Как обичат мъжете?

• 55 609
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 1 035
Момичета,  все повече се убеждавам във форумната мъдрост.
.

Именно, именно. Форума и написаното в него е в основата на цялата човешка мъдрост
Трябва тотално да се пренапише историята и да се признае, че жените сте двигателя на прогреса.
Скрит текст:
Колумб бил открил Америка. Ама моля ви се. Просто е търсил къде по-далеч да отиде за да  не слуша натякванията на Колумбица.

Анйщайн бил открил теорията на относителността.
Ама как я е открил, а ? Ще ви кажа как. Забелязал е, че като е при любовницата един час минава бързо, а когато е при жена си един час е направо цяла вечност. И така решил, че времето е относително. Фасулска работа.

Нютон бил открил закона за гравитацията като го е ударила ябълка по главата. Я стига.
Нютоница го е треснала с нещо, после земята го е притеглила. А за да не се излага пред приятелите, като го питали каква е таз цицина е казвал, че е от ябълка.

Изобщо без жените нямаше да има нито Америка, нито Теорията за относителността, нито гравитацията.

п.п. Знам, че ще го изтрият, но ми беше кеф да го напиша. Wink
Иронията е, че не колежките промениха мнението ми, а мъжете във форума.
Слава богу, в ежедневието си съм била пощадена от подобно общуване и доскоро имах по-добро мнение за мъжкия пол.
Благодаря,  че ми отворите очите! Joy

# 1 036
Коя няма милиони, първа те попитах?
Кажи и ще посоча имена и аз.
Е колко пъти да го пиша - ни едно име няма как да посоча, защото няма жени, изкарали милионИ като ходили да чистят у хората или да им гледат децата. Ти твърдиш, че има - ти посочи.

Едната крайност е да кажеш, че домакинската работа нищо не струвала; другата е да твърдиш, че струвала милиони.
Аз не съм човек на крайностите.

Еми, хайде да си направиш един сандвич ако обичаш хладилника - знаеш къде е .

Или пък иди до магазина да вземеш готова храна и за теб и за нея, че тя от гледане на бебета не е имала време и да готви на вас.
Че аз така правя. Даже хладилника аз съм ходил да го напълня.
Я кажи сега твоите бебетата по колко години им сменя памперсите, защото колежката ти вика, че било по 30?
Да знаят колежките ти, че някои от тях нямат деца още - обаче се включиха да кажат как трябвало да се остойности детегледането.

# 1 037
  • По света и у нас
Преди 3 годишна възраст им спряхме памперсите, но това не е проблема.
Децата до скоро не можех да ги оставям сами дори да сляза до аптеката за 15 минути, те са на 7 и 8 сега. Защото ще се сбият или запалят къщата.

# 1 038
Ами вземи си една о-пер-ка. Обикновено им плащат по $200-300 на седмица, зависи от щата/града, и гледа децата, а за домакинстване ще й даваш някой долар на ръка. Нямаш мъж в къщи та да се боиш да не го разврати.

Ние тук не сме САЩ, а Европа, но също има различни опции за помощ в домакинството. Например в Италия е популярно за възрастните хора да се взема т.нар. 'баданте' - болногледач/ка да живее с тях и да ги обслужва. Ето колко ориентировъчно изкарват:

Ако дойде време да не мога да пипна нищо в къщи, бих си взел една такава. Ще лежа в леглото и тя ще ми носи ядене; ще акам в памперсите и тя ще ми ги сменя. Да няма да впрегна жена си за това, я.
Но докато сме млади и здрави и двамата извършваме общо всякакви дейности в къщи, никой на никого нищо не мисля, че дължи. Камо ли пък за децата да мислим, че имали към нас дълг за милиони.

# 1 039
Еее, горките преподаватели значи, един пример да не дадат от света на финансите...

Няма нощен влак - следователно няма задача, до това опряхме.

