Прием на антихистамин при малко дете

• 289
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам дете на 1 година и 4 месеца с атопичен дерматит. Изразява се в екземи, които са единствено по лицето. След направен тест за хранителна непоносимост излезе много силна такава към краве мляко и глутен. Спряхме приема на тези храни. От алерголог имаме изписани капки ксизал, които да пие 1 година. Давах му ги 1 седмица и спрях. Виждам, че положението не е толкова зле, колкото беше, но има и моменти на влошаване, в доста по-лека форма. Много съм скептична към варианта да пие 1 година антихистамин. Въпроса ми е, според вас, да продължа ли с лекарството? Това ли е начина да израсте непоносимостта? Аз все си мисля, че трябва организма сам да се пребори. Смятам след нова година да започна отново да захранвам със съответните храни.

# 1
  • София
Ако 1 година ви се струва много дълъг период се консултирайте с друг алерголог. Една седмица е твърде малко време да спрете предписаното лечение по своя преценка.
Това с "организма сам да се пребори" ми звучи несериозно. Както мъжът ми казва - не си пий лекарствата за високо кръвно, той организма сам ще се пребори. Не е хрема, все пак, за да се пребори сам организма.

# 2
Ще се допитам отново до лекар. Само идеята, че толкова малко дете ще пие лекарство 1 година ме плаши. Не ми е ясно и  така ли ще пребори непоносимостта, само с приема на антихистамин.

# 3
Най-вероятно, колкото лекари попитате, толкова мнения ще получите. За съжаление, дъщеря ми е с АД и от година и половина обикаляме дерматолози и алерголози. Две еднакви мнения няма! За теста за непоносимост - едните го смятат за отговора на всичко и поне 6 месеца да се пази диета, други смятат, че се тълкува грешно и е направо опасен. Едни казват, че антихистамините са безвредни, други, че няма проблем да се пият дълго време.

Известен алерголог във Варна ми каза, че на симпозиуми на алерголози, възниквали големи спорове. За нея било важно, че при някои действало, а и без това млечни и глутен не били полезни. Алерголог от София ми каза, че е изключително вредно да се изключват цели хранителни групи, защото води до други дефицити.

Пожелавам ви да го израсте бързо и да е само лош спомен този дерматит. Ние бяхме на строга диета 1 месец покрай дъщеря ми - без глутен, без млечни, домати, ядки, какво ли не и не видяхме никакъв ефект. Но според феновете на тестовете за непоносимости, трябвало поне 6 месеца да се изчисти организма. За съжаление, беше изключително труден период и след като не видяхме резултат се отказахме.

# 4
Защо ходите на лекари, след като знаете повече опит тях?
Организъм на година и месеци сам ще се пребори?
И понеже имате страх от према за една година  спряхме лекарство за една седмица?
Само дано това дете не вдигне температура и пак така да оставите организма да се бори.
Сега просто му е неприятно и неудобно.

# 5
И понеже имате страх от према за една година  спряхме лекарство за една седмица?
Само дано това дете не вдигне температура и пак така да оставите организма да се бори.

По принцип, температурата е точно това - борбата на организма със заболяването.

# 6
Не знам защо ме нападате, просто попитах за мнения. Нито разбирам повече от докторите, нито и ще разбера някога. Проблем с температура нямаме, единствения проблем са екземите. По друг начин не му се изразява проблема, няма стомашен дискомфорт или нещо подобно. Ще направим още една консултация с алерголог, но исках да чуя и други минали през това и изразих своите мисли.

И понеже имате страх от према за една година  спряхме лекарство за една седмица?

Общи условия

Активация на акаунт