Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 161
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, имам едно малко по-различно питане.
Тъй като първият ни инвитро опит беше неуспешен, бихме искали да си направим по-дълга пауза, и ако не се случат естествено нещата, да подадем документи за втори опит.
Питането ми е, трябва ли пак да се минава през 4 инсеминации и т.н., ако паузата между двата опита инвитро е по-дълга? Примерно над 6м, дори 1г? Или щом веднъж съм подала документи за инвитро и съм правила 1 опит, си продължавам към останалите?
Много благодаря на отзовалите се!

# 301
hukj няма значение колко време ще си дадете почивка преди втория опит. Когато решите подавате документи за втория опит. Единствено трябва да имате не навършени 43 год. Ако сте подавали първият път по критерии неизяснен стерилитет в този случай спермограта на мъжа важи за фонда до една година от последната. Може да ползвате и спермограта която ви е била от пункцията.Това при положение, че сте в същата клиника или са ви е дали. Успех!

# 302
Несериозно ми се вижда вече да е минало заседанието миналата седмица и все още да не обновяват сайта..

# 303
Да, малко е изнервящо. Особено за жени като нас, при които времето е важен фактор.
Доколкото съм запозната, не самите служители на ЦАР качват информацията в сайта, а фирмата, която го поддържа. Щом са казали, че до края на седмицата ще бъде обновен, това най-вероятно означава петък.

# 304
  • София
Несериозно ми се вижда вече да е минало заседанието миналата седмица и все още да не обновяват сайта..
Винаги е така, но все пак те трябва да изготвят самите заповеди, този месец не знам колко са, но аз като кандидатствах преди няколко месеца бяха 400. В момента, в който обновят сайта, всички които са заявили взимане от място, могат да отидат да си ги вземат. Обикновено първо получават, заявилите електронно връчване.

# 305
С един mail merge в word, заповедите са готови за 5-10 мин. Та издаването няма отношение за забавянето, според мен.

# 306
  • София
Да, да, точно 5 минути отнемат, те за 5 минути няма да могат дори да отидат до кабинета на директора, да се разпишат и подпечатат. Камо ли цялата бумащина, която стои зад това ние да получим този един лист и да се задвижи процесът да имаме достъп до тези пари.

Абсолютно в срок са, който е до края на месеца.

# 307
Нито съм казала, че не са в срок, нито какво време отнема разписването. Само за изготвянето говорех. Може би не е станало ясно. Изготвянето отнема точно 5 минути с въпросната функция на word. И го казвам така смело, защото и аз съм изготвяла подобен тип документи.
Предвид че това е ежемесечна дейност, то и изготвянето и подписите и разпращането вероятно имат установена процедура.

# 308
  • София
Всички сме изготвяли документи на уърд, това още в училище се учи, но на всички е ясно и че работата им не е просто един уърд, а далеч повече. Не знам защо се хващаш за думата "изготвяне".

# 309
  • Варна
Привет на всички!
Имам един успешен опит от 2020г. Сега ще опитаме отново и имам вх.№ от 10 февруари. Преди се случваха доста бързо нещата с издаването на заповеди, сега дали е все още така? Чудя се до края на месеца дали ще получа заповед?

# 310
Да, няма промяна. Би трябвало до края на този месец да получиш заповедта.

# 311
Здравейте, имате ли информация дали е отпаднал лимита за брой живородени деца от донор на сперматозоиди/яйцеклетки,по принцип е 5, но бях чувала, че може да се е променил ?

# 312
Здравейте, имате ли информация дали е отпаднал лимита за брой живородени деца от донор на сперматозоиди/яйцеклетки,по принцип е 5, но бях чувала, че може да се е променил ?
Още е 5,наскоро четох някаде

# 313
Момичета, можете ли да ми кажете какви документи и изследвания са ми нужни за кандидатстване по ЦАР за инвитро процедура? Ще кандидатстваме с мъжки фактор. Интересувам се от документи и изследвания, които не се подготвят от болницата, а от нас лично. След като сме с мъжки фактор, това означава ли, че са нужни само 2 спермограми на мъжа, а на жената не са нужни никакви изследвания?

# 314
Момичета, можете ли да ми кажете какви документи и изследвания са ми нужни за кандидатстване по ЦАР за инвитро процедура? Ще кандидатстваме с мъжки фактор. Интересувам се от документи и изследвания, които не се подготвят от болницата, а от нас лично. След като сме с мъжки фактор, това означава ли, че са нужни само 2 спермограми на мъжа, а на жената не са нужни никакви изследвания?
Здравей! Ние също кандидатстваме с мъжки фактор, при нас на мъжа ми се приложиха две спермограми, правихме ТЕСА и приложихме протокола със замразените сперматозоиди, становището от уролога, а за мен ми поискаха само АМХ. Като нещата които ти изброих за мъжа ми ги бяхме правили в същата клиника и те ни ги подготвиха, само си пуснах АМХ при тях. От там ни дадоха и пакета с документи които трябваше да попълним за ЦАР.

Общи условия

Активация на акаунт