Помощ! Нищо не отговаря на желанията ми 😔

• 2 920
  • 49
  •   1
Отговори
Здравейте красиви дами!

Тук съм с питане за предстояща сватба през 2025а година! По-конкретно краят на Август.
Гледам аз сайтове с различни места за своят дълго чакан сватбен ден... И не намирам нищичко което да ми допада (освен едно местенце с подобаваща цена надхвърляща бюджета ми двойно, разбира се).

Та желанието ми е сватба на открито. Място за нощувка на гостите. Добър персонал. Приятна обстановка. В Югозападна България. Куверта да не надвишава 120 лева по възможност, тъй като гостите ми са близо 130 човека.

Също дайте по някой съвет за клета млада булка като мен, без капка опит в организацията.

Благодаря предварително! 💖

# 1
Не бих си причинила такова нещо, дори и срещу заплащане 😀 Струва ми се самата инквизиция.

Ако сега съм на 25 год, бих се омъжила на кораб, в самолет, на най-прекрасното и невероятно място, само с ММ. Всичко друго ми се струва суета на суетите.
Така че не мога да ти помогна с идеи, но ти желая най-голямото щастие на света! 💐🤗

# 2
  • Melmak
Направи това, което ти искаш.

Аз не разбирам защо в сватбения форум някой влиза за да каже колко е тъпо да се харчат пари за сватба.

Ми не харчете. Обаче всеки да си харчи своите пари за каквото иска.

Аз за Югозападен регион не мога да ти помогна.

Говори с вашите и им обясни, че искаш по-малко хора. Важно е ти какво искаш. Забелязвам, че по вашия край е лудница и масово сватбите са големи. Явно е традиция и вашите искат да я спазят.

# 3
Честито и с пожелание за щастлив семеен живот!
Колебаех се дали да пиша, булка съм била отдавна. Но си спомням моята и опит от няколко сватби на близки от двете страни на океана. Моята беше на 2 части - подписване в един ден в изключително тесен кръг- родители, кумове братя и сестри и след това ресторант. Беше много хубаво и спокойно, имам чудесен спомен. Не съм била бременна. След около 2 месеца направихме и сватбено тържество в луксозен хотелски ресторант по настояване на родителите от двете страни. Те си  разделиха разходите според броя на поканените. Направихме го за да не обидим родителите, но нито на мен, нито на мъжа ми беше много приятно.
По скорошен опит близки- малки скромни сватби, набързо организирани. За вашата има почти година, много е далече, но вие си знаете. Може и бебче да има дотогава. Каквото и да решите, успех.

# 4
Авторке, не се занимавай със сватба на открито. До последно ще се пържиш дали няма да вали и за лош късмет ще се окаже, че ще вали. Направете си изнесен ритуал на открито, фотосесия, но за тържеството и за толкова хора не си струва риска. Знам, че съветът не ти харесва, но повярвай ми, голяма драма ще си спестиш. За района и аз не съм запозната, но ако смениш изискването за на открито, сигурно ще се появят нови опции.
Генерално съветът ми е да не мислиш колко е сложно, а как хубаво ще стане. Поводът е много хубав. Не си трови живота с нереалистични очаквания за перфектната “пинтерест/инстаграм” сватба. Нищо клето няма в това да си булка. Като уговорите дата и място, веднага помисли дали в него ден ще правите подписване и църковен, тия неща ако ги искаш също трябва да се уговорят. После си ангажирайте фотограф/видео и диджей. След години от сватбата само снимки/видео ще ви остане. Ще се изненадаш колко от рано хората поемат ангажименти за летни сватби, така че не се залежавай на кълката колко много време има.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 06:42 от Танчитка

# 5
  • Terra incognita
Вила Синтика, Зорница Фемили Естейт тези са скъпи, но обстановката е прекрасна, а храната топ, ако можете да го позволите, препоръчвам.
Иначе по Банско, Разлог и околията хотели бол.
Югозапада е много общо като понятие.

# 6
  • Beyond the stars
Честито и с пожелание за щастлив семеен живот!
Колебаех се дали да пиша, булка съм била отдавна. Но си спомням моята и опит от няколко сватби на близки от двете страни на океана. Моята беше на 2 части - подписване в един ден в изключително тесен кръг- родители, кумове братя и сестри и след това ресторант. Беше много хубаво и спокойно, имам чудесен спомен. Не съм била бременна. След около 2 месеца направихме и сватбено тържество в луксозен хотелски ресторант по настояване на родителите от двете страни. Те си  разделиха разходите според броя на поканените. Направихме го за да не обидим родителите, но нито на мен, нито на мъжа ми беше много приятно.
По скорошен опит близки- малки скромни сватби, набързо организирани. За вашата има почти година, много е далече, но вие си знаете. Може и бебче да има дотогава. Каквото и да решите, успех.

За голяма сватба не е хич рано, и фотографи и ресторанти отдавна записват за 2025та.

# 7
  • Melmak
Ако имат някакво желание за конкретна дата, която е от популярните (06.09,22.09 и подобни) от сега да запазват и ресторант и дж, и фото.

# 8
Аз не разбирам защо в сватбения форум някой влиза за да каже колко е тъпо да се харчат пари за сватба.
+1
Единият от тези потребители където и да го срещна пише само негативни коментари, вече ми прилича на трол. Изобщо не обръщай внимание, авторке.

Лятно време сватба на закрито, да бе! Моята сватба беше юни месец, гостите бяха около 100 човека. Избрахме ресторант с голяма градина и навес. Хич не ми дремеше дали ще вали. Но в тея жеги си изкарахме много приятна вечер на прохлада в градината, не си представям да се бяхме затворили на климатик някъде. Отврат.

# 9
  • София/Севлиево
И на мен не ми харесва канене до 9-то коляно и за късмет на нашата сватба нямаше по-далечни от 1-ви братовчеди.
И все пак е добре да се предвиди и вариант на закрито.Нашата сватба беше на 26 август и три пъти ни валя слаб дъжд,брат ми се жени на 30 юли ,беше на полу-открито и голям порой ни изпра вечерта... Кръщенето на малкия син беше на 21 август и заради дъжд ни се провали фотосесията , която трябваше да е на открито...

# 10
Много се радвам за една булка да чуя, която не ѝ е валяло на сватбата на открито. От десетина летни сватби, на които съм била,  само на една не валя, за сметка на това беше мега жега. Бяхме като сготвени в собствен сос. После и по снимките гледах едни потни физиономии. Сватбата беше до Казанлък юли месец.
Ние също се женихме края на август, имаше лятна буря към 8-9 вечерта.

# 11
  • София
Ами търсете хотели с ресторант в района.
Само с едно търсене намерих много интересен хотел с басейн и двор в Симитли.

# 12
На ваше място първо бих изяснила броят на гостите и тогава бих търсила локацията.
Едно е да се търси място за 70 човека, друго е за 150. Колкото по-бързо и добре организирате сватбата, толкова повече стрес ще си спестите всички.
120- 130 лв куверт на мен лично обаче ми се виждат малко, но и аз не съм особено запозната с цените.

# 13
  • София
Този куверт ще е само за храна и пиене или и за настаняване?

# 14
Авторке, дай малко повече насока къде по-точно в Югозападна България си го представяш. Банско и района също влизат в това широко понятие.
Ако избереш локация извън голямо населено място, ще ти трябва и настаняване за 130 човека, което е доста обвързващо.

Общи условия

Активация на акаунт