Стани богат - тема 24

• 12 904
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Не е ли безподярък? За него съм.

# 436
  • София
Щях да дам за пример кървавото шотландско дерби между Селтик и Рейнджърс ама последния пост беше мой и Ники вече даде обяснение.
Значи крайните фракции фенове на Селтик и Рейнджърс са зелени срещу оранжеви, нищо че Рейнджърс са със син цвят.
Зелените или детелините са католиците, Селтик. А другите са протестантските роялисти. Simple Smile

# 437
В българския език е прието да значи и безпорядък, наред с публичен дом. Но кое е точно не знам.

# 438
И аз съм чувала думата използвана по този начин - "там е страшен бардак", като се има предвид безпорядък. А нямам нищо общо с Южна България. От друга страна, не съм чувала някой да казва "батак" в смисъл на безпорядък, а имам роднини в Червен бряг.

# 439
  • Другата България
Два напълно изхабени жокера.
И Ирландия го знаеше този участник, и за безпорядъка знаеше.
Сега и трети жокер ако изгърми, да си ходи направо.

Ха, и за мен изненада.
Сигурна бях, че е безпорядък.
Явно е разговорно, а не буквално значение.
Ами, не знам турски, но си връщам думите за третия жокер - идеален гугъл жокер беше това, а той го използва за нещо, което знаеше.

# 440
  • София
Офф, този какво даде, че се разсеях, Изгоря. :о
малее 500 лв. и е от Кържали :о

# 441
  • София
Аз пък бих предпочела Ники Кънчев да ми помогне като жокер, отколкото приятел от публиката, който ако не е тесен специалист по даден въпрос, няма да ми е от полза.
Бардак-чаша

# 442
Можеше да се предположи, че на турски ще е нещо друго. Обаче от тези думи знаех само куруш - стотинка.

# 443
Като я колонизират след години ще има време.

Едва ли. Не съм много сигурна, но имам някакъв спомен, че спътниците нямат собствено време, а ползват това на планетата, около която обикалят. Или някакво универсално, поне по книгите е така.

# 444
  • София

Ашколсун 😀
Е, как може, тц тц тц

# 445
  • София
Чашата им се разби... (И аз не го очаквах. Не го знаех, бях за бъркотията. А по отношение на "батак" - забатачвам: нещо замотано, няма решение, оплетено, не е зарязано-ама не е решено. Тъй го разбирам и употребявам аз, не съм гледал в речника.

Е, сега е ясно, че ще има няколко поредни участници с по 500 лв. Освен ако ръцете и очите на "компютъра" не задремят случайно - почти изключено, ще му ги удържат на него. Simple Smile
Аз излизам от споровете за момичето. По-скоро бих финализирал: тя ги изненада и тях - продукцията.
Дяволо, хубаво сещане за Селтик-Рейнджърс; и е на място.
Солей - с интерес ще чакам (чета ги и мисля върху тях) разбивката ти на въпросите/нивата на играта на момичето. И дали ще "забележиш" стресване / или неглижиране на "компютъра" при последните й питанки. Като имаме предвид и, че можеше спокойно да им прибере и 30К... (малей, горките следващи 10 играчи).

Тази вечер свидетелите на играта бяхме почти 30-тина. Хубава вечер на всички! BeersWine Glass

# 446
Момичето имах чувството, че са ѝ казали верните отговори и да се опита да поразсъждава по тях, защо са верни.

Леле, за чашата съм много изненадана, че не го знаеха.

# 447
Като я колонизират след години ще има време.

Едва ли. Не съм много сигурна, но имам някакъв спомен, че спътниците нямат собствено време, а ползват това на планетата, около която обикалят. Или някакво универсално, поне по книгите е така.

Да, ако не са важни. Но ако става дума за Юпитер например, където не може да се кацне и живее, но на някой спътник може, тогава би трябвало там да е важно времето... Разсъждавам си просто. Няма конкретна физическа причина да има или няма местно време.

# 448
И аз съм чувала "забатачвам", със значение - работа, която е объркана и не може да се продължи/поправи (или ако може ще е много трудно).

# 449
Батак е блато.

Общи условия

Активация на акаунт