Милиони струва труда на жената и нито стотинка по-малко. Уви, това е изчислението, изнася ти, не ти изнася, това е

# 1 040
  • София
Крис, не взимат милиони, защото много малко хора могат да си позволят да плащат за всички тея услуги, особено докато има толкова жени балами, които ги вършат безплатно на мъже, които не смятат, че тоя труд струва нещо. Но за всички тея дейности, които жената ги върши, навън става дума точно за бизнеси за милиони, например ресторантьорският. И тея жени, дето се навиват, мъжете им трябва да ги позлатят, защото иначе щяха да са разорени, ама вместо това сме виждали как се стискат, та чак им правят сметки на майчинството и риска да забегнат по Пешо.

# 1 041
  • По света и у нас
Ами вземи си една о-пер-ка. Обикновено им плащат по $200-300 на седмица, зависи от щата/града, и гледа децата, а за домакинстване ще й даваш някой долар на ръка. Нямаш мъж в къщи та да се боиш да не го разврати.

Ние тук не сме САЩ, а Европа, но също има различни опции за помощ в домакинството. Например в Италия е популярно за възрастните хора да се взема т.нар. 'баданте' - болногледач/ка да живее с тях и да ги обслужва. Ето колко ориентировъчно изкарват:

Ако дойде време да не мога да пипна нищо в къщи, бих си взел една такава. Ще лежа в леглото и тя ще ми носи ядене; ще акам в памперсите и тя ще ми ги сменя. Да няма да впрегна жена си за това, я.
Но докато сме млади и здрави и двамата извършваме общо всякакви дейности в къщи, никой на никого нищо не мисля, че дължи. Камо ли пък за децата да мислим, че имали към нас дълг за милиони.

Трябва да имаш допълнителна стая и баня за този о-пер, аз не съм Рокфелер да плащам за тристаен апартамент с 3 бани.
Както и да е към днешна дата съм минала етапа на нанитата и училищната система е моето безплатно нани, другото нани е бившия, с който се менкаме през седмица. Всичко е ток.

Реално погледнато, дъщеря ми скоро ще може да прави гуфвети сама и ще прави закуска на брат си, който не обича да помага а да си гледа ю-тюб игрите, и така, колелото на живота ще се завърти….😄

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 17:22 от PriMadonna

# 1 042
Е колко пъти да го пиша - ни едно име няма как да посоча, защото няма жени, изкарали милионИ като ходили да чистят у хората или да им гледат децата. Ти твърдиш, че има - ти посочи
Няма такъв човек, който да си повери децата на жена, която работи без почивка и освен това е готвачка и домашна помощница. Никой няма да я наеме, ако е недоспала и вместо да внимава бебето да не се пребие, тръгне да готви или чисти. Затова и няма как да има реален пример. Това се позволява само на собствената жена, за собствените деца. И очевидно се счита за нормално.
Иначе, както няколко пъти казахме, тази сума е за целия им живот и не е свързана с това двамата да седнат да правят сметки и да си плащат, а колко би им струвало, ако използваха външна помощ. Ето примерни сметки с произволна кръгла заплата:
Скрит текст:
- ако имат 2 деца, които 4 г. са бебета и имат нужда от 24 ч. грижи - 3 детегледачки по 8 ч. 1000 лв. заплата = 4 х 12 х 3000 = 144000 лв.
- през следващите 8 г., т.е. до 12 г., да кажем ще се справят и 2 детегледачки - 8 х 12 х 2000 = 192000 лв.
- личен готвач (примерно от 25-годишна възраст до 80 г.) - 55 х 12 х 1000 = 660000 лв.
- домашна помощница за същия период - 660000 лв.

1 656 000 лв., това при заплата 1000 лв., за извън България умножи още по 2-3.
Естествено, че не дължи. Въпросът беше как обичат мъжете. Дали споделят ежедневните дейности с жена си или кавалерски ѝ ги натрупват на гърба в знак на любов и показват на децата си, в зависимост от пола дали след работа имат право на почивка или застъпват на смяна.

