МБАЛ Надежда - тема 25

• 47 928
  • 841
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Аз бях яла, по принцип ти правят изследвания тогава, но не е било проблем.

# 361
Здравейте, имам дата за секцио и днес получих смс в колко трябва да съм в болнуца предния ден за прием. Забравих да питам дали трябва да отида гладна и жадна на приема. Той ще е от 11 ч.
Не, няма нищо подобно. Не правят изследвания, които да зависят от това дали си яла. Приемът е да те прегледат няколко специалиста и да те заведат в стаята. Храната се спира вечерта в 8, водата в 10. Те ще кажат, разбира се.

# 362
Взимат ти кръв при приема и урина, но това не пречи да хапнеш. В зависимост колко те забавят, после като те качат на 3тия етаж може да те питат дали си яла и да ти дадат нещо за обяд, иначе чак за вечеря и съветвам по-леко да хапнеш тогава, но и зависи коя подред ще си за секциото.

Здравейте, имам дата за секцио и днес получих смс в колко трябва да съм в болнуца предния ден за прием. Забравих да питам дали трябва да отида гладна и жадна на приема. Той ще е от 11 ч.

# 363
Здравейте, някой знае ли каква е цената на спермограма по Крюгер и на SDI-тест, понеже не мога да ги открия в ценоразписа?

# 364
Ноември бяха 275лв общо (СГ с Крюрег и SDI). Сега може и да има някакво увеличение, но едва ли ще са повече от 290.

# 365
Здравейте! Някой, който скоро е раждал естествено в Надежда ще ми каже ли колко се доплаща таткото да присъства на раждане?
В ценоразписа има 1200лв - VIP придружител. Тази сума се доплаща към тези 3000лв, които е раждането или? Благодаря ви!

# 366
Присъствието на бащата на раждането не се заплаща допълнително, VIP придружител предполагам е за придружител в стаята по време на престоя след раждането.

# 367
Благодаря ви! Видях, че се е коментирало и назад, но предвид това че всеки месец обновяват ценоразписа, не знаех дали не са започнали да таксуват и това.
А при раждане с епидурална също ли позволяват таткото да присъства?

# 368
Да, позволяват с епидурална таткото да присъства. Направо трябва да предлагат и за него някакви транкиланти. 😄

Може да присъства както за цялото раждане, така и само за части. Нашият татко беше през цялото време до ефективните напъни, което реши да си го спести като емоция, и после се върна в родилната зала след като ни оправиха с бебка.

# 369
  • Пловдив
Някой скоро посещавал първичен преглед в Надежда? Дадоха ми час за д-р Стаменов след 7 месеца. Колко струва прегледът?

# 370
Няколко въпроса за раждане секцио :

- след колко време станахте в реанимация ?  Вие ли поискахте да станете или те ви казаха ?
- катетъра кога се маха ?
- водата в реанимация вие с багажа ли си я носихте или те ви дават ? Колко вода трябва да се пие ?
Мерси !

# 371
Здравей!

Аз родих на 05.02 секцио. Бях втора за дена и в реанимация бях около 11 часа. Преди операцията си взимаш с теб лична карта, телефон, зарядно, малка бутилка с вода и слушалки, ако искаш. Багажа ти го носят чак като те качат в стаята, което ако всичко е наред е на следващият ден.

В реанимация ти казват първо да пиеш една глъдка вода и ако не ти стане лошо може да си пиеш колкото искаш. Като ти свърши водата, те ти наливат, може да ти дадат и хартиена чашка и сламка, ако ще ти е по-лесно. За количеството вода не те насилват да пиеш, но колкото повече пиеш, толкова по-бързо ще мине ефекта от упойката.

Още вечерта идва рехабилитатор и ви раздвижва малко. Първо седнали на леглото, после станали и ви помага да направите колкото крачки ви е посилно. Тогава ще ти донесат и бебето да го видиш за 5мин.

На сутринта пак идва рехабилитатора да ви раздвижи и ако всичко е наред ще ви качват вече горе. Катетъра се маха малко преди да ви качат.

Ако имаш още въпроси насреща съм. Пожелавам леко раждане🥰
Няколко въпроса за раждане секцио :

- след колко време станахте в реанимация ?  Вие ли поискахте да станете или те ви казаха ?
- катетъра кога се маха ?
- водата в реанимация вие с багажа ли си я носихте или те ви дават ? Колко вода трябва да се пие ?
Мерси !

# 372
SissiK97 Аз бих се включила с няколко въпроса😅Катетъра болезнен ли е? Имаш ли представа колко време продължи операцията ?И си с местна упойка ама от кръста надолу ли?И по метода щарк ли ти направим секциото?Благодаря предварително

# 373
Много благодаря ! Забравих да питам за обезболяващите, какви дават и може ли по-силни да си поискаш, ако имаш нужда ?

# 374
Ruditoo

Катетъра го слагат докато си под упойката, като цяло не е болезнен, на моменти като седиш седнала е леко некомфортно, но в никакъв случай болезнено. Махането също не беше болезнено, отново леко некомфортно, но го махат точно за 10 сек.

Аз даже не бях разбрала, че е започнала операцията😅 Мислех, че още ме подготвят и ги питах кога ще започнат и ми казаха “Ооо то бебето ей сега излиза”😂 Мился, че цялата операция беше около 40мин, не се сетих да погледна часовника.

Упойката е спинална и да, от кръста надолу е, като по време на операцията може да имаш чувството, че е от гърдите надолу, но не е.

Честно казано не съм питала дали ще е по метода Щарк, но предполагам, че е. Нямам външни шефове, които да трябва да се махат. Всички се разграждат сами във времето.

Name1

Дават ти свещички за обезболяване. Те се слагат на 10 часа. За мен бяха достатъчни като обезболяване и не съм питала за нещо друго. Свещичките са Profenid.
Докато си в реанимация ти вливат обезболяващи. В епикризата видях, че са ми сложили морфин и лидокаин. Като цяло тогава гледат да си почиваш и даже вечерта ти дават хапче за сън.

SissiK97 Аз бих се включила с няколко въпроса😅Катетъра болезнен ли е? Имаш ли представа колко време продължи операцията ?И си с местна упойка ама от кръста надолу ли?И по метода щарк ли ти направим секциото?Благодаря предварително

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 16:26 от SissiK97

Общи условия

Активация на акаунт