Как търсят внимание мъжете

• 8 574
  • 181
  •   1
Отговори
# 135
  • Столичанин ама не в повече :D
Между другото това съпоставяне което Джерами толкова обича да го развява, на мъжа му коствало много да се развие, а пък на жената и трябвало само да е жена за да и стана нещата. Еми не е баш така.
Едно че заплащането към мъжете и жените е различно, жените се борят със стереотипи които трябва да разбиват, красотата е нож с две остриета и още куп неща. Мъжа си има предимства различни от предимствата на жената и двете величини са несравними. Може мъже да има нужда от повече време да му узрее тиквата за да се представи по- добре, но веднъж като дръпне не можеш да го стигнеш, а жената трябва да хване един прозорец между 20-30 години и да свърши всичко тогава, защото после е зарината от семейни отговорности. Това не е никак малко! Много мъже на 30 още нямат семейства, а жените вече са омъжени, народили и кариерата е във фризера.
Това за различното заплащане на мъжете и жените е мит, който не съществува мноого мноого отдавна, нали вече ако сравняваме различни дейности нещата са различни, щот един плочкаджия неминуемо ще взима повече от една секретарка. И макар и уж свят на равенство, все още се очаква мъжът да осигурява като се започне дори от прословутата сметка на първа среща, дето много от жените тук директно си го казват, че ако мъжа не им плати сметката, втора среща няма да има, което всъщност е изключително сексистко и обидно, (то и жените са напълно наясно с това де и заради и това и в реалността, когато уговарят срещи, никоя не си позволява да каже, че очаква да и платят сметката, защото кой мъж дори с минимално самоуважение ще излезе с такава жена, ама иначе го очакват). Все още се очаква и мъжът да осигури мястото за живеене, и да осигури финансовата стабилност, което изобщо не е лесно постижимо, да знам тук в бгмама хората са от високата класа, но в бг реалностите стоят така, че срз е 2296 лв бруто.
За другото, което казваш е така, че жената има кратък прозорец, в който да направи нещата в живота си, докато мъжът ако успее да дръпне има много повече време, само че тук отново ключовото е "ако успее да дръпне", само че не винаги успява дори и да е работлив, защото винаги може да му попречат и други фактори. Но се съгласявам, че нещата са несравними, и всеки ще гледа от неговата/нейната си мъжка/женска гледна точка и затова спирам.

# 136
Не е мит.
Мъжете са винаги по-високо заплатени при по-малко условия и изисквания.
Въпросът е, ти ако си мъж на място – с голям буй и добре платена работа, успешен. За какъв уй ти е да се обясняваш на некви женички в бг-мама.
Ей туй накланя буя.
Че нещо не е тамън.

# 137
Не е мит.
Мъжете са винаги по-високо заплатени при по-малко условия и изисквания.
Въпросът е, ти ако си мъж на място – с голям буй и добре платена работа, успешен. За какъв уй ти е да се обясняваш на некви женички в бг-мама.
Ей туй накланя буя.
Че нещо не е тамън.
Хайде сега. Буя малък.
Ехххх няма угодия.

Аз обичам да говоря с умни и интелегентни  жени. За това съм в този форум.
Пък и пусто любопитство.
Така и не разбрах жените  цяллллл живот.

# 138
Изобщо не е мит. Наскоро имаше голям скандал, с висша позиция в европейските структури. Назначават жена на поста, след двама мъже и се оказва, че нейната заплата е драстично по-ниска от на мъжете. При една и съща позиция, едни и същи изисквания за длъжността и т. н. Какво остава за по-ниските нива.
Преди 2 години точно ми обясняваха, как няма нужда моята заплата да е колкото на мъжете, с които вършим една и съща работа, само защото си имам мъж и той трябвало да ме издържа. Пък колегите имали жени и за това им трябва по-висока заплата. Та така, съвсем си е истина.

# 139
А, моля, моля! Нямам време да уча разни момъци бледни. Ни на секс, ни на амбиция.

7-мата персона е писала какички, а не лелки.

Изобщо не е мит. Наскоро имаше голям скандал, с висша позиция в европейските структури. Назначават жена на поста, след двама мъже и се оказва, че нейната заплата е драстично по-ниска от на мъжете. При една и съща позиция, едни и същи изисквания за длъжността и т. н. Какво остава за по-ниските нива.
Преди 2 години точно ми обясняваха, как няма нужда моята заплата да е колкото на мъжете, с които вършим една и съща работа, само защото си имам мъж и той трябвало да ме издържа. Пък колегите имали жени и за това им трябва по-висока заплата. Та така, съвсем си е истина.

Престъпление е да се плащат заплати?!? на тия паразити - "европейските структури".

# 140
  • София
Е вече се бъзикате. Има си официални изследвания на НСИ за заплатите и мъжете получават повече в същите професии като жените.

