Как обичат мъжете?

• 55 729
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 1 020
Няма неистини тука, има оправдания от твоя страна.

Ценообразуването е прост процес, назначи едни служебни цени на миене на прозорци, готвене, babysitting на средно 2 деца, занимания и образование, чистене на дома и ще получиш месечна сума. Умножи я по периода на активност, който докато децата станат самостоятелни е 18г напр., допълнително остави чистене, готвене и тн. поддръжки за по-дълъг период (защото остават като заетост) и ще получиш стотици хиляди, които стават примерно милион за 20г.

Не разбрах въпроса за милионите на мъжете. Ако се сборуват заплатите за същия срок от 20г., разбира се че може да се получи милион. За щатите поне, примерът е 100% релевантен.

Надявам се, тая проста математика да се схване.

Разбирам, че имаш критики към учебниците по икономика, знам, досадно е, ти си се трудил, написал си няколко и не е честно колегите от Америка да допускат грешки но - надявам се и твоите да се купуват и оценяват по достойнство.

# 1 021
Ако сме буквалисти, проверете заплащането на детегледачка, домашна помощница и готвачка, после умножете първата по годините, в които се грижи за децата, а другите 2 по примерно 14600 (40 години). За детегледачка още по 3, защото няма да намерите такава, която да е на разположение за повече от 8 ч., особено в нормалните страни се зачита нуждата от почивка, за да е адекватна в грижите за дете. Ако е собствена жена, разбира се, няма такъв филм. Мъжете, които "обичат" истински, смятат, че имат до себе си робот, оборудван с неизчерпаема батерия Simple Smile
А в чужбина цените са пъти над нашите...

Парите обаче са нищо. Нищо не може да замени стреса в/у тялото от липсата на почивка и последствията за децата от това да растат с усещането, че единият пол е създаден, за да обслужва другия.

В никакъв случай обаче не казвам, че всички мъже обичат така. И слава богу.

# 1 022
Ценообразуването е прост процес, назначи едни служебни цени на миене на прозорци, готвене, babysitting на средно 2 деца, занимания и образование, чистене на дома и ще получиш месечна сума. Умножи я по периода на активност, който докато децата станат самостоятелни е 18г напр., допълнително остави чистене, готвене и тн. поддръжки за по-дълъг период (защото остават като заетост) и ще получиш стотици хиляди, които стават примерно милион за 20г.
Жена А пере гащите на неблагодарния си мъж, който не й плаща милионите, които тя смята, че този труд заслужава.
Жена Б няма мъж и има време да ходи да пере хорските гащи срещу пазарно заплащане. Жена Б казваш, че ще е милионерка?
Затова те питам - къде са милионите на всички жени, които нямат мъж и деца? Такива жени не са малко, а милионерки сред тях почти няма.

Примерът с мъжете ще ти го разбия на стъпки - това са твои твърдения:
1. Жените извършват много работа, която струва милиони, но не им се заплаща
2. Мъжете не са будали да работят залудо, а изискват да им се заплаща по пазарни цени
3. На мъжете се плаща повече от жените (сексизъм!)
Е, от 1+2+3 следва извода, че всички мъже би трябвало да са изкарали милиони? И къде им са? Хайде част от тях са изхарчили за дома си и за жена си, докато тя им е прала гащите, но все някой не е ли останал?

# 1 023
  • Обран бостан ;)
Ако все пак претендираме за някаква връзка с реалността положението е следното.

- Такива цени (на каквото и да било) са възможни само при наличие на монопол или картелно споразумение.

- едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него.

# 1 024
Имаше един пример по Микроикономика, че ако на трудът на майката или домакинята се слага цена, всички ще сме с няколко милиона дълг

*да напомня на господата с въображаемата вселена, че "жени" включва и техните майки и роднини
Да се самоцитирам, защото за пореден път - не четеш.
Ако мъжете и децата плащахме за домакинския (образователе, готвене, отглеждане и тн.) труд на жените (майките), които го извършват, тогава те следва да имат милиони.
Сега разбра ли какъв би бил източника им АКО тоя труд се заплащаше.
За това и авторът се шегува, че изразено в пари, ние щяхме да сме длъжници на хората, които ни отглеждат.

Относно казуса, в който ние да си плащаме сами за всяка дейност (примерно жена, която живее сама), няма проблем, ако си плаща, ще има милиони. Но да си измиеш прозорец (60лв.) и след това да си връчиш сам 60 лв. не е практика, освен може би ти ако го правиш.

Къде са милионите на мъжете?
Наистина ли трябва да обясняваме какво е приход и разход?
Ако живота е само приход, тогава милионите им са в банка.

# 1 025
Ако мъжете и децата плащахме за домакинския (образователе, готвене, отглеждане и тн.) труд на жените (майките), които го извършват, тогава те следва да имат милиони.
Сега разбра ли какъв би бил източника им АКО тоя труд се заплащаше.
Брей, то в учебниците по икономика пише как по модерната монетарна теория централната банка може да създава пари "от въздуха" - ама вие хептен от въздуха взехте да ги създавате тези милиони.

Няма как да има пазарна цена (камо ли пък в милиони) тази работа, защото за нея не съществува пазар в такива обеми. 98% от хората сами се грижат за децата си, защото им доставя удоволетворение и щастие. Така че имагинерните милиони, които жената би изкарала, ако беше свободна от грижи в дома, та да ходи да ги върши другаде срещу пари - са си само имагинерни.

Това е мислене като на яйчарката от приказката. Дето тръгнала с една кошница яйца и си рекла "вместо да ги продам всичките за 5 гроша, по-добре да ги сложа да се измътят и като пораснат пилетата, ще продам всяко за 5 гроша. С парите ще купя свиня, тя ще опраси 12 прасенца, като се угоят ще продам половината по 50 гроша, с парите ще купя теле, то ще стане крава и ще роди телета, и много скоро ще имам цял чифлик". Само че докато си мечтаела за чифлика, се спънала и счупила яйцата.

По всички морални кодекси, както и по Семейния Кодекс (закона) родителите са длъжни да полагат грижи и да издържат непълнолетните си деца. Мъжът също полага грижи, вкл. домакински, а може и да са друг тип - например да иде да напазарува и да плати наема или ипотеката. А в магазина и в банката искат вече изкарани пари кеш, а не такива, които "бих могла да изкарам, ако имах време да си продавам работата навън, вместо в къщи, където мъжът и децата не ми я плащат".

# 1 026
Ти си яйчарката явно, но има достатъчно народ продал услуга от гараж и започнал с едно "ако", превърнало се в бизнес.

Крис, просто ти липсва женско внимание, за това са ти ферманите.
В тях няма логика, пропуска се гората покрай дървото, но - чешеш си езика поне.

# 1 027
Който смята, че този труд не струва нищо,  предлагам да го поеме само той в семейството си за период от 10 години.
Нали все пак не струва нищо, то е без усилия, без разход на време и без да се натрупва умора Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 028
Къде са милионите Simple Smile
Тук са си, но говорим за сборната сума от целия трудов стаж, не за спестени пари, които падат накуп.

За т.нар. "женска" работа са много, защото при нея няма почивни дни и обхваща много длъжности. Един мъж, да кажем счетоводител, работи 264 дни в годината и получава съответно заплата за това, една. Ако е самотен баща и смята, че смяната на памперс, готвенето и чистенето не е мъжко, ще трябва да наеме 3 жени, която да му гледат децата 24/7, по 8 часа всяка, а той само да си поиграе малко с тях вечер. Друга, която да готви. Трета, която да пере/чисти/глади и то не на час, а да е до него нон стоп на разположение. Каква сума ще плаща даже не искам да смятам и сумарно за десетки години си се получават милиони. Поне аз така разбирам смисълът на израза, а не че трябва да се разплащаме вкъщи един с друг.

Който смята, че този труд не струва нищо,  предлагам да го поеме само той в семейството си за период от 10 години.
Нали все пак не струва нищо, то е без усилия, без разход на време и без да се натрупва умора Stuck Out Tongue Winking Eye
И един месец ще стигне, за да го разберат. Сигурна съм, че ще се почустват много обичани и уважавани...

# 1 029
Никой няма да седне да ви иска да плащате на жените си за прането и готвенето, просто в едно нормално семейство е човешко да го оцените и то високо, а не да намилате как жената е избърсала праха, ама мъжете (явно не вие конкретно) са устроили този голям, красив свят, леейки бетон, цимент, гипс и това е ехеее чудото на живота, което жената не може да сътвори. Grinning Постоянно се долавя как изобщо, ама изобщо нямате никаква благодарност на жената до вас за това, че е поела обикновено почти всичко по дома и детето без да й се плаща и стотинка за труда докато мъжа й се бие в гърдите какъв е провайдър.

А какво му е ценното? Ами друго си е, да ви кажа, мили мъже, да се приберете вкъщи и да ухае на вкусно, да е чисто, да е подредено, лампите светнати, децата поизморени от дълъг ден на игри, дрехите изпрани и подредени в гардероба. Не е лошо да ходиш да се къпеш в чиста баня и тоалетна. Приятно е да не стопляш всеки ден полуготова супа Маги с бирени пръчици и сирене. Хубаво е детето вече да е яло, играло, бесняло, ходило напред назад. Повечето от тези жени след 2 г са и плътно на работа та додават (къде повече, къде по-малко) към семейния бюджет.

