НПМГ - Тема 10

• 33 059
  • 495
  •   1
Отговори
  • София
Добре дошли в новата тема на всички настоящи и бъдещи (защото бивши няма Wink )НПМГенийчета, техните родители и всички останали, които проявяват интерес към училището! Simple SmileParty Time
Да я напълним само с хубави новини и поводи за гордост!
Да пазим добрия тон и да уважаваме мнението на другия

Балообразуване в НПМГ:
Скрит текст:
БАЛООБРАЗУВАНЕ в НПМГ
На 12 юли излезе първото класиране на приема след VII клас. От 2018 година до днес максималните и минимални балове за прием в НПМГ устойчиво се качват. Предлагаме на Вашето внимание статистиката само за последните две години, защото тогава, за да приемем първите си петокласници, се отказахме от едната паралелка „Природни науки“ и от паралелката „Софтуерни и хардуерни науки“, променихме балообразуването в 8.Г, 8.Е и 8.Ж клас.
Припомняме, че учениците, кандидатстващи в нашето училище, освен за външните оценявания по БЕЛ и математика, се подготвят и за профилиращия предмет - Физика, Химия, Биология и/или География. Част от балообразуването за всички паралелки от „В“ до „Ж“ клас е резултат от ОБЛАСТЕН кръг на съответната олимпиада или модул на НАЦИОНАЛНОТО състезание по природни науки и география „Академик Любомир Чакалов“, чиято трудност е доста над средното ниво на успеваемост и за ученици с изявен интерес към природните науки. Това е и причината за по-ниските минимални резултати в балообразуването на нашите паралелки. Учениците избрали Биология и Химия с немски език, трябва да се явят и на модул "биология", и на модул "химия" в Състезанието.
Нашето балообразуване е различно от това на останалите училища. Само двете ни математически паралелки са съизмерими с останалите и заемат достойно място в челната класация. Многократно сме настоявали и за това, при езиковите гимназии да се отчита минималният бал на момчетата като минимален бал на паралелката, защото всички в системата са наясно, че ако това се вземе предвид, челната десетка ще бъде доста различна и коректно тези факти да бъдат разяснявани на обществеността.

За връзка с НПМГ:
  Официален сайт на училището
 Фейсбук страница на НПМГ
Фейсбук страница на настоятелството

Темите за НПМГ:

# 1
  • София
Благодаря за темата!
Нормално ли е по три входни на ден? Миналата година май не беше така.

# 2
  • Някъде там...
Благодарности за темата и от мен!

И моите се оплакват, по 2-3 входни на ден имат + нормативи по ФВС. Доколкото знам, има някакъв срок за провеждането им. А тази година реално учебната година стартира на 17/09, после почивен ден миналата седмица. Това им е първият учебен понеделник.

# 3
  • Mars Hotel
Благодаря за темата!
Нормално ли е по три входни на ден? Миналата година май не беше така.
И при нас са така - по 2, по 3. Но само тази седмица остава май.

# 4
Благодаря за темата, успешна учебна година на всички деца!

# 5
Благодаря за темата.
Аз пък се чудя, защо все още не са обявили на сайта какво се случва със свободното място в 8А.

# 6
  • София
Благодаря за темата.
Аз пък се чудя, защо все още не са обявили на сайта какво се случва със свободното място в 8А.

Обявили са го на сайта със срок за подаване на документи до 27.09.2024
Свободни места
Предполагам, че тази седмица ще има класиране

# 7
Благодаря за темата, успешна учебна година на всички деца!

Явно няма да е за всички деца Sad

Ученик с отлични оценки повтаря 9ти клас. Питате се може би защо - причината е, че той не е пожелал да учи Истанбулската конвенция и да изкаже мнение за скандалния документ, който бе забранен у нас от Конституционния съд.

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/otlichnik-povtarya-9-klas-v-np … ciya-video/144226

# 8
  • София
Не го вярвам това.
Да му напишат двойка, ама чак да повтаря заради една Истанбулска конвенция.... Rolling Eyes
И то отличник.

# 9
  • Mars Hotel
Пак ли тази простотия?! Колко пъти ще се цикли на поредното напъване на тази госпожа?

# 10
А защо не е изпитан на друг материал. Добре, отказва да учи нещо-си-там, без значение какво. Не го научава, на него има 2, но има друг материал, който може да научи, да го изпитат и така средна оценка 3-4-5.....все пак не е като да повтаря клас. Не знам коя страна се заяжда и инати, но има нещо доста по-дъблоко тук.

# 11
  • Mars Hotel
Госпожата беше забранила на сина си да влиза в час по география - как да му пишат някаква оценка? Не ми се рови назад по темите сега, но беше много пространно описано с линкове и т.н. Едностранно е представено всичко в този "репортаж", както може и да се очаква за целите на създателя му.

# 12
В репортажа се казва, че другият материал си го е знаел.
Ако не влиза в час, не му ли се пишат неизвинени отсъствия?
Иначе, да, такива "бунтове" не са в полза на никого.

То е ясно, че е направено от гледната точна на едната от страните, но не е ок за училището подобен скандал. Също така има едни доста грозни намеци за учителя.

# 13
Госпожата използва сина си за политически цели. Единствено той ще пострада от отношението на другите деца към него, вече са се настроили. А конкретния учител децата го обожават. И нищо вярно няма във въпросния репортаж, пълни лъжи са.
Искат да съсипят НПМГ заради подписката срещу закона на партия Възраждане...

# 14
  • София
Госпожата беше забранила на сина си да влиза в час по география - как да му пишат някаква оценка? Не ми се рови назад по темите сега, но беше много пространно описано с линкове и т.н. Едностранно е представено всичко в този "репортаж", както може и да се очаква за целите на създателя му.
Не беше ли някаква случка, че детето не било пуснато на някакво състезание, май пак заради въпросната двойка? Или бъркам? Тогава нашият класен (по география) беше забъркан, а той е толкова симпатичен и добър, децата много си го обичат. Може би е същото нещо..
И аз най ги "обичам" такива репортажи - да наплюят всичко едностранно и айде.. свършили са си работата.. Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт