Как търсят внимание мъжете

• 8 588
  • 181
  •   1
Отговори
# 165
  • France
Като няма желаещи от женски пол да си правят конкуренция, балът ще е нисък за тях
Тези петици да не са всъщност мн добър. Не е съвсем същото

# 166
Може и така да е. Само че после заплащането се оказва доста по високо от редица специалности, за които жените се избиват да кандидатстват. Както писах включително и програмирането. Сега не знам как е, навремето обаче нямаше много желаещи момичета да се занимават с програмиране, дори сега мъжете в тези област взимат по големи заплати. Да не говорим за други професии свързани с опериране с тежки строителни машини или дори шофьори на камиони и тирове, които са добре платени, но жените в тях са едва няколко процента.

# 167
Не са по-по най жените. Просто са по-амбициозни и дисциплинирани.
Мъжете са свикнали на мързел и с малко да успяват.
Последните поколения преди нашите деца точно това показват при жените – опит да са равни на мъжете, да не зависят от никого, да са самостоятелни и успешни. Затова са и тези високи оценки и свръх наплив.
Мъжете се концентрират в професии, в които са сигурни, че ще са успешни или не ги мързи да искат – програмисти, автомонтьори, инженери.
Жените са доста по-многокомпонентни в амбициите и стремежите си. Което никак не е лесно.

# 168
  • France
Никой не твърди, че жените са по умни. Напротив. Всички статистически графики за IQ cъвпадат при двата пола
Тук обаче играят традиционните полови роли. От момичета се изисква да са по-прилежни, ученолюбиви, отличнички, а с момчетата родителите са по-ларж. Това обяснява по-добрите оценки, но липсата на амбиции по-късно. Самата аз съм чувала, че моята специалност не е подходяща за момичета, че ще имам много работа и няма да мога да си гледам децата, че следването е дълго и дори, че сигурно съм я избрала заради момчетата.
Но нещата се променят. Добре платени специалности като правото и медицината във Франция в момента са с повече жени отколкото мъже. Следващата специалност, която успешно се феминизира е инженерството (а само преди 20 години не беше така). В банковото дело също е така.  Не давам за пример програмирането, защото тук не се води за уау професия.

# 169
Спокойно,
Последните години влизат всички, които искат.
Не е модерно да се учи. Празни са университетите.

# 170
Те са много университетите, то няма толкова студенти за всичките, как няма да са празни Grinning
Едно време се състезавахме за едно място по сума народ, пък изпити, пък класирания, пък тръпнене в очакване ще влезеш ли. Сега само дето не ходят с бъклицата да ги канят още преди да са завършили, това естествено не за 100% но за немалка част от университетите. Има една шепа за които все още има конкуренция, та някакви квоти са релевантни за там евентуално, макар че и там да се чудиш на днешно време полезни ли са. Но повечето биха приели без значение мъжко ли си, женско ли си, извънземно ли си - все си бройка.

# 171
  • По света и у нас
Само да споделя моят житейски опит - след като не можах да се класирам в УАСГ първата година и бях избутана 3та под чертата от това че тези с техникумите ги приемат с 20% преференциална квота пред тези които са от езикова гимназия (с френски като мен), и това че имаше квота за мъже и жени (2ра греда за мен) - но карай,  аз съм широко скроена както винаги. Знаеш ли къде влязох, без да съм ходила на техния  изпит по математика - баш в ТУ ! Хидравлика и пневматика - задочно, те разрешаваха да попълват незаети бройки с резултатите от УАСГ. ТУ не беше никак предпочитан университет, и не ми е минавало през ума да ставам машинен инженер, но сега не съжалявам за този опит.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 21:27 от PriMadonna

# 172
  • София
Явно не по времето, по което УАСГ беше ИСИ. А ТУ - МЕИ. Задачите от това време не се различаваха много в двата университета.

Скрит текст:
Не знам защо говоря в свидетелско време, все едно съм ви леля на всички. Просто и аз като Лъвица съм виждала учебниците, слушала съм речи, оди, разкази. Joy

# 173
Никой не твърди, че жените са по умни. Напротив. Всички статистически графики за IQ cъвпадат при двата пола
Тук обаче играят традиционните полови роли. От момичета се изисква да са по-прилежни, ученолюбиви, отличнички, а с момчетата родителите са по-ларж. Това обяснява по-добрите оценки, но липсата на амбиции по-късно. Самата аз съм чувала, че моята специалност не е подходяща за момичета, че ще имам много работа и няма да мога да си гледам децата, че следването е дълго и дори, че сигурно съм я избрала заради момчетата.
Но нещата се променят. Добре платени специалности като правото и медицината във Франция в момента са с повече жени отколкото мъже. Следващата специалност, която успешно се феминизира е инженерството (а само преди 20 години не беше така). В банковото дело също е така.  Не давам за пример програмирането, защото тук не се води за уау професия.
Да и миньори, зидаро-мазачи и щангисти

# 174
Ако имаш проблеми с жената гледаш да ги разрешиш , ако не става се разделяш . Това важи и за жените .

# 175
  • София
Да търсиш внимание, след като вече си спрял да обръщаш внимание, е грешка.

# 176
  • Out of the Mix
Ако имаш проблеми с жената гледаш да ги разрешиш , ако не става се разделяш . Това важи и за жените .
Да.
Това при условие, че всичко ви е иначе наред, и все пак сте понапреднали в съвместния живот.
И зависи доколко не можете един без друг, има ли много любов, секс, или просто "компания", удобство и много много не си пречите.

# 177
Няма двойки с всичко наред.
Един ден е наред, другият не е. Живи хора сме, случват се постоянно неща – в бита ни, вътре в нас, на работа, навън, със здравето ни и на другите.
Любов и секс не са достатъчни. Както и само компания и добро прекарване. За добро прекарване и удовлетвореност в една двойка са нужни доста повече неща – като начало да са достатъчно емоционално интелигентни и двамата и да могат да лавират според ситуациите, да са адаптивни и усетливи, както го наричам. Много важно колко е умен или че се скъсваме от секс, ако в ситуация примерно с други хора се дъни и държи неадекватно или в наша дискусия е ограничен и инатлив.
За дзен/хармония между двама трябва наистина и двамата да са като ходещи по въже.
При някои хора се получава естествено, енергиите им си пасват леко. При други с усилие.

# 178
  • Out of the Mix
Ако всичко, каквото описваш го нямам с жената, няма да искам да се "оправяме", когато нещо не е наред. Щом съм във връзка с нея се предполага, че гореизложеното е налице.
Иначе, да.

# 179
Как в днешно време търсят внимание мъжете?

Ако се съди по темите в СО и мъжете, които пишат напоследък в тях, масово се опитват да привлекат внимание, като дърпат момиченцата за плитките. Втори клас, първи срок. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт