За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 22 735
  • 760
  •   1
Отговори
  • София-Младост
  • Мнения: 23 712
Добре дошли в новата тема!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1673089 старата е тук, ако някой е забравил питане в нея.

# 1
# 2
  • Мнения: 18 139
На въпроса на Бела, няма как да цитирам директно че вече е заключено
"natka при паниране как се размеква? В смисъл от къде взима достатъчно течност гриса ?"
Не се размеква, разбира се. Както и написах, панировката е хрупкава, което и ми харесва в сравнение с галета или паста за паниране.

# 3
  • Мнения: 8 876
Аз не смея. КАто гледам колко са твърди топчетата и като гледам колко е малко течността малко мляко и като гледам колко бързо се запечатва .
Може да тествам на нещо дребничко. Може би s експериментите ще се роди истината Simple Smile

# 4
  • Мнения: 18 139
Добре де, пуканки ядеш ли? Нали ти е ясно че и те са царевица дето е сготвена набързо и без течност? И то цели зърна, а не смлени...

# 5
  • Мнения: 8 876
Ям. Обаче веснъж така го бях сготвила този грис, а беше варен , че можех със същия успех да си го гриза от пакета. Дали водата беше малко, дали след това като го запекох с подправки .... това ми беше най-трагичния опит с този грис . Затова ако ще панирам с него ще пробвам първо на малко. Нищо не ми пречи пак да объркам нещо.

# 6
  • Русе
  • Мнения: 5 602
Това е италианския вариант на качамака. Запечен на фурна. Става много пухкав и мек.
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/05/blog-post_28.html

# 7
  • Мнения: 9 294
Бенин, мерси за темата!
Това е най-любимият ми вариант на полентата https://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_18.html?m=0

# 8
  • София
  • Мнения: 11 933
Благодаря! Записах се. Не мога да дам отговори за качамак, защото това не го ям в никакъв случай, у дома това никога не се е готвило, затова и не обичам, бъркано брашно...м..не.

# 9
  • Благоевград
  • Мнения: 3 103
Здравейте!
За първи път купих замразена Гьоза от Лидъл и не знам как се готви. Трябва ли да се размрази първо, на пара ли, печена на тиган ли? Как става най-вкусно?

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 21 928
Здравейте!
За първи път купих замразена Гьоза от Лидъл и не знам как се готви. Трябва ли да се размрази първо, на пара ли, печена на тиган ли? Как става най-вкусно?
Директно запържваш в тиган, след като добият цвят отдолу, наливаш малко вода и похлупваш да се задушат.  И сос за топене да има, така е най вкусно. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 3 786
От къде в София мога да купя хубави непочистени скариди и миди? Мидите може да са само ядка.

# 12
  • In transit
  • Мнения: 12 893
ze-ze, миди има в Метро, ядки, чилийски. Приятел рибар каза, че били хубави. Пресни няма никъде.
 

# 13
  • Мнения: 3 786
Благодаря Мики! И аз за там съм чувала, че са хубави, но не съм ходила отдавна. Дано има и непочистени скариди с едно ходене да спретна пазара.

# 14
  • Мнения: 18 139
Метро поне е лесно за проверяване какво предлагат, гледаш на сайта им, даже дали нямаше възможност да се провери за конкретен магазин наличност на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт