🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 3 (29.09 - 06.10)

• 39 270
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 915
  • София
И за мен каста си е съвсем окей, нямам никакво желание да гледам цялото спортистко воинство от Игри на Волята и тук. Харесва ми, че има и Мимовци, и Кънчовци, и Рената, и Петя...

# 916
Мен ми стана много смешно как Мимо донесъл една пръчка за навеса. Толкова му била помощта. Брех не знаех, че съществуват такива екземпляри.

# 917
Никой не призовава да вкарват дървеняците - спортисти от Игрите, които са още по-скучни образи и от тези в Острова, но сега е пълно с туристи, които виждат участието си в риалитито като възможност да идат на аванта на море и нямат никакво желание нито да играят играта, нито да дадат контент, че да може риалитито да се хайпне, и да има втори сезон.

Каст тип "Игри на Волята" сезон 3 е супер като ориентир. Да е пълно с нормита от различни професии и краища на страната, както и в различен възрастов диапазон. Като разнообразие на типажи са го докарали, но като индивиди не са. Ако си почнат скоро кастинга, ще имат достатъчно време да подберат много по-интересни хора, а не да вкарват тумбички с приятели на бивши участници, които се киснат по цял ден във водичката и чукат мохабет.

# 918
Има 30 участника, няма как да няма "и такива, и такива". Без туристите няма да изпъкват тези, които са готови да се раздадат.

# 919
  • София
Има 30 участника, няма как да няма "и такива, и такива". Без туристите няма да изпъкват тези, които са готови да се раздадат.
Съгласен съм, ама от тези 30, когато туристите са двадесет и много, става вече тегаво за гледане. Жените повечето дошли да си хванат мъж, а мъжете някой от тях да беше се сетил да донесе поне едно тесте карти, че да имат какво да правят по цял ден JoyJoyJoy
Да си призная, поне от Мимо имах доста по-големи очаквания, поне да създава контент (ясно че не е добър в игрите), ама той за цял сезон да се отчете само с "една пръчка за навеса" еми: Hands Thumbsdown

# 920
Съгласен съм, ама от тези 30, когато туристите са двадесет и много, става вече тегаво за гледане. Жените повечето дошли да си хванат мъж, а мъжете някой от тях да беше се сетил да донесе поне едно тесте карти, че да имат какво да правят по цял ден JoyJoyJoy
Да си призная, поне от Мимо имах доста по-големи очаквания, поне да създава контент (ясно че не е добър в игрите), ама той за цял сезон да се отчете само с "една пръчка за навеса" еми: Hands Thumbsdown
Точно. Туристите са 80%, а тези, които "искаха да играят" или са аут, или само бистрят теории. Той дори и Кънчо несъзнателно каза, че искал Влади да вземе гривните "че да може поне още 1-2 седмици да им даде на Нина и Сашко". Ама по-скоро прозвуча като да им отдължи отпуската на Острова, а не да пробват да спечелят гривни.

А Н.Н. какво толкова го превъзнасяше тоя Мимо в Надкаста?! Бил уникален герой, най-забавният човек на Острова, направо не бил виждал такъв досега в риалити форматите и какви ли не суперлативи още. Само аз ли виждам, че се кисне по цял ден с лелките и повтаря "аз съм неутрален за всичко"?. Яко е да има профила на уиърдото, но той си е просто спонсор за гривни, ако ти притрябват по някое време.

# 921
Йочко иначе симпатяга го раздава, ама...да се вдъхновява от убийци, дето показвали снимки на убити от тях талибани и да си мисли "искам да съм като тях", ...тука тотално ме загуби. Интересни разговори имали с Мимо Гарсия за криминални случаи със серийни убийци в САЩ...Не, че и аз не гледам криминални видеа в ютуб чат пат, ама не бих казала, че ме вдъхновяват.
И само повтаряше Аз, аз, аз...аз съм такъв човек, че...аз не съм такъв човек....
Относно гривната - той изобщо не е разбрал, че според правилата на играта има право да я даде на друг играч освен на тоя дето го гонят. В интерес на истината и аз не бях разбрала това и също мислех, че може да я даде само на номинирания за елиминация.

Глупости. Влади специално го уговаря при успех да я даде на Вера, а той не се сеща, че може да даде допълнителна гривна. Близко е до акъла.

За мен каста има един генерален проблем - нямат типичният heel персонаж, антигероят с голямото А. Кирил имаше  голям потенциял, но не го разви.  Жалко, аз разчитах на него. За мен е голяма грешка, че скриха от нас защо се кротна. Ако са умни ще показват повече от драмите около храната в лагер 2. И Гогов имаше потенциял да стане лошият герой, но не го разви. (Гогов е един от много малкото, който разбира играта - че няма морал, чест и че това е индивидуална игра. Интересно ми е докъде ще стигне).Мимо също имаше възможност да стане антигерой, но влизането на Миро и Майора спря разпада в Лагер 3 за цяла седмица и обеезсмисли нещатат. Кънчо можеше да стане злодеят ако бе останал, но той пък избяга от отговорност.
 В този смисъл двойката Бистра - Мая е ценна, защото има възможност да станат "злодейките". Харесваме ли ги или не - те раздвожиха играта!  Всички знаем кои са Бистра и Мая, а половината от жените ни се сливат все още.
Мисля, че форматът ще бута Бистра, ще помага с множество игри за баланси (въпреки че на нея това не ѝ е силата) и няма да дават много физически предизвикателства. За тях ще е идеално ако се запали война между Бистра/Мая и Влади/Рената.

Като втора грешка определям, че нямаме "капитан Америка", какъвто беше Момчил от ИВ 5. Рената ми е пародийна,  особено с нейните нумерологии. Влади се мъчи да влезе в този образ, но някак си прекалено много иска да е в добри отношения с всички. Майорът изпусна златен шанс да се изпокара с Мимо и да стане Героят, който се преборва с всички неправди.

Според мен Гогов, Шериф, Бистра и Кирил са попадения. Мимо - също. Обаче има и много безлични играчи - Петя, Лора, Нина и Ина....

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 22:38 от Лорд Сняг

# 922
  • Другата България
Скрит текст:
Точно. Туристите са 80%, а тези, които "искаха да играят" или са аут, или само бистрят теории. Той дори и Кънчо несъзнателно каза, че искал Влади да вземе гривните "че да може поне още 1-2 седмици да им даде на Нина и Сашко". Ама по-скоро прозвуча като да им отдължи отпуската на Острова, а не да пробват да спечелят гривни.

А Н.Н. какво толкова го превъзнасяше тоя Мимо в Надкаста?! Бил уникален герой, най-забавният човек на Острова, направо не бил виждал такъв досега в риалити форматите и какви ли не суперлативи още. Само аз ли виждам, че се кисне по цял ден с лелките и повтаря "аз съм неутрален за всичко"?. Яко е да има профила на уиърдото, но той си е просто спонсор за гривни, ако ти притрябват по някое време.
Мимо е голямото ми разочарование за момента. Толкова надежди възлагах на него, но все още не съм го отписала от глобалната картинка, защото има време.
Но, към момента, прави точно това - нищоправи, лежи на пясъка, спи и се кисне в морето.
Толкова. Но поне не мрънка за храна и за други екстри.

# 923
Скрит текст:

Мимо е голямото ми разочарование за момента. Толкова надежди възлагах на него, но все още не съм го отписала от глобалната картинка, защото има време.
Но, към момента, прави точно това - нищоправи, лежи на пясъка, спи и се кисне в морето.
Толкова. Но поне не мрънка за храна и за други екстри.
То щеше да е по-добре да мрънка, щото щеше да дразни другите и да има някаква сюжетна линия. Я да го заточат сам някъде, я да стане мега аутсайдера, а за момента е просто в профила на плазмодия.Дори "гениалния" ход, който направи според някои хора, той 100% не разбра, че го е направил, просто искаше да спаси дойката си, а Дзами свърши цялата работа 😅. Явно наистина няма изявени профили и Н. Н. се е опитал да наблегне на този типаж, който го няма как да съществува в Игрите, ама той се оказа пълен юзлес...

