Термин Март 2025 Тема 2

• 23 192
  • 771
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички с термин Март 2025!

Нека попълним анкетата, да видим кой пол преобладава Blue HeartHeartpulse

Полезна информация:

Полезни линкове

Вашата персонална диаграма на теглото по време на бременност  

Бременност по седмици  

Как расте бебето в утробата – дължина и тегло на плода седмица по седмица  

Калкулатор на термин

Какво не трябва да ядем

Кои билки да избягваме

Биохимичен скрининг (БХС)

Пренатални тестове

Феталана морфология

Трети триместър от бременността

Промени в трети триместър

Изследвания по Здравна каса

Зъболечение при бременност

Грижа за кожата на лицето по време на бременност и кърмене

Стрии по време на бременност - всичко, което трябва да знаете  

Средна дължина на шийката на матката по седмици и рискове  

Физически упражнения по време на бременност – полезни съвети за всеки триместър  

Безопасни лекарства по време на бременност  

Кога се обръща бебето с главата надолу в утробата?  

Околоплодна течност – цвят, състав, функция

Бракстън-Хикс контракции

Раждане

Естествено раждане

Цезарово сечение VS. естествено раждане

Списък за родилното

Раждане без болка - спинална и епидурална анестезия

Първи признаци, че раждането започва

Кърмене с Ася Демирева

Първи грижи за новородено

📝ОБЕЗЩЕТЕНИЯ📝

Отпускане на еднократна помощ при раждане на живо дете

Майчинството счетоводно

Изчисляване на прогнозен размер на парично обещетение за бременност и раждане

Отпуск по бащинство – право на ползване, продължителност, изчисляване, изплащане

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 15:18 от Bibi85

# 1
🥰 Прекрасна заглавна страничка 🥰 Да ни е на късмет новата тема 💐 и така до финала🍀 🙏😊

# 2
Заглавната страница е 😍😍😍😍🤩🤩🤩🤩
До финал да сме всички заедно 🍀

# 3
Включвам се в новата тема.

Аз утре съм на ранна фетална. Ще съм 18+1 г.с. и нямам търпение. Ще затвърдят пола.
АГ заложи на момиченце, което си е истинско щастие за нас след 2 момчета.

Иначе за сега се чувствам добре. Все още работя, но когато съм вкъщи гледам да си почивам. Купих си и дънки за бременни и вече определено си ми личи.

# 4
Здравейте и от мен в новата тема за мартенските бебета!
С близнаците в 18г.с+2 дена всичко върви добре с изключение на това, че преди 2 дена имах силни болки вечерта преди лягане подобни на менструалните, но по-силни и обострени. Не пих нош па,понеже го пия 3х1 по предписание от АГ. И гърдите вечер като се намажа особено с крема Матернеа, страшно много ме събрят както и корема. Намажа ли се с олиото на Палмерс и минава това сърбене.

Обиколката на корема ми е 103см, можете и вие да си напишете размерите за да видя при едноплодна и многоплодна каква е разликата, значителна или не?

Живот и здраве на 9.10 съм на ЖК за да видим бебчетата.

# 5
tennis_coach по принцип на ЖК ме мерят, но не съм се интересувала за обиколката. Но имам метър и се измерих- 95 см.

# 6
Как сте с наддаването на кг,аз съм 17г.с и съм +4кг,не знам дали не е много.

# 7
Как сте с наддаването на кг,аз съм 17г.с и съм +4кг,не знам дали не е много.

Аз съм с близнаци 17+2 дни и вече съм около 8 кг. От горе. Което мн ме уплаши. От 12 г.с насам имам чувството, че съм като гъба постоянно раста и качвам. В пон.съм на РФМ и ще попитам докторката нормално ли е.

# 8
И аз до 12г.с. бях качила само 1,5кг,но от тогава до сега още 2,5кг. Надявам се не е много.

# 9
Аз съм в 17г.с. 3 кг отгоре. Мисля че е ок.

# 10
Bibi85 В коя гестационна сте ?

tennis_coach по принцип на ЖК ме мерят, но не съм се интересувала за обиколката. Но имам метър и се измерих- 95 см.

Krisito32 Аз съм вече 81.6кг, преди да забременея бях 68кг - 13.6кг съм наддала до сега. Единствено в корема и талията е по-осезаема промяната и леко в ръцете и бедрата и ханша. Поради това,че карам изключително лека бременност, само 2 повръщания от началото и гадене, което не попречи да си хапвам другите храни, от които не ми се гадеше, може би затова съм толкова отгоре. Но както си познавам тялото и имам 6то чувство, колкото повече навлизам в 3ти триместър, толкова по-малко чувствам глад, почти никакъв и това означава за мен, че няма да кача до края почти никакви горни килограми на тези, на които съм в момента. Като цяло първите месеци бях безумно гладна, през 2 часа зверски огладнявах и ми се ядеше всичко що е храна, може би на това се дължи и покачването на кг. Сега ще се стопира това качване и до края сигурно ще съм качила общо за цялата бременност до 16-17кг, което е почти като едноплодното наддаване. За нас попринцип при многоплодна се води нормално 20-25кг като това е ако сме започнали с нормално тегло преди бременността.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 14:27 от tennis_coach

# 11
Аз съм от февруарската тема, но понеже съм по към края (20 февруари) ви следя и вас. Simple Smile 21 гс съм, вчера мерих корема и беше 90 см. Иначе до тук - 5.6 кг съм нагоре.

# 12
Аз до края на 12та седмица бях качила 3кг след сериозния апетит в 3ти месец. От тогава досега не съм качила нищо, може би заради появилоти се гадене, основно от лекарставата. А в последната седмица, след боледуване, отслабнах с 1.5кг. Т.е. общо 1.5кг в края на 16с.

# 13
Bibi85 В коя гестационна сте ?

Krisito32 Аз съм вече 81.6кг, преди да забременея бях 68кг - 13.6кг съм наддала до сега. Единствено в корема и талията е по-осезаема промяната и леко в ръцете и бедрата и ханша. Поради това,че карам изключително лека бременност, само 2 повръщания от началото и гадене, което не попречи да си хапвам другите храни, от които не ми се гадеше, може би затова съм толкова отгоре. Но както си познавам тялото и имам 6то чувство, колкото повече навлизам в 3ти триместър, толкова по-малко чувствам глад, почти никакъв и това означава за мен, че няма да кача до края почти никакви горни килограми на тези, на които съм в момента. Като цяло първите месеци бях безумно гладна, през 2 часа зверски огладнявах и ми се ядеше всичко що е храна, може би на това се дължи и покачването на кг. Сега ще се стопира това качване и до края сигурно ще съм качила общо за цялата бременност до 16-17кг, което е почти като едноплодното наддаване. За нас попринцип при многоплодна се води нормално 20-25кг като това е ако сме започнали с нормално тегло преди бременността.

Аз също съм за сега с лека бременност. 2-3 повръщане,2-3 гадения и 3-4 пъти досега киселини. И явно точно това помага да хапваме всичко.😃

# 14
Krisito32

А казаха ли ви пола вече и колко см е пораснал коремът ти ?

Общи условия

Активация на акаунт