# 1 043
Крис, не взимат милиони, защото много малко хора могат да си позволят да плащат за всички тея услуги, особено докато има толкова жени балами, които ги вършат безплатно на мъже
Не е затова, а защото тази дейност не струва милиони.
Ето БВП на България - на човек е $15.8к/година:

Да речем, че домакинската работа е средноквалифицирана. Някои биха я нарекли по-скоро нискоквалифицирана, особено ако става дума за чистене или сменяне на памперси, но нека е средна.
За да се събере милион, трябват 63 години. И коя жена 63 години по 8 часа на ден работи само за мъжа и децата си?
А колежката ти твърдеше, че даже било милионИ. Не знам това колко значи - 2, 3, 5?

@НСЧ - правиш същото като ученика, който искал да убеди майка си, че няма кога да ходи на училище.
Искаш да кажеш, че в къщи всеки ден има една жена за гледане на дете, втора за готвене (и тя готви 8 часа?), и трета за чистене - и къде се прескачат и какво правят по 8 часа всеки божи ден?
Също така искаш да кажеш, че жената, която сама успява и да изчисти и да нагледа детето, е извършила работа като за 3 отделни жени?
Тия работи са фантазии. Но ако наистина има мъж, на който жена му от 25 до 80 г. възраст му пришетва, готви му и му чисти по 8 часа на ден (ама не докато ври манджата да забърше прах, а 8 часа готвене и след това 8 часа чистене) той наистина трябва да я позлати и да й даде милион. Трябва да е голямо прасе, ако успява да изяде толкова, че 8 часа да му готвят и да изцапа толкова, че 8 часа да му чистят всеки ден - и ако има такъв, наистина заслужава да си плати милион.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 17:22 от chris78

# 1 044
Къде е домакинска работа, къде - сменяне на памперси
Колко удобно омаловажи и сведе нещата до 3-4 дейности дневно
Уви, много много повече са и тогава сметката излиза.

В милиони, както се сметна по-горе.
Защо така се правиш че не виждаш изчисленията

# 1 045
  • По света и у нас
Разбират чак като останат сами с децата.  И започнат да търсят нанита, после чистачки, после някой да прави ядене и така се осъзнават, че всъщност се плаща по средно 50к на професия Х3= 150к на година …

Айде наеми някой да бъде нощно време с децата ти докато ти си в командировка. Ае да видим колко ще платиш за някой просто да спи у вас докато те няма.

# 1 046
Те изчисленията не ги виждат, но ако трябва да купуват всеки ден готова храна само и веднага ще ревнат, че много скъпо излиза.
Няма смисъл просто.
Затова и казах, че щом тия дейности са нищо, нека ги поемат мъжете във форума, пък съпругите им ще си ходят само на работа,  а после ще боцкат салата с ракия.

# 1 047
Млъкнете.
Нищо не разбирате.
Искат да им галите егото, да се увъртате около тях и да величаете тяхната високопоставена особа като кротувате, усмихвате се свенливо и ги погалвате нежно за награда, когато евентуално решат да ви поканят на ресторант/бар.
Като междувременно им смигнете закачливо и прошепнете изкусително "Аз плащам, котаране."
И тогава гледай щедрост! Кат се отприщят.
Признавам. Има го това при мъжете.
Обичат да се чувстват единствени.
Силни, можещи, обичани.
Тогава дават всичко.
Знам, че това е илюзия. Но колко е хубава.
И как дава криле.

Умните жени използват тази мъжка слабост Joy

# 1 048
  • София
Крис, нискоквалифицирана била, ама такава е и работата на много от майсторите, дето викаш вече взимали повече от вишистите и били бъдещето Smile И дето не са се юрнали всички да го работят Wink Та знаеш, че не е това определящото, а колко е нужно и колко са навити да го вършат. Естествено, че като има навити да го вършат безплатно, се подбива цената, и пак тези услуги са прескъпи. Я сметни само една частна детска градина колко излиза.

# 1 049
Къде са тези мъже, които  могат да кажат честно на жена си: "Стой си у дома, бъди домакиня, а аз като мъж ще ти осигурявам същият стандарт на живот, който си имала като сингъл работеща жена и ще се грижа за всички останали разходи". Къде са? То за ипотека искат доходите на двамата.
Търся го този от 20 години… няма такъв.
Идвай,
Ще те гледам като царица.

Общи условия

Активация на акаунт