🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 259
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Аз не виждам какво значение има какво бил казал Влади като обосновка за номинацията на Мая, след като изборът му така или иначе беше стратегически добър. Двете гимнастички до голяма степен бяха важен фактор в играта и беше чудесен ход да обезсилят Бистра, като я оставят без най-верния й съюзник.
Хората казват най-различни неща по най-различни причини. Той може да си е мислил, че като изтъкне точно моралната страна на нещата, ще направи по-добро впечатление, знам ли. А също и се видя колко много се издразни /и с право/ на реакцията й, след като разбра, че тя ще трябва да ходи на битка за спасение.
Да, Рената определено не е много наясно къде се намира и как се играе играта, витае си в нейни си облаци, но според мен изигра роля само колкото да насочи вниманието на Влади към Мая, макар и с неправилните мотиви. И просто стратегия и морал съвпаднаха, а какво по-приятно от това?

# 886
  • София
Също подкрепям поста на Soney за посещението при местните и пас-позицията на екипа. Да речем, че им е било по-важно (след като се поведе "любовната тема", да пратят на воаяжа гълъбчетата и не са мислили за повече). Но да го имат предвид.
Впрочем, по отношение "казуса" БиБе - и там взе да ми писва, но и нашите постоянни "The Pros & Cons" също вече. Още от Фермата беше ясно, че такива "попадения" се котират от екипа, те си мислят, че и сред аудиторията ще имат и фенове.
Бистра и Мътна са им същия сюжет. Златни живи елементи от пейзажа (пардон - сценария и намеренията). Мая показа, че е слаб играч. С оглед на това - ако поостане в играта, ще е вероятно, понеже другите са я зарязали за битките и разчистват по-дребни сметки (то, вече и вътре в самите лагери). Но не вярвам да е човек, стигнал до разпределянето на кутиите накрая.
Siska25 - аз също съм с мнение, че такива (примерът с Мимо и разнопосочните мнения) си се оправят съвсем прилично навън и по-обичайно тормозят другите (привидно) като "жертви". Комбинация от вменяване на вина и безпардонно поведение на крайни социални егоисти. Прочетете още веднъж в поста, че е съдебен заседател и (все пак, даже теоретично) какви обязаности има от това.
Йочко в гостуването си рече, че "било Божа работа", но не би "постъпил така" сега.

След появата в темата ни и на "Олимпийския" ни съфорумец, се замислям, че какъвто и да си (не той, много разумни неща прочетох от него), ако отиваш в такава игра - трябва да си наясно. Не е като във "Всичко е любов" (по Наталка Сим.) и ако искаш да печелиш, моралът и емпатията оставяш у дома. Ползваш си ги само като стратегия, ако си решил, че ще ти донесат дивидент някакъв (прим. в социалната игра). Че на драгия зрител (и на мен, признавам), не му харесва, няма влияние в борбата за едни пари. Дори ония, които са отишли само за лайковете и развитието на профилите си в СМ (някъде носят също пари) - трябва да го знаят, но повечето от такива като тях пък се с ограничен багаж на горния етаж. А "в телевизора" дали си злодей или ангелче - ще се приеме, ако го играеш вдъхновено и майсторски. Да, онова "аз там съм себе си" - и на мен ми е адски смешно, повърхностно и вече дразнещо.
А "силният играч става ясен накрая" (Soney), подразбира се. Ако не изключваме и любимите машинации на родните продуценти.
Подкрепям нашия "Олимпиец": Аз буквално бих обяснявал пред зрителя си всеки един стратегически ход и защо го правя, а не някакви малоумни оправдания, че Мая се отнасяла лошо към племето си. Даже би ми било и по-интересно, вместо ред сълзи, ред сополи и тук там морал и възвишени размисли.

"Депутате", докато не съм забравил: всякакви "награди" от реалитита у нас се облагат с 10%. Сетне би трябвало да ги обявиш в декларацията си.
ПП. От др.тема се сблъсках също с неразумяване на употребен сарказъм. Явно трябва да се отбелязва... (макар да му се губи чарът - когато/ако го има).

# 887
  • София
Ако продукцията държи Мая, за да е интересно, смятай другите 28 колко са скучни и не стават... За мен никой, никого не държи, просто стечение на обстоятелствата. Ако имаше някаква интрига, ярки личности, със сигурност щяхме да ги видим. Явно няма

# 888
Ако продукцията държи Мая, за да е интересно, смятай другите 28 колко са скучни и не стават... За мен никой, никого не държи, просто стечение на обстоятелствата. Ако имаше някаква интрига, ярки личности, със сигурност щяхме да ги видим. Явно няма
Факт е, че няма злодеи в тоя каст, затова е и толкова слаб. Единствено тия двете са горе-долу такива, но злодеите обикновено имат смислени и силни ходове, въпреки че са недолюбвани от зрителя. Тези двете нямат идея какво правят. Аз не знам, какво тооолкова се напъват да я махат тази Мая, че "била мозъка зад мускулите". Какъв мозък, какви 5 лева, те се прострелват в крака с техните "гениални" ходове. Ако са хитри да я държат, колкото се може повече, защото тя е безсилна и винаги може да се сложи за пълнеж в битката за елиминация, когато искаш да спасиш някой близък. Не мисля и че продукцията я бута, просто бат Арни беше умрял от глад и максимума, като намеса от продукцията, може да е, че са му подсказали за идеята да ѝ даде гривната, ако загуби, тъй като не беше доизговорена ситуацията при загуба, а само при победа. Продукцията може да е видяла тази пробойна в сделката и да са му ударили едно рамо в тая насока.

