Отговори
# 735
Аз изпратих ММ на курс ... каквото  сме се отчели, отчели ... 😃
Излезе му и микробиологията, добре е и тя. Та... живи и здрави ако сега не е станало нещо (не тая никакви надежди за успех), края на октомври ще звъня на Сенкова за час за ноември, за да стартираме първа инсеминация. Я ми кажете (не съм наясно) на кой ден ще ме искат и на кой ден горе долу се прави самата процедура? Предполагам ще се направи и стимулация. За да знам колко време ще ми се наложи да си взема дни от работа?!

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 16:56 от BeLive1211

# 736
Цитат
Vanessa Съжалявам са отрицателният резултат. Аз не съм компетентна, но бих дала съвет да се направи ПИД на следващите ембриончета, за да се изключи възможната да е там причината. Иначе аз съм правила офис хистероскопия, за да се види как е лигавицата и дали всичко е наред. Минах и през имунолог и пусках кръвни изследвания в Александровска. В крайна сметка забременях без никаква имунологична терапия, но все пак може да е въпрос на късмет.  Не помня дали със Сенкова правихте надраскване на лигавицата преди трансфер и Фертилити тест. Моят съвет е да не спирате опитите и дано да имате моят късмет. Аз забременях естествено на следващият месец именно след вторият неуспешен трансфер. Късмет ❤

Благодаря ти, Пълнолуние
И аз правих всичко - и хистероскопия, и фертилити, и имунологични.
Между другото, снощи като се чухме със Сенкова, точно ми даде теб за пример как нещата понякога се случват и неочаквано ❤
Миналият път правихме надраскване, сега не (беше преди 2 месеца по време на фертилитито и май не важи).
Разбира се, няма да се отказваме. Сенкова има план и продължаваме напред ❤

# 737
За стартиране трябва да те види на 2ри или 3ти ден от МЦ. После ще имаш още 1-2 прегледа (зависи от лекаря колко често ще те вика) преди инсеминацията. При нормален цикъл от около 28 дни, процедурата се пада на 12-13-14 ден. Може би за нея ще ти трябва да отсъстваш малко по-дълго от стандартното време за един преглед, но ако мине преди обяд, после може да си ходиш на работа следобеда.

Аз изпратих ММ на курс ... каквото  сме се отчели, отчели ... 😃
Излезе му и микробиологията, добре е и тя. Та... живи и здрави ако сега не е станало нещо (не тая никакви надежди за успех), края на октомври ще звъня на Сенкова за час за ноември, за да стартираме първа инсеминация. Я ми кажете (не съм наясно) на кой ден ще ме искат и на кой ден горе долу се прави самата процедура? Предлагам ще се направи и стимулация. За да знам колко време ще ми се наложи да си взема дни от работа?!

Ванеса, съжалявам. ❤

# 738
Билийв Когато то дойде цикълът звъниш за да ти назначат първият преглед, който се прави от 2 до 4ти ден на цикъла. Ако ще има стимулация назначават се медикаменти. След това ти казват на кой ден да отидеш. Моята О е около 12-14 ден и ме викаха около 10ти ден за да видят колко са фоликулите и каква им е големината. В зависимост от това ти казват кога пак да дойдеш на преглед. При достигане на определен размер на фоликулите и спрямо резултатите от хормоните се назначава Овитрел и назначават кога ще е самата инсеминация. Няма как предварително да ти кажат кои дни ще си на преглед, зависи как нарастват фоликулите, хормони и т.н.

Преди всяка инсеминация ми искаха:
- валидна цитонамазка (валидност 6м)
- микробиология (валидност 1м)
- вирусология и на двамата (валидност 3м)
- микробиология и на мъжът ( валидност 1м)

Аз обаче живея в София и ако си в друг град не знам дали не може да те следи и друг лекар, за да не пътуваш за всеки преглед. Попитай ги.

Ванеса Надраскването дава резултата по принцип до 3 месеца след като е направено. Според Калчев най-големи шансове има на следващият цикъл. Радвам се, че имате план. Дано още следващият месец ни зарадваш с положителен резултат. ❤

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 15:06 от Пълнолуние

# 739
Благодаря, Ванила! Аз съм за съжаление на 250 км от София така че със сигурност ще си вземам дни отпуск, колкото и да не им е приятно на шефа и колегите. Значи трябва да видя сега октомври кога ще ми дойде, за да знам и ноември плюс, минус кога ще цъфна 😃 Макар че благодарение на Дуфастона вече нямам такива закъснения ... идва ми на 29, макс 30 ден ....

