Как обичат мъжете?

• 55 729
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 930
Сега, извън заяждането, Птица засегна много важен проблем. Чувството, че не са нужни е пагубно за мъжете.
Когато жените не са имали собствени доходи е било достатъчно мъжът да работи,  за да се чувства полезен, защото само той е носел пари в семейството.
Сега обаче жените също имат доходи и вече за един мъж не е достатъчно само да работи,  за да бъде избран и да се чувства полезен.
Вече жената може да отхвърли мъжа заради лошо отношение или защото няма достатъчно голямо... достойнство (и тук говоря за истинско достойнство,  а не за това, за което си мислите Joy ).
Та затова определени мъже бленуват жени, които не са независими - защото независимата жена може да ги отхвърли, защото няма нужда от тях.
Иронията е, че такива мъже, дори да открият зависима жена, не могат да се погрижат за нея, защото нямат ресурса.
Те бленуват хем да е зависима, хем да е доволна на хляб и сол, хем да е млада и хубава.
А толкова отчаяни жени тук няма. Може би някоя африканка или индийка би продала свободата си за коричка хляб, но жена, която  има изборът да работи не би.

# 931
Сега обаче жените също имат доходи и вече за един мъж не е достатъчно само да работи,  за да бъде избран и да се чувства полезен.
Тези работи сме си ги говорили в този форум и преди 1, 2 или 5 години, и имам чувството, че и след 1, 2 и 5 години пак ще си ги говорим, без да стигнем на едно мнение.
Жените винаги са работили, но работа вътре в дома и семейството. Сега работят и извън, срещу пари, но не каква да е работа. Почти никоя жена не е строител, миньор, шофьор, багерист, кранист, дървосекач, зидаро-мазач и каквато щеш друга физическа работа.
Работят много неща, които също са ценни, като учители, лекари и т.н. но почти никоя жена не работи професия, която изгражда и поддържа материалните блага на света.
Така че тия глупости дето не били полезни вече мъжете ги оставете за някъде другаде. Ако не са, направете там един континент, държава, или дори само град без мъже, ама никакви, да видим не са ли полезни. Няколко месеца давам на този експеримент, преди да се затрие от глад и студ.

# 932
Бънди, е как да стане.
С мерак.
--
Аз по темите съм писала 62626 пъти, че обичам да съм закриляна от мъж, глезена, нищо, че съм страшна. То пък тогава- използвачка съм била-меркантилна.
Няма угодия.

# 933
Нито ще оцелеят само мъже, нито само жени. Говорим за отношение. За да получиш, трябва първо да дадеш, да положиш усилия, това жената го очаква от мъжа. И не говорим за вечеря за 20, 50 или 100 лв, ама като не стига на някой капацитета да привлече жена без да намесва пари, това е негов проблем. Все още насилието над мъже от страна на жени е по-малко, отколкото обратното.

# 934
  • France
... Чувството, че не са нужни е пагубно за мъжете...
Тук съм съгласна и това е проблем по който работят социолози с докторска титла. Изключително интересни трактати, които за съжаление нямам време да чета, но ги слушам на подкаст.
Да се пренесем в Южна Корея. До скоро и дори все още изключително патриалхална държава, в която социалните роли са строго разделени. Но благодарение на икономическия бум жените от няколко десетилетия са финансово независими. И отказват традиционната си роля. Не ги кефи и толкоз. Просто отказват да живеят, да се любят и да правят деца с мъжете. Предпочитат да живеят сами или с приятелки. Нищо ново под слънцето. От късното средновековие та до сега има "бегинажи" - селца изключително за жени, които не са монахини, но предпочитат да живеят без мъже. Интересно е обаче как реагират корейците - изключително агресивно. Вместо да си зададат въпроса кое кара жените да предпочитат самотата, те организират актове на агресия върху корейките, които се афишират в социалните мрежи.
И тази тенденция се разпростира и на запад. За един месец имаше две много сериозни нападения от мъже върху жени, които просто са празнували в дискотека запазена за жени. В Марсилия ги бяха залели със запалителна течност, а в Париж бяха насочили фойерверки към тях. Имаше ранени. Виждаме го и в този форум: плашат ни как ще свършим сами, заобиколени с котки и колко не разбираме от живота, мъжете и не си знаем интереса.
Като цяло тенденцията не е оптимистична, защото в световен мащаб жените стават все по-прогресивни, а мъжете все по-консервативни. И пропастта между тях се увеличава.

