💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 319
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, преди няколко дни облякох да пробвам една плетена рокля и веднага започна да ме сърби корема, може и съвпадение да е, но от тогава по няколко пъти на ден включително и през нощта започва много да ме сърби корема, няма обрив, просто сърбеж, мажа се по 2 пъти на ден с крем както до сега. Някакви идея с какво да го облекча?

# 466
С розова и/или лавандулова вода, ssstefanova. Навсякъде препоръчват някакъв гел от алое, но аз така и не открих. Пръскам с розова и сребърна вода. При мен почти се изчисти.
Докторката допуска, че е нещо като алергична реакция от желязото. Нали ми се покачва понякога. Ако и при теб е уртикария сигурно ще мине. Аз първоначално си помислих, че имам ПУПП обрив, но той минавал след като родиш.
Момичета, преди няколко дни облякох да пробвам една плетена рокля и веднага започна да ме сърби корема, може и съвпадение да е, но от тогава по няколко пъти на ден включително и през нощта започва много да ме сърби корема, няма обрив, просто сърбеж, мажа се по 2 пъти на ден с крем както до сега. Някакви идея с какво да го облекча?

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 12:16 от mamelitka

# 467
С розова и/или лавандулова вода, ssstefanova. Навсякъде препоръчват някакъв гел от алое, но аз така и не открих. Пръскам с розова и сребърна вода. При мен почти се изчисти.
Докторката допуска, че е нещо като алергична реакция от желязото. Нали ми се покачва понякога. Ако и при теб е уртикария сигурно ще мине. Аз първоначално си помислих, че имам ПУПП обрив, но той минавал след като родиш.

Много ти благодаря, аз имам чисто алое вера, ще пробвам с него.

# 468
Здравейте, момичета! Започнахте ли да подготвяте вече дома за бебчо? При мен всичко е все още в кашони и се чудя кога да започнем да сглобяваме и подреждаме 🤔

# 469
Здравейте, момичета! Започнахте ли да подготвяте вече дома за бебчо? При мен всичко е все още в кашони и се чудя кога да започнем да сглобяваме и подреждаме 🤔

Преди Коледа влизам в 9тия месец. Кошарата и скрина ги сглобихме миналата седмица, количката и стола за кола седят в кашони все още. Мисля тези дни да започвам с пране, гладене, подреждане и като цяло всичко, включително да стягам и багажа за родилното, тъй като декември месец покрай празниците много бързо ще се изниже, а и не се знае дали бебка няма да ни изненада по-рано 😅

# 470
Ние сглобихме кошарата и повивалника. Столчето за кола също е готово  и изпрано. Количката си чака ред, но има време още за нея. Всички дрешки и чаршафчета съм изпрала и изгладила, но с термин 02.01 и трето раждане, не зная кога да очаквам и гледам да съм готова. Само своя багаж не съм събрала още.

# 471
Ние даже не сме купили нищо, освен количката и столчето:grinn:
Ще изкараме празниците и януари ще минем на тази вълна

# 472
  • Варна
Аз съм купила всичко- останаха 2-3 дребни неща. В края на януари ми е секциото.
Смятаме средата на декември да сглобим скрина, за да мога да започна да пера и подреждам дрешки. Леглото януари ще сглобим. Количката чакаме покрай нова година да я доставят.

# 473
И при мен всичко е изпрано и изгладено. Кошчетата са изпрани и готови за колите. Пооправих си малко чантата за родилното, но имам още неща да допълня. Този уикенд ще разопаковаме кошарата и количката. Днес успях да си подредя и цялата козметика, памперси и тн.

# 474
И при мен всичко е изпрано и изгладено. Кошчетата са изпрани и готови за колите. Пооправих си малко чантата за родилното, но имам още неща да допълня. Този уикенд ще разопаковаме кошарата и количката. Днес успях да си подредя и цялата козметика, памперси и тн.

Как перете кошчетата за коли?

# 475
Има още много неща, но в общи линии започнахме. Количката е тук, но ми се иска да изпера някои части от зимния кош. Само не знам как ще съхне... Чакаме кошчето за колата. И там ми се ще първо да играе пералнята. Снощи пуснахме първа пералня с наличните дрешки от по-големите деца и... се заринахме в дрехи , които няма къде да се изсушат. Другите са върху препълнения сушилник. Чудя се дали няма се свият твърде много в сушилнята. Вие ползвате ли си сушилните за бебешкото?
Слава Богу, че мъжът ми почисти, дезинфекцира и подготви скрина и шкафчето за бебето. Аз с тези чести стягания и контракции нямах сили.
Остава да докупя дрешки за новородено, защото наличните се оказаха за мааалко поотраснали деца.
Следват санитарните неща - памперси, подложки и т.н., както и още доста дреболии.
Мисля тази вечер да разпечатам списък, че така все нещо ми убягва, 15-20 декември наближава.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 17:35 от mamelitka

# 476

Как перете кошчетата за коли?

В пералнята и после в сушилнята. При моите , всичко им се сваля. Имам племенички близначки и ще ползвам техните кошчета по стари модели са.

# 477
Накупих повечето неща! В началото ще съм с малка сгъваема кошара, трябва дая изпера.. Дрехи пера поетапно и трябва да се мятам да гладя. За болницата нещата са наполовина, но до 10 дни ще строя багажа готов.
За бебето съм взела почти всичко...

# 478
  • Варна
И ние още май сме до никъде с подготовката. Като цяло са купени дрешки, шишета, помпа, стерилизатор, сгъваема кошара и матраци, основното легло на бебчо се очаква да пристигне около 15, защото се оказа че ще я правят по поръчка. Харесала съм количката, само трябва да се наканим да отидем да я вземем. Няма скрин към леглото, и ще чакам да дойде за да видя точния цвят и тогава ще избирам. Тогава и ще започвам с прането.
За болницата нищо не съм гласила, трябва да си купя 2 нощници и чехли, макар че друго не искат ще взема нещо и допълнително.
Трябва и някакви играчки да му купя на това дете, изобщо не обичам детски играчки и това  ми е малко далече.

# 479
Няма нужда да бързаш с играчките. Те в началото бебоците си играят повече с опаковките отколкото със самите играчки. Или пък ги привличат съвсем обикновени предмети от бита.
Моята щерка, например до към трети-четвърти месец се любуваше на един двоен контакт на стената.🤭😜😁 Така "влюбено" го гледаше и му гукаше, че можеше да го зяпа в захлас с часове.
И ние още май сме до никъде с подготовката. Като цяло са купени дрешки, шишета, помпа, стерилизатор, сгъваема кошара и матраци, основното легло на бебчо се очаква да пристигне около 15, защото се оказа че ще я правят по поръчка. Харесала съм количката, само трябва да се наканим да отидем да я вземем. Няма скрин към леглото, и ще чакам да дойде за да видя точния цвят и тогава ще избирам. Тогава и ще започвам с прането.
За болницата нищо не съм гласила, трябва да си купя 2 нощници и чехли, макар че друго не искат ще взема нещо и допълнително.
Трябва и някакви играчки да му купя на това дете, изобщо не обичам детски играчки и това  ми е малко далече.

Общи условия

Активация на акаунт