Как обичат мъжете?

• 55 737
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 1 005
Имаше един пример по Микроикономика, че ако на трудът на майката или домакинята се слага цена, всички ще сме с няколко милиона дълг
Хайде посмали малко - ако на някоя жена трудът й като домакиня струваше няколко милиона, тя щеше да ходи да домакинства на хората и да вземе тези милиони, а не домакинства на "Мунчо" безплатно.
Що се отнася до майките, там е по-трудно да се остойности, затова да те питам - ти на твоята майка платила ли си тези въображаеми милиони за грижите, които е полагала за теб? Или казала ли си на баща си - тате, я да платиш на мама, задето ме е гледала?

# 1 006
Крис, това беше метафора – че една жена се раздава за милиони за ближните си и хората, които обича.
Ей, на, ето още нещо. Аз съм интелигентна. Искам насреща да имам същото поне малко от малко. Да не се налага да обяснявам. Това адски ме натоварва в отсрещния. Да не вдява.

# 1 007
Аз обикновено бързо вдявам, когато ми се обясни добре.
Но такива неуместни сравнения (да не говорим за абсолютно неадекватното количествено измерение) може би не е лесно да се вдянат?
Ето какво вдянах - колежката Хейзъл, като бенефициент на грижите на майка си, щом смята че тези грижи стрували милиони, това си е неин дълг. Сега като е пораснала голяма, силна и независима жена и изкарва пари, може да се разплати с майка си.

# 1 008
Отношението към майката на сина е показателно как ще се държи и към жена си.
Това каза Хейзъл.
Ти пак разбра, че някой ти иска пари.
Много са ви стресирали жените ви с тези пари ми се струва. Simple Smile

# 1 009
Това е пример. От учебник. И се калкулира не само домакинска работа, а готвене, грижа за 1,2,3 деца, труд извън домакинския.

Напиши и ти учебник, ако ти остане време от реденето на гуми или нещо, пък се изкажи по въпроса с труда.

Аз уважавам труда на жените и примера (абсолютно коректен, освен за хора с проблемно логическо мислене) е в подкрепа на "жените дават много"

Мъжете, които обезценяват тая отдаденост, като Крис - са неадекватни.

Аз съм си много добре, защото уважавам и майка си и труда ѝ и женската отдаденост. Този наш "дълг" към родителите се нарича още "синовен дълг" (вкл. и дъщерите), ама който не го е чул, изказва се от невежата си позиция

Ма наистина, как ви куца толкова логиката, че да не разберете примера не знам

# 1 010
  • София
Този труд и сега е скъп, въпреки че милиарди жени го вършат безплатно, представям си ако всички откажеха.

# 1 011
Защо ми е да пиша учебник, като от памтивека родителите се грижат за децата си, за което децата им дължат уважение (и в библията даже така пише), а не пари. И след това се грижат за техните деца, тоест грижата се предава напред в поколенията, а не да се плаща дълг назад.
Ти почна да го измерваш в долари - не аз. Да не говорим колко абсурдно е числото да е в милиони, каквито щеш грижи да включваш.

Както питали оня, който отказал цигарите - "къде ти е ферарито?" - така и аз бих могъл да питам - на старите моми, които не са си пилели грижите за деца и мъж, къде са им милионите?

# 1 012
Как си личи, че сте в компромисни връзки/или изобщо без, мъжете тук Simple Smile))

# 1 013
Крис, твоята работа свързана ли е с тежък физически труд?

# 1 014
Е, ако е компромис, че жените ни не ни представят сметки "ти знаеш ли, че аз през годините съм ти чистила и готвила тука за милиони", по-добре да сме в компромисни връзки.
Пък вие на вашите мъже почвайте да им изисквате освен заплащане на ресторантите за първа среща, и за всичко останало по-натам, защо не и за секса? Той да не е без пари, я - виждал съм и такива сметки в други теми: освен за готвене и чистене, ти ако не беше спала с него, колко щеше той да похарчи за платени жени, а?

# 1 015
Уморително е вече. Казваш му "пример от учебник по икономика" (писан от мъж между другото)
Пример за АКО СЛАГАХМЕ ЦЕНА НА ТРУДА, който жените извършват доброволно

то пак пише, че аз съм измервала нещата в долари...

Rolling Eyes

# 1 016
Никоя жена тук, която е във връзка, не изисква нищо от  мъжа си, той самият и го предоставя, без да я пита. Тези, които са имали токсични връзки, отдавна са  ги прекратили, и сега знаят какво искат и какво търсят, или какво не искат. Общо взето споделят своя лош или добър опит с мъжете. Вие виждате в своя собствен личен живот недъзи и ги проектирате в околните.

# 1 017
  • София
Крис, много е лесно да не слагаш цена на труд, който го върши друг. Ти ако го вършеше, едва ли щеше да го караш само на "дълг за уважение" .

# 1 018
  • Обран бостан ;)
Що бе, аз ще им го смеля Joy Аз например съм лоялна, грижовна, страстна. Обичам да създавам уют у дома, готвя вкусно. Изглеждам много добре и съм във форма (въпреки че тази година беше предизвикателство, не можех да тренирам доста дълго и т.н.). Обичам да се раздавам за хората, които са ми близки и биха направили същото за мен. И много други качества имам, но предполагам в тази сфера са тези, които биха интересували повечето мъже. Съответно срещу това имам и своите изисквсния. Ако някой не търси това - лошо няма, не сме един за друг. Ако някой не предлага това, което аз търся, също.
Иха ! Браво !
Ето, че имаме що годе някаква конкретика.
А сега какво искаш, моля. Wink

# 1 019
Уморително е вече. Казваш му "пример от учебник по икономика" (писан от мъж между другото)
Пример за АКО СЛАГАХМЕ ЦЕНА НА ТРУДА, който жените извършват доброволно

то пак пише, че аз съм измервала нещата в долари...

Rolling Eyes
Учебниците по икономика напоследък се пишат от такива либерали, които докараха САЩ до държавен дълг 35 трилиона, Европа и тя ги гони, също така Нобеловите лауреати (Пол Кругман например, който е написал и доста учебници) пишеха постоянно статии как инфлацията била само 2% като извадиш волатилните компоненти, за които бил виновен Путин, и много други гениални работи пише там, така че не се учудвам, че са изкарали стойността на женския труд милиони - особено ако авторът е някой прогресивен либерал.
И след като викате, че на мъжете били плащали повече от жените, то тогава къде са милионите на всички мъже, които все пак продават труда си за пари, вместо да го извършват безплатно за жените си?

Не знам защо и аз се хабя да опровергавам тука очевидни неистини, които и дете би видяло. Въпреки това ти ме наричаш "то" като че ли аз съм дете. Но тук са ме наричали и сладур, душа, и всякакви други патронизиращи обръщения, да не говорим и за откровените обидни думи. Това ми говори само едно - почнат ли да летят обидите, аргументите са се изчерпали.

Общи условия

Активация на акаунт