Адвокат по образователни теми - Министерство по Образование

• 506
  • 5
  •   1
Отговори
Привет група, търся кадърен адвокат (в София) който владее и се занимава с министертсво по образование, Технически Университет и законите и алинеи в тази сфера.
Ще трябва евентуално да давам под съд една или двете страни по-горе, и търся консултация като евентуално и следващите стъпки.

Въпросът/проблемът на кратко: съм завършил две магистратури едноврменнно със ректорска заповед и индивидуален учебен план, но след факта отказват да издадът втората диплома на втората магистратура (3 години вече)

# 1
Двете магустратури в Техническия ли са? Като редовен студен ли си бил?

# 2
  • Далечният изток
На какво основание отказват?
Стана ми интересно чисто юридически. Иначе по въпроса - не мога да препоръчам адвокат.

# 3
Въпросът/проблемът на кратко: съм завършил две магистратури едноврменнно със ректорска заповед и индивидуален учебен план, но след факта отказват да издадът втората диплома на втората магистратура (3 години вече)

Всеки адвокат, който се занимава с административно и/или трудово право е подходящ. Не мога да препоръчам, но има много такива.
Имаше период, в който работодателите често задържаха трудовите книжки с различни мотиви. Мисля, че вече дължат обезщетение = брутно възнаграждение.

Ако си завършил, ТУ са длъжни да ти издадат диплома, дори и да имат някакви претенции към теб. Не могат да задържат официален документ.
Знам за подобен случай с УНСС преди 30-на година, но мислех, че тези времена са свършили. Накратко УНСС отказа да издаде дипломи на няколко десетки човека, защото уж им дължали пари за цялото обучение. Първо дадоха дипломите, по-късно отпадна и така нареченото задължение. УНСС не беше разбрало какво е "автономия", мислеха, че законите не важат за тях и си гласуваха каквато глупост решат. И нашият випуск имахме няколко казуса. Пътят е 1. Молба до уни-то; 2. Жалба през Уни-то до съда; 3. Дело. При нас на т. 2 се отказваха.

# 4
Двете магустратури в Техническия ли са? Като редовен студен ли си бил?

Да, в Техническия, като редовен студент.
В Същата специалност са и двете.

След развитие на последните 1-2 седмици, се оказва че по-точната причина която "отказват" е че не искат да издадът две различни дипломи в същата специалност (на същото ниво - магистър). (две специализации)
Тяхното решение да се издадът двете на една диплома (един документ който ще пише двете титли в него), неприемливо за мен. за това ползвам "отказват".

Не става въпрос за финансов проблем (от моя страна), всичко е платено. И за двете по отделно. Даже сега казват че грешно са ми взимали пари за втората магистратура и били ми ги върнали... по-грешка било това.

# 5
Чети закона за висшето образование, и ако имат и някакви правилници на ВУЗа, май за индивидуален план се споменава при докторантури само, странно.

Общи условия

Активация на акаунт