Отговори
# 675
  • Замък сред облаците
Включвам се. Аз съм пускала преди почване на инжекции и след една седмица инжекции. Аз знам че при мен бързо се сгъстява кръвта, ако съм и на прогестерон още повече.
Съвета ми към Мел - пусни в понеделник аТТП, д димер, фибриноген, протромбиново време. Дава отправна точка дали можеш да изчакаш с терапията първо да минеш консултация или да я почнеш незабавно. За тълкуването съм насреща.

# 676
  • На изток от Ада
Mel  а ти имаш ли някакви отклонения от факторите за тромбофилия?
Аз имам само Асе и Русев ми пусна терапия през ден ... Реално нямам нужда.

Кенди пиши като излезе чгх

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:23 от nasito8988

# 677
И на мен след секциото ми се получи така.
Цитат на: shan^tall
link=topic=1694320.msg48637825#msg48637825 date=1728019297
Eunoia, при мен зацапването продължава понякога до 7ми ден, но имам дефект от секциото, където се задържа кръв. Интересното е, че не е всеки месец. Септември ходих да пусна микробиология и цитонамазка след моретата при друга докторка, която потвърди, че дефекта е много малък и не се налага корекция.
Кактусче, Дриймър, благодарим ,за сладките снимки ,с които разведрявате групата.
Иначе и на мен при евентуална бременност ще се наложи терапия с кръворазреждащи, като му дойде времето ,ще се допитвам до вас, явно първата бременност съм изкарала с късмет ( може и предвид ,че бях на 22-23 г.)

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:33 от Espresso

# 678
Аз знаете, че като чуя дефект от секциото и настръхвам. Толкова е неглижирано това (и то не само в България), че няма накъде повече. И Савова твърдеше, че няма нужда от корекция (+ още 2 лекари по същото време), а ей ме на почти 2 години по-късно откак е диагностицирано още го боря... И на golden(която се надявам е добре, не се е включвала отдавна) и бяха казали като пита, че има, ама нямало защо да го пипа. Същевременно Калчев директно отряза, че е за корекция.
Моя съвет е имате ли зацапване всеки месец и знаете ли, че има истмоцеле - търсете някой да го оцени адекватно. Щото докато зацапва не е добре, независимо от големината му.

# 679
А как се диагностицира?
При мен минаха 2г от секциото и 1г10м от възстановяването на цикъла ми и до този месец всичко беше нормално. На ехограф вижда ли се?

# 680
Вижда се на ехограф. Щом ти е за първи път за толкова време едва ли е от него.
Затова писах ако е всеки месец, защото тогава явно нещо не е ок.

# 681
Ясно, благодаря. Ще видим следващия месец как е, пък всъщност Дай Боже да не видим и да няма М Grinning

# 682
На мен ми се появи силно болезнен цикъл, от лява страна, напипвам го като топче, казват ми,че е киста,тип ендометриозна, но не във самата матка, а на мястото около операцията. Казвали са ми ,че може да се отстрани при следващо секцио или с операция ( която обаче не е дълбоко, какво в матката). Надявам се да няма сраствания сериозни, поне надеждата ми е ,че е от едната страна, та дано другата не е засегната. От тогава и взе да ми прицапва един ден или два повече от обичайното. За истмоцеле за пръв път чувам, но доколкото прочетох, мисля ,че моето не е такова или поне се надявам и такова да нямам....

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 16:47 от Espresso

# 683
Не влизам в добри новини ,но имам искрица надежда ,че е все още рано.На лаборатория Писанец не им вярвам толкова и все пак. По принцип винаги чхг е бил <0.100 ,а сега е 0.11 .
 8 дни след О,дали има някаква надежда да се вдигне ?

# 684
8 дни след ову (засичана как??) този прогестерон показва че изобщо не е имало ову.
Хайде стига вече

# 685
АА, благодаря ти. Ще пусна и ще изпратя.
Наси, аз съм изследвала само високорисковите и от тях единствено MTHFR ми излезе и минах на метилорани форми.
Русев ме разпитваше дали имаме хора с инсулти и инфаркти, като каза ,че няма значение възрастта. При всичките ми роднини с подобни проблеми е било над 65 годишна възраст. Според него само заради това вероятно и аз имам склонност да развия тромбофилия. Искаше да ми пуска допълнителни гени, не помня кои, но сметката с другите изследвания беше набъбнала до 500 лв и му отказах, предвид че така и така беше предписал терапия. Бих я консултирала с хематолог, не ми се започва терапия така на сляпо, затова питах и за изследванията. Ще ги пусна в понеделник направо тези, които АА каза.

Включвам се. Аз съм пускала преди почване на инжекции и след една седмица инжекции. Аз знам че при мен бързо се сгъстява кръвта, ако съм и на прогестерон още повече.
Съвета ми към Мел - пусни в понеделник аТТП, д димер, фибриноген, протромбиново време. Дава отправна точка дали можеш да изчакаш с терапията първо да минеш консултация или да я почнеш незабавно. За тълкуването съм насреща.

# 686
Розичка,ще се вдигне сигурна съм. Че прогестеронът е малко под средата, но пък не е на долна граница.А може да започнеш тестване през ден, после кръвен,чакаме добрата вест и от теб.
Алисън, не се връзвай,познаваш човека.

# 687
  • На изток от Ада
Мел пусни да което каза Аа!
Аз мн вярвах на Русев..

# 688
Момичета, излезна ми цитонамазката от прегледа на 19ти - PAP IIIA!! Ще се побъркам от притеснение сега, редовно ходя на прегледи и до сега никога не съм имала такъв резултат 😭
Ясно, че ще коментирам в понеделник с АГ на прегледа, но ми се иска да чуя и вашето мнение - възможно ли е от ранната бременност да са тези изменения, ако бременността върви добре до сега какво се случва с този резултат и съмнения за HPV, изобщо да се гръмна ли от този късмет и резултат сега 🤦♀
На самият преглед лекарката не виждаше нищо притеснително, до сега не съм имала проблем с цитонамазките и точно в този момент след първите две чертички в живота ми този резултат ми идва като шамар.

# 689
Може да е възпаление . Колпоскопия правила ли си ?

Общи условия

Активация на акаунт