Априлче 2025г./тема 2/

• 27 681
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Много се радвам за теб, Мирела.
Аз направих вчера хорионбиопсия по съвет на лекаря, защото моят резултат беше наистина с много риск и сега тръпна в очакване на резултатите. Стискайте ми палци, момичета.
Относно хорионбиоспията искам да ви кажа, че не е толкова страшно, колкото изглежда. Единственото плашещо е размерът на иглата. Доктор Стоилов, който ми я извърши, беше изключително внимателен и не мога да кажа, че не боли, но със сигурност не е най-болезненото нещо на света и цялата процедура сигурно е 1 минута. Освен това беше изключително внимателен да няма някакво замърсяване на иглите и просто шапка му свалям.
Казвам го, защото на някой може да му предстои и амниоцентеза. Не се притеснявайте. Вярвайте на лекарите си!
Бях чела, че и много рискова хорионбиопсията, за което според мен не е правилно. Моята беше в 13 гс и имах лек дискомфорт и леки болки в корема.

# 286
Гери, стискаме палци за добри резултати. Кога ще излезе резултата?

Мирела, радвам се и за теб.
Аз да ви се оплача, една съседка ме тормози, постоянно пуска музика, прахосмукачка, мести мебели, и то в 5.30 сутринта, днес 6.30 ме събуди, направо не мога да се наспя. Наобед е същата работа, точно в часовете определени от закона, започва и го прави нарочно, защото като се кача горе, да й направя забележка, не отваря, а си пее, нарочно дразни. Не искам хората още да разбират, че съм бременна, ама не мога да се наспя, получавам сърцебиене, защото ме стряска и се притеснявам за бебчето. Дано това не ми се отрази. Има много лоши хора, не може с добро да се разберем. Голям тормоз. Преди, когато можех да пътувам, ходихме събота и неделя на почивки, само и само да се наспим малко, ама сега от два месеца вкъщи и няма нормален сън.
Виках и полиция, тя не отваря, само престъпниците не отварят, а си беше вкъщи, защото преди това имаше музика и си пееше. Като видя полицаите спря всичко и мълчи, крие се като мишка. Полицаите казаха, че щом се крие , става по-зле за нея.

# 287
Ужас, как може да има такива хора, не знам… при нас е горе долу същото, живеем в нова кооперация и сме малко хора в блока, майсторите от 2 до 4 постоянно бръмчат, да не говорим за останалото време. Събота и неделя по същия начин.

# 288
За съжаление има, нетактични, и ние имахме ремонти на няколко апартамента, ама от седмица е затишие при тях. Но майсторите се съобразяваха, или почиваха, или извършваха тиха дейност. А тази жена, решила нас да тормози, а най-гадното е, че съседите, които са до нея, не реагират, а са с малко дете. Те сигурно не чуват, когато мести мебели, ама музиката, кънти и всеки казва, аз нищо не съм чула. Направо бях изумена. Не искат да се занимават.

# 289
Здравейте, мами ❤
Имам въпрос към Вас.
Аз съм първа бременност, за сега, слава Богу, всичко върви чудесно. Заченах по естествен път.
Но ме е подгонила някаква страшна параноя и, буквално, всеки ден съм на някакъв доктор. Ама наистина всеки ден- кардиолог, пулмолог, ревматолог. Обиколих всички болници в София.
От миналата седмица имам някаква суха кашлица и след преглед при пулмолог, чуха ми белите дробове, всичко наред, пулмоложката каза: “а вие нали сте пускали изследване за тромбофилия”. Мисля си “Не, не съм, wtf, какво е това и защо никой не го е споменавал”. Пак ме обзе параноята и се засилих към лабораторията и пуснах изследване за тромбофилия.
Вчера излезе резултата и съм доста притеснена. Показва ми, че имам наследствена тромбофилия… абсолютен шок за мен, тъй като до сега нито аз, нито някой в семейството ми е имал подобни проблеми, а съм на 32 години.
Тепърва започва бягането, сега по хематолози, навсякъде пишат, че тромбофилия не се изследва профилактично, а след спонтанни аборти или предишни тромбози и тн. Въпросът ми е трябва ли да чакам подобно нещо да се случи? Въобще някоя от Вас пускала ли е профилактично подобно изследване и имате ли опит с това?

# 290
Зари Успокой се първо за тази тромбофилия. Направи консултация с хематолог и виж дали ще е нужна терапия. Аз също съм пускала това изследване без да съм имала аборти и имам назначена терапия. Но все пак аз съм минавала през инсеминации и инвитро процедури, та какво ли не сме пускали.. Имам чувството, че не са малко хората, които имат мутации и не знаят за тях. Дори и да има такава не всички са рискови и не е задължително да доведе до аборт. Стискам палци всичко да е наред.

Мики Дано се спре тази жена, че е адски неприятно.

Гери Стискам палци всичко да е наред. До колко дни се очакват резултатите?

Мирела Страхотни новини.

