Стани богат - тема 24

• 12 927
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Гърция нямат ли евро със сова - като тетрадрахмата? Купувала съм си такъв сувенир, от там ми е познато, но не знам дали е отговорът.

# 331
И аз не знам, тук ме спипаха. Почти не съм гледала сериала.

И аз така. Simple Smile

# 332
Гърция нямат ли евро със сова - като тетрадрахмата? Купувала съм си такъв сувенир, от там ми е познато, но не знам дали е отговорът.

Не я помня, ама 6 век преди нашата ера просто нямаше кой друг да бъде.

Дядо Горио ме заби. Дъщери хем ме привличаше, хем ме отблъскваше, все заради крал Лир.

Но за панелките беше елементарно.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 18:54 от Черна станция

# 333
"Уасаби" е сосът или подправка при суши /по спомен знам, че е зелено и люто/. За еврото беше логично заради периода. Не знам как, сигурно Дядо Горио съм го чела отгоре-отгоре в ученическите години, но помнех нещо за дъщерите, самата книга - не. За панелките беше добре, не бях сигурна защото асоциирах селския произход на Хрушчов, 60-те години и дървените къщи.

# 334
Да, Унаги е змиорка. Сетих се откъде ми е познато - има едни котки в Инстаграм - Сузуме и Унаги (инфлуенсъри са). Имената им буквално се превеждат като врабче и змиорка.

# 335
  • София
Добре игра момчето. Дано утре прогресира още повече.

# 336
  • София
Бях на поклонението на Маричков. Поостанахме с тоя-оня после. Та изпуснах.
Скрит текст:

Правихме си компания с тези двамата, плюс Денис (Ризов) с щерка му Вики. Денис ще прави у нас, в Сф, някъде по Оборище, читалище и ще се казва "Кирил Маричков". Рекох му да ме вземе там за "културно-масовик" Simple Smile (наборите знаят какво е). 24часа онлайн са ни щракнали за следобдения си просторен репортаж. CameraSunglasses
Прочетох ви. Надявам се що годе да ви е било интересно.
- подсказка е не само "аве, Цезар"; има си "Аве Мария" и би било ясно, че е за нея - а нейното е Благовещението (ако съм разбрал правилно по писанията ви);
- Унаги не знам, че е змиорка, но Уасаби - ако се е търсел сос/подправка - щях да го хвана; дори сме го ползвали - остричък (лют) и зелен, има чипсове с уасаби и не са лоши никак;
- Повече помня от/за Крал Лир, отколкото Дядо Горио - минал е през главата ми;
- Мале, и аз не съм много в час с "Приятели"-те; даже без вариант-отговори няма да мога да ви кажа кой кой беше там;
До утре.

# 337
  • Пловдив
Благовещението си личи и от текста - "Аве, Мария, грация плена", това е много известен текст, подходящ очевидно точно за това събитие. Обаче за "Приятели", който съм го гледала с кеф и го харесвам, не помня за такова нещо, изумена бях. Не знаех и името на робота, но поне Пътеводителя съм го разгръщала само на вентилатор. И аз се колебаех като жената между Марвин и Оптимус Прайм.
"Клетниците" също съм я разгръщала на вентилатор като малка, но началните думи на "Аве, Мария" ги помня именно оттам - така се поздравявали според автора монахините. Интересно какви дреболии понякога човек запомня трайно, а други не му правят никакво впечатление и ги забравя.

За хрушчовките знаех твърдо, че са блокове, не знам откъде, но мисля, че от съвременни руски клипове в Ютюб. Хрушчов не е непосредствено след войната, та да възстановява разрушения, май НК, по указания или не, искаше да поизпоти участника.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 08:41 от Магдена

# 338
Кукумявката е символ/птица на Атина Палада ( сравненията са богинята с очи на кукумявка ), така че я има на разни гръцки монети от много отдавна.
,,Аве Мария" доколкото помня е музикално, поетично нещо, в разни варианти и трактовки, точно към Дева Мария.

# 339
  • София
16 октомври се празнува в някои страни като Ден на шефа. Традицията тръгва от САЩ. Създаден е от Патриша Бейс Хароски през 1958 г., когато тя го регистрира в Търговската камара на САЩ като празник. У нас е ден на авиацията, а според ООН и ден на прехраната. За едни от друго предаване - на остров нейде из Филипините, денят на храната бе вчера.
Освен това, в Париж е гилотинирана Мария-Антоанета, кралица на Франция и Навара (1793). А Карол Войтила, архиепископ на Краков, е избран (1978) за папа с името Йоан Павел II - първият папа славянин и първият папа неиталианец от последните 456 години. Доста писатели са родени днес: Оскар Уайрд (1854), Юджин О'Нийл (1888), Гюнтер Грас (1927) и нашата Фани Попова-Мутафова (1902).
На днешния ден, 16 октомври 1932 г. Уолт Дисни Брадърс и Рой Дисни основават анимационното студио на Disney Brothers в САЩ.

Да видим кой се е хранил и със знания, а кой не е преял с тях... И кой, всъщност, е шефът тук.

ООН е основано през окт.1945 г. (или ноември?) - и човекът май бърка шефа на цялото ООН с такъв на тази комисия. Въпросът е добър за Гуг. Браво на жокера!

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 18:06 от EmBrother

# 340
  • София
Браво на телефонниа жокер.
Хмм, тук май Чарлз и Даяна, защото са под британската корона?

# 341
Джон Ленън и Йоко Оно трябва да са, тъй като се женят там през 1969 г.

# 342
  • София
Дам и за тях се съмнявах, ама ми е малко странно, чак пък толкова, а и тази хахавела Йоко, бр

# 343
  • София
Ключово тук е, че са сключили брака там - в Гибралтар. Респект на "Дитто" за спомена/знанието.

# 344
Ключово тук е, че са сключили брака там - в Гибралтар. Респект на "Дитто" за спомена/знанието.

Не е ключово, направо си е подсказване, ама ако някой го знае. Аз лично не.

Общи условия

Активация на акаунт