Някои неща май човек оценява едва като ги няма вече.

# 1 030
Един мъж, да кажем счетоводител, работи 264 дни в годината и получава съответно заплата за това, една. Ако е самотен баща и смята, че смяната на памперс, готвенето и чистенето не е мъжко, ще трябва да наеме 3 жени, която да му гледат децата 24/7, по 8 часа всяка, а той само да си поиграе малко с тях вечер. Друга, която да готви. Трета, която да пере/чисти/глади и то не на час, а да е до него нон стоп на разположение. Каква сума ще плаща даже не искам да смятам и сумарно за десетки години си се получават милиони.
Добре де, аз пак да питам - която жена няма деца и мъж и е имала пълната възможност да продава тази работа, която извършва на пазарни цени, защо не е милионерка?
Това е по-зле и от "пари от въздуха" - няма такива пари, защото няма пазар в такъв обем за такива услуги.

Ето аз сега съм на работа хоум офис и "гледам" едното дете, което беше първа смяна на училище. Под 12 е и нямам право да го оставям само по закон - трябва някой да го гледа. Ако не го гледах аз, щях да плащам по нам'колко лева на час? Довечера като легнем да спим, аз ще спя 8 часа и то ще спи 8 часа, ама ако ме нямаше в къщи, а исках да изляза да вършея по баровете, трябваше да платя на детегледачка тия 8 часа, за да не остава детето само. Значи някой трябва да ми ги плати?
После ще ида да напазарувам - 10 лева да ми плати някой, защото иначе трябваше да ги дадем на Еконт да ни го доставят, ако не бях отишъл аз? После примерно жена ми ще сложи масата, аз ще раздигна чиниите и ще заредя в миялната - значи аз на нея 10 и тя на мене 10?

Постоянно се долавя как изобщо, ама изобщо нямате никаква благодарност на жената до вас за това, че е поела обикновено почти всичко по дома и детето без да й се плаща и стотинка за труда
И коя е тая жена, която е поела всичко - аз семейните мъже, които познавам, постоянно са заети с децата, дома и жена си. На тях жените им пък да им плащат за техните грижи, и накрая да нетират сметката?
Освен и на теб да кажа същото - ако си избрала мъж, който те оставя ти да вършиш всичко и не ти плаща, ми зарежи го пък върви върши тези работи за пари, и ето те след няколко години милионерка!

# 1 031
Защо да не е милионерка?
Жена, продавала 3 услуги (примерно гледане на деца 24/7, готвачка full time (сладкар и готвач) и професионална detailing чистачка) за 20-30г на пазара е милионерка.
Коя от работилите това, визираш, че няма милиони?

Дай имена, посочи пример
Със сигурност някъде, някоя дама, на която и се плаща за 3 работни места, е насъбрала бруто приход стигащ милион

# 1 032
Коя няма милиони, първа те попитах?
Кажи и ще посоча имена и аз.

# 1 033
  • София
Помните ли преди няколко страници как Криско разказваше, че ценял женския принос Joy

Иха ! Браво !
Ето, че имаме що годе някаква конкретика.
А сега какво искаш, моля. Wink

Вече съм намерила, каквото съм искала Wink Но ако пак ми притрябва, ще ъпдейтна списъка според обстоятелствата Relieved

# 1 034
  • По света и у нас
Значи като отворих Care.com последния път, да търся нани за децата защото работата не ми разрешава да гледам деца в хоум офиса - трябва друг да ги гледа - имаше една мексиканка която си беше сложила цена - можеше да гледа до 4 деца, и да домакинства през това време. Жената си беше сложила часова ставка от 120 долара.
Първо го погледнах малко учудено че е толкова скъпо - но реално като се замислиш 120/5= по $24 излиза на дете и за разтребването и забърсването.  Никак не е много даже, ако извикаш нани за едно дете без разтребване по 24 ще ти вземе на час.

Та замисли се Криско.

Реално погледнато мъжа като дойде и попита - какво ще ядем, ей тука навърта поне $150 сметка за труда и:  защото жената трябва да измисли вечеря за него, да иде да купи продуктите (не включвам цената на продуктите тук), да започне да готви вечеря което отнема към 2 часа, след което да сервира и накрая да измие чиниите. Еми, хайде да си направиш един сандвич ако обичаш хладилника - знаеш къде е .

Или пък иди до магазина да вземеш готова храна и за теб и за нея, че тя от гледане на бебета не е имала време и да готви на вас.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 15:46 от PriMadonna

Общи условия

Активация на акаунт