Егоистично ли е да искам да съм сама като родител

• 5 725
  • 174
  •   1
Отговори
Здравейте

В момента обмислям инвитро защото съм сама. Но никога и не съм искала да си деля детето с някой.  Може да звучи странно но мога и сама да го гледам финансово и бих предпочела този вариант. Аз съм доста самостоятелна и малко някой да ме подразни му казвам чао. В живота хора идват и  си заминават и не искам да съм вързана с някой заради дете а още повече да се караме за родителски права, визити, издръжка и т.н. Не искам да виждам някой бивш цял  живот пак заради дете да не кажа и как някой хора се озлобяват и ти правят мръсно при развод или раздяла( не ми се е случило но познавам такива). Знам че е по добре с двама родители аз съм с много хубаво семейство и не е някаква травма ако това ще предположите просто съм така по свободна по душа.

# 1
  • София
Скрит текст:
Здравейте

В момента обмислям инвитро защото съм сама. Но никога и не съм искала да си деля детето с някой.  Може да звучи странно но мога и сама да го гледам финансово и бих предпочела този вариант. Аз съм доста самостоятелна и малко някой да ме подразни му казвам чао. В живота хора идват и  си заминават и не искам да съм вързана с някой заради дете а още повече да се караме за родителски права, визити, издръжка и т.н. Не искам да виждам някой бивш цял  живот пак заради дете да не кажа и как някой хора се озлобяват и ти правят мръсно при развод или раздяла( не ми се е случило но познавам такива). Знам че е по добре с двама родители аз съм с много хубаво семейство и не е някаква травма ако това ще предположите просто съм така по свободна по душа.
Да, егоистично е. И постът ти е доста егоистичен. Защо въобще искаш дете?

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 14:16 от milenaka

# 2
Какво значение има какво мислим ние?
Да си самотна майка е много, много трудно. Не препоръчвам на никой да го прави доброволно.

# 3
Не виждам как отговора ви е полезен с нещо - едното няма общо с другото. Едва ли бихте питали същото десетките жени тук който искат деца

# 4
  • София
Не виждам как отговора ви е полезен с нещо - едното няма общо с другото. Едва ли бихте питали същото десетките жени тук който искат деца

Отговорям директно на въпроса от заглавието.

"Егоистично ли е да искам да съм сама като родител?" – "Да, егоистично е"

# 5
Не ми се вижда правилно да се търси егоизъм в такова лично решение. Решила си да си сама родител - бъди сама родител. Ако има стабилно мъжко присъствие в живота на детето ти - дядо, брат ти, друг мъж, това би било добре. Детето няма да е отгледано в традиционно семейство с баща и майка, но и други деца не се отглеждат така по други причини.
Все пак е странно, че ти не можеш да търпиш мъж край себе си за по-дълго време. Но това си е твоя работа.

# 6
Ами имала съм предимно дълги връзки от по 5 години минимум досега но в един момент нещата се разпадат..и винаги си казвам ох добре че поне не делим дете ...
Не ми се вижда правилно да се търси егоизъм в такова лично решение. Решила си да си сама родител - бъди сама родител. Ако има стабилно мъжко присъствие в живота на детето ти - дядо, брат ти, друг мъж, това би било добре. Детето няма да е отгледано в традиционно семейство с баща и майка, но и други деца не се отглеждат така по други причини.
Все пак е странно, че ти не можеш да търпиш мъж край себе си за по-дълго време. Но това си е твоя работа.

# 7
На колко години си?
Хем звучиш като зрял човек, хем като тийнка джаста праста, нетърпелива и сприхава.
Дали просто още не си срещнала човека, с който ще видиш бъдеще и  ще почувстваш че си струва?
Твое е решението, не е егоистично, защото животът всичко може да ти поднесе и по един или друг начин да си самотна майка, но този негативизъм с който тръгваш към хората-лош и отмъстителен бивш не говори добре.Изкорени го.
Все пак едно дете има нужда от бащина фигура, най-малкото за да не  е всичко на твой гръб.Таткото ще научи детето на неща, които ние жените не можем и обратно.

# 8
На 37 съм и това си ми е мнение от доста време да не кажа от тиин годините ми. С никои не съм във лоши отношения но и статистически е по вероятно да се случи това което съм описала по горе  от това да си живеем с някои цял живот без проблеми.

На колко години си?
Хем звучиш като зрял човек, хем като тийнка джаста праста, нетърпелива и сприхава.
Дали просто още не си срещнала човека, с който ще видиш бъдеще и  ще почувстваш че си струва?
Твое е решението, не е егоистично, защото животът всичко може да ти поднесе и по един или друг начин да си самотна майка, но този негативизъм с който тръгваш към хората-лош и отмъстителен бивш не говори добре.Изкорени го.
Все пак едно дете има нужда от бащина фигура, най-малкото за да не  е всичко на твой гръб.Таткото ще научи детето на неща, които ние жените не можем и обратно.

# 9
  • София
Но и детето може да ти създава проблеми. Чисто статистически.

# 10
Не е.
Мисля, че темата е пързул-пързул.

# 11
Авторката пише, че ако някой я подразни, тя прекратява отношения с него. Ами ако детето я подразни?
Според моите разбирания, ако наистина осъзнато искаш дете, редно е да искаш това, което би било добре за него. Не че не може в някакъв момент по стечение на обстоятелствата да останеш самотен родител, но да тръгваш с тази нагласа от самото начало...

# 12
Моля не издребнявайте така. Ясно ви е че двете неща са коренно различни няма смисъл от глупости. То има и жени където ще си седят при някой да ги бие и тормози с години без да гъкнат аз просто съм другата крайност.

Авторката пише, че ако някой я подразни, тя прекратява отношения с него. Ами ако детето я подразни?

# 13
Да те подразни някой за мен означава, че е нещо еднократно и общо взето търпимо. Ако става дума за продължително лошо отношение, да, съгласна съм да се прекрати връзката. Обаче така написано звучи сякаш някой веднъж е казал или направил нещо, което не ти е харесало, и ти веднага си го отпратила.
Позволявам си да пиша на "ти", тъй като сме на една възраст.

# 14
  • София
Скрит текст:
Не е.
Мисля, че темата е пързул-пързул.

Май да.

Наистина все едно чета някоя доскорошна тийнка.

Общи условия

Активация на акаунт