Априлче 2025г./тема 2/

• 27 674
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
По принцип е еднакъв рискът при една високорискова мутация или при натрупване на няколко нискорискови, както е при мен. Особено PAI+ACE или PAI и Фактор 13. Иначе придобитата може да е много по-опасна(в моя случай лупусните антикоагуланти). Специално за тромбофилия се обръщайте само и единствено към хематолог или ангиолог. АГ не са компетентни да изписват и следят терапия. Те могат само да дадат направление за изследванията, които се правят всеки месец. Няма смисъл да се изпада в паника, просто следене 🤗❤️

# 316
Може ли да споделите как преминава прегледа при ангиолог в Токуда? Цялото тяло ли ти гледат с доплер?

# 317
  • Смолян
И аз имам едни, които не съм сигурна от коя страна са ми в блока. Последните няколко дни в 6 сутринта се почва с викове по някое дете, което почва да пищи и да плаче. Утре ако ме събудят по същия начин ще се разхождам по етажите, защото се будя в паника със сърцебиене.

Някоя от вас взела ли си е вече възглавница за бременни и откъде?

Също така, тези с предишно бебче, ходили ли сте на море когато е било на няколко месеца?  лятото другата година е далеч все още и аз обяснявах на ММ, че бебе на 6 месеца може да отиде на море… обаче той е паника, че ще му стане нещо 😆
Аз съм с две деца, но лично моите съм ги водила след като станаха на 1.6 на море, но това е лично мое решение, заради това, че живеем в планински район и за мен лично не е удачно такава рязка промяна на климата на малко бебе. Това са обаче мои лични разсъждения. И това живот и здраве ще заведем 2026, ако е писано.

Говорих и с АГ относно варицелата.
Каза, че щом съм я карала( майка ми е убедена, защото съм я изкарала с много пъпки и тежко) риска да повтори е изключително нисък, особено при здрав човек. Но дори и да повтори бебето вече има плацента, която го пази,но това не дава 100% имунитет за него вътреутробно.
Опасно е, ако е преди 12 седмица или непосредствено преди раждане.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 17:42 от rali_sm

# 318
Може ли да споделите как преминава прегледа при ангиолог в Токуда? Цялото тяло ли ти гледат с доплер?
Прегледът в Токуда мина добре. Бях при д-р Антова и съм много доволна. На първо място, че ме прие без час, тъй като слизах от АГ кабинета на 3-тия етаж, изпратена с направление за ангиолог, но сами разбирате, че това, че Аг ме е изпратил при тях съвсем не означава, че ще ме приемат днес, а на мен ми беше доста притеснено. Примолих се на жената на регистратурата, тя говори с нея и ме прие. Гледаха ми целите крака с доплер и около корема, не където е бебето, а встрани. Нямам представа защо.
Определено си личи, че жената имаше опит с бременни (и няма как да е друго, предвид, че преглежда в Токуда…) обясни ми ситуацията доста подробно и спокойно, назначи ми някакви допълнителни изследвания. Остави ми личния си телефон, за да й пиша във вайбър (което за мен е супер жест) и така.
Неприятният момент е, че прегледът струва 195 лв. , а когато им казах на регистратурата, че от АГ отделението горе ме изпращат с направление , ми отговориха, че ако искам да мина по НЗОК ще изчакам около месец и половина 🤦♀😂
Струва ми се , малко започнаха да спекулират с цените на прегледите покрай допълнителното здравно осигуряване. В отговор на това Булстрад са наложили максимален праг на конкретните услуги 😂. Така, напр. Преглед при специалист не може да надвишава 72 лв 🤣
И двете страни са изплискали легена, на разг. език 😏

# 319
А ходилата гледат ли? Моите са винаги студени, мисля и аз да запиша един час при ангиолог.

# 320
Успях да говоря днес с генетичката във Варна, д-р Константинова, бях и изпратила резултата по вайбър. 
Каза ми, че при моите мутации не се знае дали нещо ще се прояви или не, но при положение че вече знаем за тях и че съм бременна, ще ми назначи терапия.
Във вторник се разбрахме да се видим, като ми каза преди да отида предния ден да пусна и фибриноген, д-димер и АРТТ.
Аз в понеделник съм на ЖК, ще видя и нейното мнение, а после в четвъртък имам час за д-р Стайкова хематолог.
Та.....в една седмица ще получа три мнения, много се надявам да се припокриват и да започна да правя каквото трябва, за да съм спокойна.

# 321
Момичета, последните дни усещам сухота в устата и жажда. Пия вода, но пак съм жадна. Това го има предимно вечер. При Вас има ли такова усещане?

# 322
Абсолютно същото, при мен е по цял ден. Аз обаче от няколко дни пия омнибиотик панда и първите глътки повръщам (не ми понася нещо) , та си мислех че от това идва тази жажда, но може и от друго да е.
Момичета, последните дни усещам сухота в устата и жажда. Пия вода, но пак съм жадна. Това го има предимно вечер. При Вас има ли такова усещане?

# 323
Лили и аз пия този пробитик и то вечер. А и гаденето ми се усилва с жаждата. Пия ли вода веднага тръгва да се връща .. Романтиката е пълна 😁

# 324
Аз го пия сутрин на гладно, но е голяма борба да успея да изпия поне половината. Ужасно ми е на вкус. 😫

# 325
Луничке, за всеки случай си пусни една кръвна захар. Иначе аз последните дни пия мнооого айрян...вместо вода 😁 А тази вечер пак се обади мъдрецът, а болките са....

# 326
Благодаря ти, Кактусче. Ще пусна като ходя за другите кръвни заради Клексана.

Иначе вкъщи имаме уредче за мерене, но нямам идея кога се мери. Само на гладно ли, сутрин вечер..

# 327
Добре е да се мери на гладно и примерно 1-2 часа след храна.

# 328
  • Смолян
Благодаря ти, Кактусче. Ще пусна като ходя за другите кръвни заради Клексана.

Иначе вкъщи имаме уредче за мерене, но нямам идея кога се мери. Само на гладно ли, сутрин вечер..
Сутрин на гладно, а ако си яла трябва да са минали поне 2 часа, иначе ще ти излезе акъла.
Мен Стоилов ми препоръча обременяване с глюкоза 28 седмица, заради риск от ГД.
Днес ми се обади жената от едната лаборатория в която пуснах изследването за IgG. Толкова съм изглеждала притеснена, че виждайки ме в петък ме откри в фейса и ми писа. При граница на сива зона до 165, моя резултата е 701. Имам антитела и на някоя друга да дам. Успокоих се и сега се награждавам с една тортичка.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 16:19 от rali_sm

# 329
rali Радвам се, че всичко е наред.

Мерих с домашното уредче 3 часа след хранане и показа 4,3. Струва ми се, че е в норма захарта. Ще я пусна и с кръвните.

Кактусче, измъчите този мъдрец. Не стана ли време за ваден?

Общи условия

Активация на акаунт