Благодаря, Пълнолуние! Има къде да се следя тук в региона поне за овулацията.

# 740
Аз за стимулациите, когато бях инвитро и прегледите по-чести, си ходихме на работа с моя мъж. Помолих да мина в смени 2 на 2, пътувахме по 800км общо в двете посоки за един ден и на следващия бяхме по 12 часа на работа. За Варна пък много завои....общо взето бяхме ангажирани всеки ден от сутрин до вечер. Обикновено той трябваше да кара и след нощни смени. В Турция нямаше как и си взехме болничен, определено ни беше по-спокойно, но за 250км няма проблем да си работиш, ако могат да ти наместят смените. Може да попиташ за допълнителния отпуск за инвитро за деня на самия преглед. Някои работодатели да съгласни да дават и без да има подготовка за трансфер. Аз се възползвах само един единствен ден при подготовка за ЗЕТ, а в Турция си ползвах целия след ЗЕТ, но на два пъти, за да ми останат дни в резерва. Също можеш да ходиш на прегледи и в твоя град, за да не пътуваш толкова често. След това пращаш снимките на репродуктивния. Аз моите стимулации на естествени опити си ги правех в Бургас и излизах за 15-20 мин от работа, за да ходя до болницата. Имам 6 в Бургас и една във Варна, но там си пътувахме. Понякога трябваше да пътувам до другия кабинет, но се справихме. Пожелавам ти успех от сърце! ❤️🙏🤗

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 06:17 от Kactus

# 741
Момичета, моето разболяване мина през всички стадии от сливица, гърло, уши, хрема и сега пък почна суха кашлица. Може ли да ми препоръчате някакъв сироп подходящ за прием по време на стимулацията. Извинявам се за офтопика, но не искам да занимавам доктора в неделя с това. Той като цяло ми каза, че и с температура да съм ще ми направи пункцията, но все пак предпочитам да се лекувам.

# 742
Момичета, моето разболяване мина през всички стадии от сливица, гърло, уши, хрема и сега пък почна суха кашлица. Може ли да ми препоръчате някакъв сироп подходящ за прием по време на стимулацията. Извинявам се за офтопика, но не искам да занимавам доктора в неделя с това. Той като цяло ми каза, че и с температура да съм ще ми направи пункцията, но все пак предпочитам да се лекувам.

Стодал

# 743
  • Замък сред облаците
Ванила, ако кашлицата е от гърлото можеш и спрей Йалоклийн да ползваш, на Мацето го дадоха като бременееше.

# 744
  • На изток от Ада
Снощи говорих с ММ за добавките. Нали му взех на фертил ейд, Иска да пусна имунологичните

# 745
Аз вчера бях на преглед. Четвъртата инсеминация ще е с лека стимулация с фемара. Иначе на прегледа имах 2ф. в ляво и дясно по 9мм и един 8мм. Надявам се да узреят всички. Фемара ще приемам от 3 ден до 8 ден, 2х1.
Какво да очаквам от този препарат?
 Вчера набързо проверих в интернет и имаше доста случаи на неразположения и задържани фоликули...
Имате ли опит?

# 746
Момичета, аз от тази сутрин съм ей така:

Или ми е 26ти или 24ти ден от цикъла, защото в телефона и в компютъра съм отбелязала различни дати. В момента мозъкът ми е изключил и не мога да си спомня точно дали ми е дошло на 12ти или на 14ти.

Мъжът ми снощи замина на състезание и сега още не смея да му кажа нищо, че го чака дълъг ден и дълъг път наобартно, та да не го шашкам.

Тези дни мисля да ходя да пусна едно изследване на витамини, ТСХ и прогестерон. За ЧХГ още не знам дали да пускам. Ако не ми дойде до петък, направо мисля да запазя час за АГ.

# 747
Рокет, утре пускай чхг с останалите изследвания, които си изброила! Днес и да пуснеш, сигурно резултат ще имаш утре, а тсх трябва да е на гладно. Има чертичка! Стискам палци! ☘

# 748
Вижда се чертичка!! Отивай за ЧХГ не му мисли. Сигурна съм, че ще е положителен! Тъкмо ще го следиш от рано.
Тихичко честито! 🍀

# 749
Rocket, стискам палци за една безгрижна бременност! Hug

Общи условия

Активация на акаунт