Къща на село - необходимост, мода или набутвация?

• 50 557
  • 1 243
  •   1
Отговори
# 1 005
Да, аз съм силно адаптивна. Трябва ми час, за да се почувствам добре, където и да съм.
Като си направиш удобства ще свикнеш.
Браво от сърце ти се радвам ❤ Това е много силно качество . Ние няма да се преместим веднага , ще направим ремонт къщата е в много добро състояние за цената която я купуваме е много добре .. Пък и ние нямаме дечица още и ние е някакво празно .. Дай боже в новота къща да има и радост , това е друга тема в която влизам близо две години правим опити инвитро .Дано къщата ни донесе късмет .
От сърце се радвам на всички хора които имат деца и сърцата и къщите има са пълни ❤❤❤

# 1 006
  • София
Желая ви сбъдване на мечтата да си имате дечица в новия дом.
Освен това, в къща винаги има какво да се прави, ако ще и само трева да има в двора та няма да имаш много време да се чувстваш не на място 🤣.

# 1 007
Желая ви сбъдване на мечтата да си имате дечица в новия дом.
Освен това, в къща винаги има какво да се прави, ако ще и само трева да има в двора та няма да имаш много време да се чувстваш не на място 🤣.
Двора е огромен 😀
Аз много не се занимавам със цветята свекърва ми го прави, трева обичам да си скубя така се успокоявам .. Та много работа ще има и за нея 😀

# 1 008
Ваня, успех и от мен и да ви се сбъднат всички мечти Blush

# 1 009
Ваня, успех и от мен и да ви се сбъднат всички мечти Blush
Благодаря ви много 🙂 Бъдете живи и здрави .

# 1 010
Не намирам тема по въпроса има но е доста стара .. Предстои ни купуване на къща на достъпна цена но собственика е починал .. Та малко ме е шубе

Обикновено така става, собственика почива ( баба,дядо) и наследниците продават. Трябва ви консултация с адвокат за да изясните всички наследници/ собственици на имота.

# 1 011
Не намирам тема по въпроса има но е доста стара .. Предстои ни купуване на къща на достъпна цена но собственика е починал .. Та малко ме е шубе

Обикновено така става, собственика почива ( баба,дядо) и наследниците продават. Трябва ви консултация с адвокат за да изясните всички наследници/ собственици на имота.
Да, имаме адвокат, действа по въпроса

# 1 012
Почти всеки, който се е преместил от града в къща на село споделя правилността на избора си.
Интересно ми е обаче има ли такива, които са го направили и в последствие са решили, че не е "тяхното", не си залужава усилията и средствата, или просто се е оказало някаква неуспешна авантюра.

Със сигурност има, интуитивно смятам че са процентно колкото емигрантите върнали се в България щото в щатите са прости, дебели, и къщите им са от картон, а в България от камик да пребъдне из вековете и хората не се хилят лицемерно като тикви и никой не те смущава с разни "здрасти как си" и подобни лицемерия.

# 1 013
  • Варна
Аз все още не знам дали ми харесва. Купихме къща на село на 30мин. от Варна. Доста импулсивно, но според ММ , ако не ни хареса ще я продадем. Проблема при нас е , че живеем в къща в града от 10 години, но около нас започнаха много да строят и става страшно. Сега 3 дни сме на село, 4 дни в града. Градската къща е със страхотен двор, който поддържаме. На село се учим на земеделие. На ММ много му харесва, аз не се чувствам съвсем добре. Купихме готова къща, но изникнаха доста неочаквани проблеми. Децата са големи, не живеят при нас, имаме си коли, но не знам къде е моето място. В градската къща бях постигнала страхотен комфорт и спокойствие , но това лудо строителство много промени нещата . Даже в момента сме леко притиснати от голяма строителна фирма , във връзка с инвестиционните им намерения около нас. Няма пълно щастие .

# 1 014
  • София
fani34, по този начин ще е много трудно и изтощаващо. Едно е да зарежа апартамента на 19-я етаж, с всичките му "екстри", друго е да напуснеш уредена, красива и удобна къща.
Пожелавам да намерите най-доброто решение! Flowers Four Leaf Clover

# 1 015
За съжаление градската им къща скоро ако не е съборена и застроена с кооперация,  то ще е заобиколена от кооперации и напълно засенчени. Масово сменят плътността на застрояване и правят огромни блокове по 10-11 етажа, и то в райони, където преди не можеше да се строи над 5 ет

# 1 016
  • Варна
Къщата в града няма да бъде съборена, но ще строят до нас. В момента строят огромен комплекс в близост и проявяват интерес и към нашите места. При нас се строи до 4 етажа. Но пак заобиколени от блокове….А колко беше спокойно до преди 2,3 години. Вчера имахме пореден  разговор със фирмата, която ще строи евентуално около нас, доста информация крият, ще видим. Факт е, че града се промени много и няма никакво спокойствие. Но все пак по добре в къща и около теб блокове отколкото в апартамент със съседи под и над теб.

# 1 017
Ако падаха цените когато някой умре в имота, ще се сринат цените в идните десетитилетия.

# 1 018
Къщата в града няма да бъде съборена, но ще строят до нас. В момента строят огромен комплекс в близост и проявяват интерес и към нашите места. При нас се строи до 4 етажа. Но пак заобиколени от блокове….А колко беше спокойно до преди 2,3 години. Вчера имахме пореден  разговор със фирмата, която ще строи евентуално около нас, доста информация крият, ще видим. Факт е, че града се промени много и няма никакво спокойствие. Но все пак по добре в къща и около теб блокове отколкото в апартамент със съседи под и над теб.
Страшна работа и живеят ли изобщо в тези блокове, които ги строят.

# 1 019
Снощи получих уведомление от BG alert за силен вятър втора степен. Малко след дъжд качулка тъй като видимо се се виждаше, че има буря, започна да духа към 17 часа, уведомиха ни към 21 часа вечерта. Сутринта ставам, всичко в клони, листа, боклуци, нападали саксии, счупени неща, замърсени големите и малки съдове с вода за животните. Изнесох клоните в дерето, че е забранено да се изхвърлят подобни неща в контейнерите, сметох двора, сметох и разчистих при кокошките и кучето, смених водата, махнах счупените нещаи тамън си викам ще сложа едни макарони за закуска на детето, като стане, сложих ги, дойдоха от енергото да поправят таблото. Имахме ток преди това. Спряха тока, човъркаха нещо по таблото и си тръгнаха. Сега нямаме ток. На село.

Общи условия

Активация на акаунт