# 889
Харесва ми каста, харесват ми и игрите. Изобщо, харесва ми формат, който е някакво отражение на живота - без да е сладникаво наивен и строго позитивен, но и без злодеи, които в реалността не били такива. Колкото и да ми е противен израза "да играя себе си", в реалити формати искам такива образи да виждам - естествени. Искам да виждам какво мислене и поведение отключват екстремните условия и предизвикателства у обикновения човек.
Най-съществената ми забележка е това, че някой има право да спаси играча, посочен за изгонване от притежателя на Златната гривна или може би така мисля, защото досега все по този начин остават много неприятни играчи.Simple Smile

# 890
Харесва ми каста, харесват ми и игрите. Изобщо, харесва ми формат, който е някакво отражение на живота - без да е сладникаво наивен и строго позитивен, но и без злодеи, които в реалността не били такива. Колкото и да ми е противен израза "да играя себе си", в реалити формати искам такива образи да виждам - естествени. Искам да виждам какво мислене и поведение отключват екстремните условия и предизвикателства у обикновения човек.
Най-съществената ми забележка е това, че някой има право да спаси играча, посочен за изгонване от притежателя на Златната гривна или може би така мисля, защото досега все по този начин остават много неприятни играчи.Simple Smile
Аз не мисля, че има много естествени образи на тоя остров. Пълно е с популисти, моралисти, измислени любовници, псевдогерои и всякакви други образи, които си мислят, че ще ги направят популярни. Да не ги изреждам по ред на номерата, но изкуственото поведение пред камера си личи от километри, а като ги пуснат от някаква скрита камера се чува веднага селянията.

Да си злодей в риалити не е еквивалент на злодей в живота, а по-скоро на човек, който знае как да се адаптира, мисли повече ходове от другите напред и използва предимствата на ситуацията, в която е.

# 891
Приятно впечатление ми направи Кънчо в надкаст. Доста наситена биография за годините му. С удоволствие го слушах.

# 892
И на Йочко излезе https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/tainite-na-ostrova/ … 00-te-grivni.html
Много симпатичен ми стана, жалко че не остана по-дълго.
Скрит текст:
И дето крал храна от продукцията Simple Smile

две неща станаха ясни от тези два подкаста:
1. Игрите са построени предварително, нооо могат да сменят някое правило, за да стане "по-интересно"
2. Йочко изобщо не му е хрумнало, че може да даде гривната на някой друг освен Мая

# 893
111

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 16:38 от Сандрела

# 894
  • София
Жената е можела да откаже да й прави безплатни торти, доста е странно това "години наред". Не че няма муфтаджии, но в 99.99% от случаите номерата им минават 1-2 макс 3 пъти.

Ако Мая си тръгне Бистра ще падне емоционално и играта ще бъде само между Влади и Миро. Дзами много говори, не мисля, че ще му се получи, Гогов издиша, Киро също не е нещо забележително, за да го пишем сред основните играчи

# 895
Абсолютно!  Майора се оказа симпатяга.

И на Йочко излезе https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/tainite-na-ostrova/ … 00-te-grivni.html
Много симпатичен ми стана, жалко че не остана по-дълго.

# 896
Сега гледам каста с Йочко. Голям симпатяга. Жалко, че не продължи.

# 897
Йочко иначе симпатяга го раздава, ама...да се вдъхновява от убийци, дето показвали снимки на убити от тях талибани и да си мисли "искам да съм като тях", ...тука тотално ме загуби. Интересни разговори имали с Мимо Гарсия за криминални случаи със серийни убийци в САЩ...Не, че и аз не гледам криминални видеа в ютуб чат пат, ама не бих казала, че ме вдъхновяват.
И само повтаряше Аз, аз, аз...аз съм такъв човек, че...аз не съм такъв човек....
Относно гривната - той изобщо не е разбрал, че според правилата на играта има право да я даде на друг играч освен на тоя дето го гонят. В интерес на истината и аз не бях разбрала това и също мислех, че може да я даде само на номинирания за елиминация.

# 898
За да не се приема за спойлер, скривам, ни съм убедена, че по здравословни причини отпада

Скрит текст:
Сто процента вече съм сигурна, че отпада Еляса по здравословни причини. Преди малко ми излезе инста профилът му, че влязох да разгледам иии да- същият потник с лилавкото и зелената буква. Просто много разпознаеаеми ръце. Laughing

# 899
Little Miss Ratatouille, и аз стигнах до този извод, по друга линия:
Скрит текст:
И надкаста Кънчо пожела успех на Алекс и да стигне на финала и водещите веднага замазаха "ама и на Еляса"

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 19:22 от Одри ♡

Общи условия

Активация на акаунт