Бягство към победата - 2: Съкровището 📜💎- Тема №2

• 33 326
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Панираната коприва е голяма вкусотия. ММ си пад по месцето, но панираната коприва му е от любимите.
Няма ли кой да му направи на Краси и салата от свежа коприва, това каква вкусотия е... С варено яйце и трошено сирене в нея.

И аз много обичам салата от коприва. Даже май само така я обичам.

# 376
Ее що не ги върнаха , като им е пресолено.  Явно са любимки на предаването Grinning
Аз мисля, че на тази игра няма да върнат нито един отбор. Малко е субективно кой какво харесва на вкус и затова според мен всяко ястие ще приемат.

Задачите за днес (флаговете и готвенето) са интересни, харесаха ми.

# 377
Аз харесвам копривата най-вече панирана. Яла съм я на каша, супа, сурова - претрита със сол..
За панирана:
 Връхчета от коприва се потапят в смес за панировка тип палачинкова и се пържат в олио много е вкусно.
https://megisbakery.blogspot.com/2020/03/nettle-tempura-panirana-kopriva.html?m=1

# 378
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Салата от коприва? Аглея, ако може дай рецептата. И на мен ми се прияде рязко коприва.
Сгодените направо ги съжалих, поне 20-тина пъти търчаха по стъпалата, малко да бяха поспряли и да помислят логично.
Барманките направиха много хубав омлет.

П.с. Ем Брадър, да ти е честит рожденника. Наздраве и приятно изкарване.

# 379
Салата от коприва:
Нарязва се, претрива се добре с малко сол, овкусява се с олио и оцет. Твърдо сварено яйце се нарязва на дребно и копривата се смесва с него и с трошено сирене. Всичко е на вкус.
Аз обичам всякакви варианти с коприва, супата ми е от любимите пролетни супи.

Ем, жив и здрав рожденик! Наздраве!

# 380
  • София
Дами, благодаря за рецептите и напътствията! (То, напоследък, у дома аз готвя тъй и тъй...)
Панираната ще я спретна някой път (вероятно напролет, като има прясна - имаме от къде да наберем).
Най-сетне видях, че имат и ориз. Ако супата е малко по-бавна - бих направил коприва с ориз и домати. Може и да не е печено (макар вкъщи да го запичаме).
Вкусен епизод!!!

(Рожденника удари Христовата възраст. Благодаря и за наздравиците. Той не е по копривата, но да взема да импровизирам някога един дюнер с коприва - между месцето.)

# 381
Хубав празник! Честито и на всички именици!

Добра игра правят днес полицаите.

# 382
Ха ха, може да му го гарнираш с  копривена салата, но не слагай много, че е тежка.
А пането го направи много гъсто, направо омесвай клонките в него и сипвай в тигана с лъжица. а ако ти се занимава, обърквай всяка клонка в пането.

Оххх, песента РаниЛАЙ Joy

# 383
  • на село
И аз изпуснах и утре вечер въобще няма да гледам, та разчитам за обзор на предаването от вас Hug

Уха, тези песни им се получават Heart Eyes за разлика от чалгата Joy там беше пълен фалш.
Много хубаво звучат Heart Eyes

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 21:58 от НелиСА

# 384
Барманките са успели да наваксат много, браво!
Майсторът дърворезбар много критичен обаче.

# 385
Харесват ми народните песни от този регион. Жалко, че много рядко ги чуваме.

Я, дори барманките се справиха доста вярно с песента!

# 386
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Браво на Барманките много хубаво я изпяха песента.
Този епизод много забавни задачи.

# 387
  • София
Макар да гледаме на пресекулки - тази вечер епизодът е много готин: и зарежда и весели.

(Правил съм като експеримент спагети с коприва. Спагетите си врат колкото трябва. Малко от бульона си отделям като ги отцеждам. Леко бланширана коприва. Изсипвам водата - че моите не обичат специфичния тежък вкус и мирис. Сипвам бульона от спагетите. 1 разбито яйце - бавно сипвано с бъркане, като за застройка. 1 мин. преди сваляне - натрошено синьо сирене. Накрая - спагетите в тази каша и объркваме. Хареса им.)

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 22:15 от EmBrother

# 388
Ем, жив и здрав да е рожденика!

Диорела, благодаря за рецептата. Салата от коприва никога не съм яла, иначе обичам - супа, с ориз, каша. Ходим да берем на пролет из нашия район.

Приятен епизод днес, хубаво ги разходиха из района.
Там много харесвам църквата в Трявна. И бирарията край реката Simple Smile
В Съботковци не съм ходила, ММ обеща да ме води при някое от следващите ни ходения.

# 389
Ахахах Любо и Памела ги е спряла пътна полиция Joy

Общи условия

Активация на акаунт