Криско, сладурче, ще се изненадаш колко жени работят по строежите. Simple Smile

# 935
За да получиш, трябва първо да дадеш, да положиш усилия, това жената го очаква от мъжа.
Е същата работа вече 50 страници, де.
Мъжът първо трябва да даде, а след това (може) да получи. А жената първо трябва да получи, преди да реши дали ще даде.
Инак сме равноправни.
Аз нямам нищо против - това си е естественото положение на нещата от памтивека. Ама защо трябва да се пишем прогресивни и егалитарни, ние можем и без мъже, бла-бла, ето и на строежите сами си работим - след като ще е само на думи, пък на практика ще е както ти описваш?

# 936
" но почти никоя жена не работи професия, която изгражда и поддържа материалните блага на света"

Пък нито един мъж не ражда, ако така ще си говорим.
Без кранисти човечеството няма да изчезне,  ама без жени ще изчезне.
И моля да не си слагаме думи в устата- мъжете са си много полезни, че са и приятни даже.
Просто не всички мъже са полезни и приятни.

# 937
  • France
" но почти никоя жена не работи професия, която изгражда и поддържа материалните блага на света"
Само че това изобщо не е вярно. И понеже не е фактуално, няма дори смисъл да философстваме по него.

# 938
  • Обран бостан ;)
Бънди, е как да стане.
С мерак.
--
Аз по темите съм писала 62626 пъти, че обичам да съм закриляна от мъж, глезена, нищо, че съм страшна. То пък тогава- използвачка съм била-меркантилна.
Няма угодия.

Именно.

Само трябва да се научите да меракландисвате мъжете и готово.

# 939
Има достатъчно равноправие между мъжете и жените, тук говорим за грозно мъжко поведение, някои сме имали честта да нямаме близки срещи с такива индивиди, други споделят, че за съжаление са ги допуснали до себе си. Коментира се кое отблъсква една жена, и обратното.

# 940
Южна Корея са друга бира, там имат Министерство на половото равенство от 30-тина години. Голям обществен проблем, действително.

# 941
Като цяло тенденцията не е оптимистична, защото в световен мащаб жените стават все по-прогресивни, а мъжете все по-консервативни. И пропастта между тях се увеличава.
Ако по цял свят ставаха, то какъв е проблема? Просто ще намалее малко населението, от което и без това има нужда. Ще има значителен процент стари моми/ергени, а за децата на останалите ще е по-широко.
Но не случва по цял свят, а само в страните от т.нар. 'златен милиард', а останалите 7 милиарда си карат както знаят. Та да не излезе, че прогресивното е нежизнеспособно от гледна точка на естествения подбор, и ще бъде изместено. Поне така е тръгнало.

Без да съдя морално кое е правилно и кое не, ако в една група от популацията мъжете подтискат жените, карат ги да раждат по 5-6 вместо да си живеят сами докато правят по две магистратури и после пишат трактати по социология - то коя група само след няколко поколения ще измести другата? Еволюцията е аморална, тя не дава предимство на по-прогресивните, а на по-приспособимите и жизнеспособни.

# 942
  • София
И сега какво - образоването на жените води до намаляване на раждаемостта? Ами така е.

# 943
  • София
Какъв процент мъже работят тъй наречените "изграждащи блага" професии? Много по-голям процент жени раждат. И жени работят такива професии, и ако се наложи, повече ще работят, дори да правят някои неща по-бавно или трудно. Докато мъжете не могат да раждат изобщо, не по-трудно, не по-бавно, не с по-лошо качество, изобщо. А това да възпиташ и обучиш следващото поколение, което ще изгражда блага, не е ли дори още по-съзидателно? Хич не са ми приятни тея меренки, аз за разлика от Криско нямам нужда да омаловажавам другия пол, ама като се пишат такива глупости, се налага да се изложат някои факти.

# 944
Онези групи, които не се образоват и се размножават безконтролно, те и не живеят дълго. В тези общества медицината е кът и като стане някоя епидемия, който оцелее, оцелее. И да завземат света, ще е за кратко, понеже бързо ще започнат да дават фира максимум до към 40 години.

Общи условия

Активация на акаунт