💗Януарчета 2025 💙💛Тема 3🧡

• 36 304
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
Ох, колко сте напред. Ние сме донякъде и лошото е, че съм толкова объркана от всички бебешки неща, че изобщо не знам как да го обличам, с какво да го завивам, какво ми трябва и кое за какво се използва...
Малко се паникьосвам... Grin
Освен да отидем до Дундьо и там да ни кажат и да вземем от там. Там как са цените и качеството?

# 481
Споко КРР, то не можем всичко да предвидим и всичко да е точно на кантар!
Аз съм с трето, пък още се чудя за такива мега елементарни неща като например, колко ромпъри ще са ми необходими до третия месец.
Като съвет и смътен спомен от предните деца имам, че до третия месец, най практични са ми били бодита и ромпъри с предно закопчаване. Всичко останало си е излишна борба и за тебе, и за бебока. Разни дънки 👖, блузки, щуротии стават за по нататъка.
Лично мнение, не го налагам
Ох, колко сте напред. Ние сме донякъде и лошото е, че съм толкова объркана от всички бебешки неща, че изобщо не знам как да го обличам, с какво да го завивам, какво ми трябва и кое за какво се използва...
Освен да отидем до Дундьо и там да ни кажат и да вземем от там. Там как са цените и качеството?

# 482
Много благодаря Heart

# 483

И аз съм за ромпъри. Като за начало взех помпъри с цип и бодита с дълъг ръкав, например по 7-8 от всяко. Размер 0-3 месеца. Няколко комплектчета, шапки, ръкавички. За спане чувалче от angel baby

# 484
А откъде взимате ромпърите?

# 485
А откъде взимате ромпърите?

Моите са предимно от некст. Качеството е несравнимо с останалите от типа на HM, zara и т.н. https://www.nextdirect.com/bg/bg/shop/gender-newbornboys-gender- … tegory-sleepsuits

# 486

Бодита с предно закопчаване. Ританки и ромпъри. Не съм се запасявала по 5-6 бройки съм взела малкия размер. То няма смисъл, бързо порастват. Мен лично ме мързеше да се ровя в нета и тн. Един ден отидох във Вис Виталис, напълних две колички с всичко най-нужно и си тръгнах.

# 487
Нищо не съм купувала. Това ще го върша 2 седмици преди секциото . Имаме вана със стойка , стерилизатор , помпа за кърма , дървена кошара със скрин от каката. Купила съм дрехи за новородено , зимен порт за изписването и дрешки за изписването . Трябва да поръчам кошче за кола , твърд повивалник, разни хигиенни консумативи( памперси, судокрем, душ гелове,  препарат за шишета) , комплект шишета, биберони , гнездо за спане , балдахин и още някои глезотии. После да изпера и да изгладя. Чантата за болницата ще я мисля и нея скоро . На 9ти съм на последен преглед, тогава ще си получа и документите за раждането . Може би след него ще ме удари , че наистина ще раждам. Joy

# 488
Аз честно казано се изхитрих, братовчедка ми и най-добрата ми приятелка родиха преди 4/6 месеца. И според техните насоки какво е удобно и какво не е пазарувах. Всички неща, които взех са изпробвани наскоро от тях. Каквото не им трябва ще го прехвърлят на мен. И общо взето бързо се пооправих с пазара. Ще трябва да ми дойде музата да започнем да сглобявяме, но все още просто малките неща съм си поподредила.

# 489
Моята най-добра приятелка роди днес Heart
Още не сме се чули, само ми прати снимка, даже не знам името и тръпна в очакване да звънне. Да ни е жив и здрав, момченце Blue Heart

Аз мисля май също да изчакам с покупките, да видим тя какво ще ползва, какво не и тогава ще взимам и аз Grin

# 490
Момичета,не знам вие как сте(мамите бременни с първо ще ме разберат може би😁), но колкото повече наближава аз все повече си пълня главата с глупости.. изобщо не се притеснявам от самото раждане,а от това след това… дали ще се справя като майка,не знам какво ми става .. вие имате ли такива натрапчиви мисли

# 491
Мами, само ще кажа, че хормоните яко се бъзикат в началото след раждането. След първото бяхме поканени от едни приятели да почерпи таткото за бебенцето , това беше една седмица след като ни изписаха с каката. Е, не спрях да рева в ресторанта. Какви бяха тези хормони , какво беше това чудо.   Иначе е цирк . Виждаш едно малко човече и се чудиш защо са го дали в твоите ръце без сервизна книжка. А, да не забравя,  новородените акат на всяко хранене , че и повече . Един път попаднах в прицела на един такъв снаряд . Сега с момченце сигурно и на други неща ще попадам в течна форма. Абе, забавно е . Бебетата в началото нищо не правят само спят, акат и ядат , и понякога реват. Ще се справите супер. Heart

# 492
И при мен напоследък има натрапчиви мисли и то не дали ще се справя с отглеждането, ясно ми е, че все ще се справим вкъщи, обаче ме е страх нещо да не се пречупя психически - например да не си го искам, да се чувствам потисната и в безизходица ей такива. Обаче, това са си натрапливи мисли, аз даже знам и откъде са ми дошли - от четене на разни теми във фору3ма (в някои теми има големи филми и психични разстройства, затова чета само тази и още две те4ми и то отгоре отгоре), и от един сериал, в който една от героините не се чувстваше добре с бебето и разбира се - социалните медии. Това всичко са страхове, я наложени ни от обществото, я от семейство. Хубавото при натрапливите мисли е, че те са обърнати към това, което ни е най-скъпо и важно и целта им е да те предпазят да стане точно това, от което те е страх да не стане, т.е. с действията си да направиш така, че да се пазиш да не стане. В някои случаи, ако много задълбаем, се отключва ОКР. Аз съм задълбавала и става ад. Има си техники за справяне с натрапливите мисли и желанието ни да ги успокоим с някакво действие, но основното е да знаем, че са лъжа и целта им е да ни предпазят и съответно, да не обръщаме внимание и да не се ангажираме с тях, защото няма как да се случат.
Впрочем хипохондрията къщо е форма на натрапливо разстройство (ОКР) Simple Smile

# 493
  • София
Мен ме плаши това дали и ще можем да се справяме сами с бебето. На дърти години /46-47 /живите и здрави близки роднини са кът. Мъжът ми вика, "абе това е човек като нас, само дето е в супер умален вид, щом гледаме нас си и сме успели да станем по 100 кила и него ще го отгледаме" 😆, това в кръга на шегата. Но след години чакане и 15 опита инвитро, нямам търпение да срещна малкото човече и да му покажа света. Страх имам, че ще допускаме грешки, но ще се учим в движение, важното е да сме живи и здрави.

# 494
  • Варна
Мен също на моменти ме хваща шубето. Особено като ходя в болницата.
Как ще мине всичко. Какво ще правя после. Да не вляза в депресия. За начало няма кой да ни помага, ще се справим някак, и аз не знам. Само се моля да съм спокойна и тогава.

Общи условия

Активация на акаунт