# 924
За мен има няколко много сериозни провалени линии, по отношение на "враждите" (използвам термин от кеча), които можеха да станат невероятни
Мимо срещу Майора - Майора иска да бъде "фелдфебел", Мимо иска лежачка
Кирил срещу Гогов и Лагер 1 - Кирил се заканва да реже глави след като не го оставиха
Кирил срещу Биляна и Берке - по отношение на любовната линия.
Дори Гогов срещу Рената - по отношение на морала.

нищо от това не се случи. Много се надявам Кирил и Шериф да се изпокарат за храната. Дотогава най-интересната възможност е войната на Мая и Бистра срещу Рената/Влади. Или пък война в Лагер 3 - Мая, Бистра, Миро срещу останалите.

# 925
  • София
Лорд Сняг, за мен heel персонаж трябва да е умен и адаптивен. Визирам запомнящите се и справящите се в тази роля. Дори и да не спечелят дадения формат, зрителите го помнят с интересни и да, прецакващи ходове. Кирил, никак, ама никак не ми се връзва да има дори потенциал за такава роля. Всъщност може би Гогов на този етап схваща играта до степен, за да му се получи такъв образ.

# 926
Туристическото поведение за което говорите не е до каст. То е свързано с това, че хората вече са напълно зависими от Интернет, социални мрежи, вечно или екрана на телефона или на компа и когато им ги вземеш тези хора висват и не знаят какво да правят. Реалното между човешко общуване също вече изчезва...и това е знак на времето в което живеем. Все едно ни се казва "ето вижте се какво представлявате без модерните си джаджи и залъгалки. Хората просто вече не знаят как да общуват. За какво да говорят. Няма какво да скролват и да си лъжат мозъка, че нещо научават, че нещо се случва. Това е тъжната истина според мен. Думата е абстиненция.  Всички там са в една или друга степен обстинентни. Може би само тези с най-силен спортен дух ще издържат.

# 927
Изводът е, че повече Survivor фенове трябва да кандидатстват. Grinning Затова кастът на Survivor 6 ми харесва толкова. Бо, Йо, Зоран познаваха добре играта, освен това имаше още няколко човека, които не бяха запознати, но им идваше отвътре да играят (Ганка, към края и Анелия).

# 928
  • Другата България
Изводът е, че повече Survivor фенове трябва да кандидатстват. Grinning Затова кастът на Survivor 6 ми харесва толкова. Бо, Йо, Зоран познаваха добре играта, освен това имаше още няколко човека, които не бяха запознати, но им идваше отвътре да играят (Ганка, към края и Анелия).
Тъкмо това идвах да кажа.
Само че онзи каст нямаше нищо общо с този, то не е само да кандидатстваш, а и да те вземат все пак.

# 929
Съвсем не съм съгласен, че трябва е умен и адаптивен. Ще дам пример с кеча - типичният "злодей" Трите Хикса.
Скрит текст:
Не е бил в ролята на някакъв умник, което не му пречеше винаги да нанася мръсни удари в критичен момент. Бият се Скалатас Джерико, Скалата почти е победил и изведнъж Трите Хикса дойде и го пребие с чука (и Джерико спечели), а няма никакъв интерес от намесването в схватката. И изведнъж има "вражда" - Скалата - Трите Хикса

Кирил имаше лоша седмица (и най-добрият може да се провали), но точно защото супер много се надценява и не си сдържа емоциите имат голям потенциал. Трябва ни човек който не си сдържа емоциите, заканва се, враждува с всички.
Човека, който просто е подъл, но не е в открита вражда с никой е съвсем друг типаж. Гогов може да стане такъв, Еляса може да стане такъв. Дори Шериф може да влезе в този образ. И такива хора трябва да има, но те трудно изпъкват. Трябва ни човек, който много ярко да изпъкне между другите все едно с положителна или отрицателна роля

За сравнение - Неделчо от ИВ 3 го играеше подлец и сив кардинал, но той бе ценен с това, че решаваше ребуси и плуваше фантастично и затова вниманието падна върху него. Тук няма такъв герой, който хем на вид да е невзрачен, хем да е много ценен за лагера си. Форматът не го позволява, няма отборни битки. За това трябва някой който да направи интрига чрез обявяване на "вражда" - по причина, че иска да е добрият герой, или обратно - да бъде злият.

Общи условия

Активация на акаунт