# 291
Другата седмица очакваме резултати и може би ще пуснем и разширени тестове, които ще излезнат до 2-3 седмици. 🙏

# 292
MirelaS, много се радвам, че всичко е наред 🤗❤️❤️❤️
Гери, радвам се, че всичко е минало благополучно и сега чакаме и хубавите новини! ❤️🤗😍🍀🍀🍀
Мики, много неприятно 🥺 Може да ти се стори смешно...но един селянин отгоре нарочно се оригва. Вече се отказах да се провиквам(понякога нервите ми не издържат), защото селянина си е селянин, но страшно много ме дразни.
На някоя случвало ли ѝ се без малко да припадне. Мислех, че тези неща се случват съвсем в началото наред с повръщането, но явно много филми съм гледала 😅 Просто от нищото....щях да припадна на касата в аптеката. Ако не бях отишла да седна, щях да съм на земята. Лошото при мен и че повръщам като тръгна да губя съзнание, ужасно е....как тялото ти трепери и не можеш да запазиш баланс и съзнание. Доста притесних жената, искаше да ми дава вода, а аз само се извинявах за притеснението 😅

# 293
MirelaS, много се радвам, че всичко е наред 🤗❤❤❤
Гери, радвам се, че всичко е минало благополучно и сега чакаме и хубавите новини! ❤🤗😍🍀🍀🍀
Мики, много неприятно 🥺 Може да ти се стори смешно...но един селянин отгоре нарочно се оригва. Вече се отказах да се привиквам, защото селянина си е селянин, но страшно много ме дразни.
На някоя случвало ли ѝ се без малко да пропадне. Мислех, че тези неща се случват съвсем в началото наред с повръщането, но явно много филми съм гледала 😅 Просто от нищото....щях да припадна на касата в аптеката. Ако не бях отишла да седна, щях да съм на земята. Лошото при мен и че повръщам като тръгна да губя съзнание, ужасно е....как тялото ти трепери и не можеш да запазиш баланс и съзнание. Доста притесних жената, искаше да ми дава вода, а аз само се извинявах за притеснението 😅
На мен ми се беше случило, но съвсем в началото както казваш (още преди повръщащия период), тъкмо бях разбрала, че съм бременна. Една вечер, ставайки до тоалетна получих сърцебиене и ми беше супер трудно да си поема въздух.. всичко отмина за няколко секунди, но бях на ръба да припадна, а усещането беше все едно напускам този свят.🫢😅 не ми се беше случавло до тогава такова чудо.. кръвното ми беше ниско, както и захарта на другия ден.
Извън тази случка се усещам, че като съм в магазин или някакво пространство с много хора ми става леко лошо, но аз си имам лека форма клаустрофобия- просто сега е засилена по време на бременнност.

# 294
На мен ми се случи 2-3 пъти досега. Много е неприятно...

# 295
Аз доста се притесних, защото бях навън, а и нищо не ми подсказа, че ще стане така. Нямах никакво сърцебиене за разлика от вчера-141 пулс в леглото. Поне се успокоих, че и на други се е случвало. За справка съм 14+1г.с.
Благодаря ви 🍀

# 296
MirelaS, много се радвам, че всичко е наред 🤗❤️❤️❤️
Гери, радвам се, че всичко е минало благополучно и сега чакаме и хубавите новини! ❤️🤗😍🍀🍀🍀
Мики, много неприятно 🥺 Може да ти се стори смешно...но един селянин отгоре нарочно се оригва. Вече се отказах да се провиквам(понякога нервите ми не издържат), защото селянина си е селянин, но страшно много ме дразни.
На някоя случвало ли ѝ се без малко да припадне. Мислех, че тези неща се случват съвсем в началото наред с повръщането, но явно много филми съм гледала 😅 Просто от нищото....щях да припадна на касата в аптеката. Ако не бях отишла да седна, щях да съм на земята. Лошото при мен и че повръщам като тръгна да губя съзнание, ужасно е....как тялото ти трепери и не можеш да запазиш баланс и съзнание. Доста притесних жената, искаше да ми дава вода, а аз само се извинявах за притеснението 😅

Вярвам ти, има всякакви индивиди, как пък не се съобразяват. Разбирам те, и аз така се изнервям, не толкова заради шума, а защото знам, че се прави умишлено. Това ме вбесява.

На мен днес ми се случи в рейса, добре, че имаше едно момиче да ме хване и да ми помогне да седна, веднага ми отстъпиха място. И аз не вярвах, че ще ми се случва. Дано не се случва повече, много е гадно.

# 297
Мики, точно това ме дразни и мен....че е нарочно 😒
Много се радвам, че е имало добър човек да ти помогне в тази неприятна ситуация ☺️ Дано не ни се случва повече.

# 298
За тромбофилията, и аз съм на тази вълна от днес. Заради ниския papp и всичко изчетено покрай него, някаква асоциация в главата ми ме накара да пусна на своя глава генетичен тест за тромбофилия 12 мутации. Днес се шокирах от резултата меко казано. Прикачвам го, ако по - запознатите могат да дадат мнение. Виждам, че има отклонения, но не разбирам какво означават. От както го получих се втурнаха да пиша мейли на генетици, да търся най - скорошен час за хематолог и т.н. Отново съм в паника. Чудя се  това наследствено ли е, вродено ли е или придобито. И на мен АГ ми каза, че няма нужда от теста.

# 299
Имам някакъв спомен, преди години правих това изследване и нямах проблем с тромбофилия. Да, обаче, на второто инвитро пак искаха да правя, и тогава питах: Защо? Нали нямам? И те казаха, то може да се придобие или отключи, не помня точно, и няма значение, че съм нямала. Оттогава, не питам вече. Не знам колко е вярно или просто не им се е обяснявало.

Общи условия

Активация на акаунт