какъв е проблемът с жена ви? - пита психиатърът.
- Нямате представа колко ми е трудно с нея! Тя ми задава някакъв въпрос, отговаря си на него сама и после половин час ми обяснява защо съм и отговорил неправилно.

" Казвам на приятелката ми психоложка:
- Драсни една зелена рецепта за ривотрилче, ма! Бъди човек!
Взима тя зеленото листче и пише ли, пише.
Чета аз:
"Бърбън
Секс
Море
Хубави книги
Интернет макс до час на ден
Гушкане на дете, докато ти изтръпнат ръцете
Никаква телевизия
Любим парфюм
Пей, докато готвиш
Обичай се до рев
И ето така аз ще остана без работа, маааааа"

# 282
  • София
Добро утро!

Тану, сега прочетох "психиатрическите бисери" и истински се забавлявах. Благодаря ти. Flowers Rose

Хубав ден и бъдете здрави!

# 283

Днес бил и ден на момичето, то няма ден без празник, добре че не са официални ,че отиде коня у ряката, ще измрем от глад , не останаха работни дни.
 За всички вас, момичета, на двайсет и на трийсет по две-три,  да сме живи и здрави колкото е възможно и дълго.
 От правилната страна на тревата, под слънцето.

# 284
  • София
Здравейте момичета- празнуващи или не!
Аз оставам засега от правилната страна на тревата- биопсията ми не е притеснителна. След една година - пак гастроскопия.
Хубав да ви е деня!

Общи условия

Активация на акаунт