# 141
  • France
Леля ще стана най-рано като мина 40те. Не съм още. Фръц!

# 142
  • Столичанин ама не в повече :D
Тъй като голямата част от стажа ми е преминала в места с много жени не съм видял някъде, където мъжете да взимат повече от мъжете, дори и в някои случаи точно обратното https://www.youtube.com/shorts/End389djBu8 ,изолирани случаи винаги е възможно да има, но говоря като цяло (и пак говорим за извършване на една и съща работа, с една и съща квалификация).
А като си говорим за структури, да говорим ли за настояването задължително между кандидатите за еврокомисар да имало жена, демек не да се пратят най-квалифицираните за поста, а задължително жена, е по-сексистко нещо от това здраве му кажи, но това разбира се, си се приема за нормално. Sunglasses

# 143
  • Далечният изток
Жените по презумпция не са квалифицирани явно...

# 144
  • По света и у нас
Джерами а ти забелязал ли си че като кандидатстваш за университета в БГ има квота и бал за жените и за мъжете?
Квотата е 50/50, и резултатите обикновено са жените имат по- добри оценки , мъжете имат малко по-нисък бал. Това какво ти говори? На мен ми говори, че нас жените ни резкат от малки по най-легален начин и ние така си свикваме - да има за всички, да не ощетяваме другия пол, защото не е ок да монополизираме дадена професия…. но като дойде време да се редим за позиции, понеже вече няма квота, вие мъжете се редите с връзките от мъжката дружинка, и с лактите напред.
На теб очите ще ти извади, че са сложили квота от 1 жена на 10 мъже, за да не се каже че мъжката дружинка монополизира нещата. А не ти извади очите че когато стартираме кариерите си от унито режат 100-тици момичета за да могат да наредят момчетата. Е това ако не е двоен стандарт кое е?

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 17:29 от PriMadonna

# 145
Аз пък мисля, че не е толкова трудно за един мъж да "дръпне" и да си вдигне "статуса" така, че да е по-привлекателен. Да, необходимо е да работи над себе си, да учи, да се развива и т.н., но стига да има достатъчно интелект, останалите неща са лесни. Един бивш министър на финансите (със съмнителен бекграунд) беше казал нещо от рода, че ако на 40 не си милионер, то значи не ставаш. И всъщност, да си кажем истината, е прав. По-трудно е да развиеш професия и особено собствен бизнес и тези, които са го постигнали, са супер и за мен това е по-трудното. Жените могат да си говорят каквото искат, но фактът от суровия живот е, че мъжете с висок статус са по-желани от тях (всъщност от всички) и имат повече избор от тези, които не се поддържат, нямат пари, нямат хубава работа/бизнес. Затова всеки сам избира пътя си, а оправданията са излишни.

# 146
  • По света и у нас
Абсолютно е така. И други са го казвали че ако до 35 години не си милионер няма да станеш по- късно. И жените харесват такива мъже и са на клон по няколко.

Както котараците се бият помежду си за надмощие и най-големия звяр от тях взима всички мацки, а другите се прибират победени, така е и в живота на хората.
От вас се изисква само да си извоювате мястото под слънцето и мацките ще ви налазят.

# 147
Имам приятел от 20 години, който остана сам след дълга връзка и излезна на пазара. Колко сме обсъждали разни потенциални гаджета. Коя какво му писала, как изглежда, какво работи... "Дай да я видя, аа, симпатяга е". "Има огромни очи и адски дълги крака, то не си личи на снимките, ама сериозен съм, уникални крака".
Сега, чак цици не сме обсъждали, това е по-скоро до темперамент/интелект, а не доколко е джентълмен.
Това не пречи на този приятел да помага на майка ми да качи диван, карал ме е до болница, аз съм го развозвала насам-натам.
Говоря за истински приятел, не за мъж, който държим в обкръжението си, за да ни вдига самочувствието и ако нещо стане, нали...

# 148
Абсолютно е така. И други са го казвали че ако до 35 години не си милионер няма да станеш по- късно. И жените харесват такива мъже и са на клон по няколко.

Както котараците се бият помежду си за надмощие и най-големия звяр от тях взима всички мацки, а другите се прибират победени, така е и в живота на хората.
От вас се изисква само да си извоювате мястото под слънцето и мацките ще ви налазят.
Успехът на един мъж не е само в парите. Според мен. Ако погледнеш в България, о, ужас... Най-големите идиоти са най-богати.

В основното училище имаше едно ромче. Стана сводник. Има пари да ни купи и продаде всичките. И има много жени около себе си.

Но не, не искам да съм толкова успешен.

# 149
  • волно калдъръмче

Успехът на един мъж не е само в парите. Според мен. Ако погледнеш в България, о, ужас... Най-големите идиоти са най-богати.

В основното училище имаше едно ромче. Стана сводник. Има пари да ни купи и продаде всичките. И има много жени около себе си.

Но не, не искам да съм толкова успешен.
Много елементарно сравнение. Никой не говори за такова ниво. А да чуя мъж, който се утешава с подобни мисли, на мен ми става унизително заради него.

Общи условия

Активация на акаунт