💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 226
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Привет, бях на тонове вече един път, сега на 11.12 ще бъдат вторите. При мен прегледат протече по следния начин: първо запис на тонове с доплер с два колана, като е хубаво бебето да е будно доколкото съм запозната. Лежи се така 20/30 минути, като не трябва да се пипат коланите и доплерите, за да не се отрази на резултатите. След това си имах и рутинен преглед.

# 541
Момичетата добре са описали тоновете. Като цяло между 120 и 160 трябва да да на бебо и да не и права линия както се казва, а да се усещат реакции от бебето - да има движение подобно на кардиограма. Обикновено с апарата се следят и контракциите, ако има такива. Мен ме връщаха за равни тонове веднъж. Лекарката каза, че ако и втория път са равни, трябва да пия кафе, да хапна сладко, да се разходя, за да се събуди беба и да имат смисъл.

# 542
Мен пък не ме пращат на тонове 🙄

# 543
Аз ще започвам сега след 35та седмица. Всяка седмица ще се виждаме с док - 1 път преглед и доплер, 1 път тонове. Ще редува. Не сме правили по-рано тонове, само доплер , каза че не вижда смисъл от по-ранни седмици да започваме тоновете. Та ще видя сега какво е. Знам, че трябва да хапна нещо сладко преди това.

# 544
Да се включа и аз в темата за мърдането на бебето.
Аз пък искам да попитам възможно ли е като се мести по интензивно да предизвиква контракции? Често наблюдавам, че вечер като си легна става много активен, а контракциите се засилват. През деня като не мърда почти нямам и контракции, та направих някаква връзка, че може да са свързани двете неща. 😅
Да, това е една от основните причини за локалните контракции. АГ ми го каза.
Утре ще я питам за интимността. Леле, ще отпразнувам, ако ни даде зелена светлина, поне последния месец и половина малко да се порадваме един на друг и да гасим този хормонален огън в мен, нищо, че ще чувствам като мама мецана Grin

# 545
И моите първи тонове бяха вчера.
Момичета,аз се включвам с друг въпрос. Доктора иска да спра магнерота в 38 ма г.с.
Пия го 3х2, нямам контракции.. и все пак ми се струва твърде късно. На вас кога ви казаха да го спрете? Аз мислех по- скоро 36-37 г.с

# 546
На мен ми каза да стигна само 37ма седмица, което е след 3 дни буквално и мога да спирам с магнезия. Но аз съм на Магне Рич и къде го пия, къде не... Не съм усещала контракции, а го започнах заради крампите, това също може да е от значение.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:39 от KalinkataMalinkata

# 547
И моите първи тонове бяха вчера.
Момичета,аз се включвам с друг въпрос. Доктора иска да спра магнерота в 38 ма г.с.
Пия го 3х2, нямам контракции.. и все пак ми се струва твърде късно. На вас кога ви казаха да го спрете? Аз мислех по- скоро 36-37 г.с

Предният път го спрях в 36г.с. Този път също. Намалих дозата на 1х2 и след две седмици го спирам съвсем.

# 548
И аз вчера бях на първи тонове в 33 + 3 г.с. При моето бебе пък пулса беше гранично висок, около 160, правихме ги на обяд, а сутринта бях закусвала и пила кафе, та доктора каза на следващите да дойда без да съм пила кафе. А бебето сякаш едвам ги изтърпя тези колани, никога досега не е притискан така и горния апарат направо искаше да го изкърти. 😆 По едно време се зачудих чак дали е ок това, също като се напъваше така пулса се повишаваше. Засякохме две леки контракции и още една на ехограф, но които аз не усетих, а да ви кажа от миналата седмица си имам.
Другата седмица пак тонове, изследвания за раждането, спомена хепатитите, сифилис, не знам какво друго ще включват. Микробиология ще вземе след празниците.  Имам си картонче за кръвна група от клиниката, но каза да имам и копие. Фиксирахме дата за секцио 15.01, 9 дни преди термин, ако изкараме дотогава, бебето е доста голямо, но докторът каза, че това не е предпоставка за по-ранно тръгване. 🤯
На Магнерот 3х2 съм, трябва да питам и аз докога така, но сега покрай тоновете явно ще се виждаме често, та ще мога да си задавам въпросите.

# 549
Ох, започна да ми пада тапата 🤣. Аз се чудя защо днес така ми се готви, подрежда и чисти. Вчера ходих на масаж за бременни и се надявам да не сме провокирали нещо, ама, каквото - такова. И без това съм 36+5 дни. И леки контрящции ми тръгнаха, но след приема на магнезия спряха.

# 550
Ох, започна да ми пада тапата 🤣. Аз се чудя защо днес така ми се готви, подрежда и чисти. Вчера ходих на масаж за бременни и се надявам да не сме провокирали нещо, ама, каквото - такова. И без това съм 36+5 дни. И леки контрящции ми тръгнаха, но след приема на магнезия спряха.
Четири дни преди да родя започна да ми пада тапата😁
Три дни преди да родя падна цялата❤️ има конракции през тези дни, но за по 30-40 минути и спираха.

# 551
Как изглежда падането на тапата? 😄

# 552
Как изглежда падането на тапата? 😄
Мммм... Като медуза🤣🤣🤣 с кървави нишки 😁 Така бих я определила😂

# 553
  • Варна
Теди благодаря за цветущото обяснение, че и аз нямах представа, да си знам.

# 554
Ехаа, започват да идват бебчетата в темата Heart
 Аз съм почти 33 г.с., имам още време, но и нямам Grin

При мен за Магнезия - каза да го спирам в 37 г.с., малко ми се струва късно и мисля и аз в 36 да го спра.

Общи условия

Активация на акаунт