Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 146
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
И аз заявих електронно връчване и все още нямам известие. Надявам се да е утре.
Anni123, можете и с ПИК от НАП, не е задължителен електронния подпис.

# 331
  • София
А за електронното получаване е нужен електронен подпис, така ли? Как се случва? Досега не съм използвала такъв подпис.

Може и с ПИК от НАП или НОИ.

# 332
Аз имам ПИК, но съм заявила връчване чрез еконт. Къде трябва да вляза в сайта на НАП, за да проверя или щом съм заявила с еконт, няма да имам ел. Връчване .

# 333
Щом си заявила с Еконт, няма да ти го изпратят електронно.

# 334
Здравейте! За първи път ще кандидатстваме към Фонда. Досега имаме 2 неуспешни самофинансирани инвитро опита, но се провалят още в началото (при първата пункция нямаше яйцеклетка, а при втората имаше само една, но не се оплоди), защото съм с НЯР. Направихме една неуспешна инсеминация и мислим да направим още три, за да кандидастваме по критерия неизяснен стерилитет при жената, но видях в правилника на ЦАР, че по този критерий трябва да има данни за безплодие в период най-малко 2 години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. реализирани 4 неуспешни инсеминации. Какви трябва да са тези данни за 2 години? Ние ходим при репродуктивен специалист от 1 година (към датата на кандидататване ще е 1 година и 3 - 4 месеца), а преди това правехме опити само вкъщи и няма как да докажем, че безплодието е за период 2 години. Моля някой запознат да ми обясни, защото ако трябва да докажем тези данни, няма да можем и ще е безмислено да даваме пари и да губим време с още 3 инсеминации (като цяло не разчитаме особено на тях, а ги правим заради Фонда).

# 335
Divi_86 най-добре попитайте в клиниката, защото мисля,че двата неуспешни опита инвитро ви се броят като доказателство за неизяснен стерилитет (2 опита инвитро + 2 инсемнации примерно). А периода от две години ми обясниха, че означава процедурите да са направени в последните 2 години.
Подчертавам, че казвам какво на мен е обяснено и съм разбрала. За сигурност питайте и да Ви обяснят.
Успех!

# 336
Да, опитите инвитро се броят за неуспешни опити.

# 337
Обясниха ми, че опитите инвитро се зачитат по този критерий, ако е имало трансфер, а при мен нямаше.
При мен инсеминациите ще са в период от около 6 месеца и не знам при липса на документи за прегледи и процедури при репродуктивен специалист за период от 2 години дали има шанс да бъдем одобрени.

# 338
Обясниха ми, че опитите инвитро се зачитат по този критерий, ако е имало трансфер, а при мен нямаше.
При мен инсеминациите ще са в период от около 6 месеца и не знам при липса на документи за прегледи и процедури при репродуктивен специалист за период от 2 години дали има шанс да бъдем одобрени.

Инсеминациите могат да са и в четири поредни месеца и се зачитат за фонда. Клиниката прилага етапна епикриза
в която описва всичко, дори и двата несполучливи опита инвитро. Ще ви одобрят. Успех!

Момичета, само да споделя, че току що получих заповед по електронен път, сайта не е обновен

Успех на всички!

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 10:15 от Poni-Bonboni

# 339
Момичета, с електронно връчване съм и моята заповед пристигна тази сутрин. Пуснах си документите на 24.02.
Успех на всички!

# 340
Здравейте, момичета!
Радвам се, че част от вас вече имат заповеди от мартенското заседание, силно ви желая успех! ❤
Аз подадох на 26.02.25 г. за втори опит и все още чакам.

# 341
Здравейте момичета , ние си подадохме документите на 20.03 и сега ще чакаме. Много съм притеснена дали ще ни одобрят , с неясен фактор сме имам 4 неуспешни инсеминации. Желая на всички успех!

# 342
Здравейте момичета , ние си подадохме документите на 20.03 и сега ще чакаме. Много съм притеснена дали ще ни одобрят , с неясен фактор сме имам 4 неуспешни инсеминации. Желая на всички успех!

Ние подадохме на 19-ти. Казаха да очакваме след средата на април. Ако влизате в нужните години и АМХ, няма защо да се притеснявате. Няма причина да не ви одобрят.

# 343

Ние подадохме на 19-ти. Казаха да очакваме след средата на април. Ако влизате в нужните години и АМХ, няма защо да се притеснявате. Няма причина да не ви одобрят.

Влизам в нужните години и АМХ, така че стискам палци. Вие в коя болница  кандидатствахте?

# 344
Влизам в нужните години и АМХ, така че стискам палци. Вие в коя болница  кандидатствахте?

В Доверие сме ние. Успех и на вас! Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт