С хипофункция и Хашимото съм, имам и ИР. Правих кортизол от слюнка по повод натрупана тревожност, умора и

Малко ти е нарушен циркадният ритъм, но по-добре лекар да си каже мнението - във форума има Ендокринолог, може да го попиташ за мнение.
При ИР - Инсулинът намалява производството на Кортизол. С повишаването на КЗ, Кортизолът се понижава - това по-общо казано.
Здравословната крива - най-високи са нивата му сутрин, а най-ниски около 3 часа сутринта.
на 40+г съм, с ИР, съответно с проблеми в теглото. След доста тежко боледуване от грип, МЦ се наруши и АГ-то ми пусна хормони.
Ехографията не показа изменения по половата система (вкл. цитонамазка), но резултатите на 17-ОН и DHEA ме притесниха. Не знам и дали това, че бях на инхалации с пулмикорт, е повлияло на резултата.
3-ти ден на МЦ:

24ти ден:

През септември бях на ехография на вътрешни органи и казаха, че бъбреци, надбъбречна жлеза -ок. А чета някакви ужасии в нет-а и съм доста притеснена. Резултатите ще мога да коментирам с док другата седмица. Търся мнение
Не виждам нищо притеснително.
На 3-ти ден от МЦ: Е2 е малко висок, но или показва НЯР ( което е нормално за възрастта) или има ЗФ/киста, от минал МЦ. Другите са добре.
На 24-ти ден от МЦ: Прогестеронът показва, че е имало О., а 17ОН Прогестерон е висок, защото е изследван през ЛФ - трябва да се изследва точно на 3-ти ден от МЦ.
ДХЕА е нисък - може да е от възрастта или да показва намалена функция на НбЖ... или да е лабор. грешка.
Здравей denis©,
добавям ТАТ и МАТ. Като стойността на МАТ не знам какво означава т.е. много е ниска явно. Какво може да показва това?

Няма нищо притеснително - ТАТ и МАТ са антитела и трябва да са ниски... колкото по-ниски, толкова по-добре