Център за асистирана репродукция (ЦАР) 39

• 35 101
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
TheDark, много гадно ми стана за вас. Дано този лош късмет да ви е за последно и най-хубавата новина да го балансира скоро. 🍀

# 361
здравейте, някъде дали има образец или примерно попълнени документи. Понеже за първи път попълвам и се притеснявам че ще объркам или изпусна нещо и ще ни върнат да ги подаваме наново

# 362
Здравейте.
Ние останахме за следващото заседание , аз съм с тубарен фактор. Две запушени тръби, под налягане едната изпускала изключително малко, почти нищо( по думите на докторката).От болницата ни изпратиха документите диск с видео и данните от цветната снимка. Също и моите кръвни изследвания след установяване на запушването.Нищо друго не са искали или прикачвали . Дали е възможно да ни откажат? Ако ни откажат, няма да опитваме повече , и го мисля прекалено много.

# 363
gergana6789, не би трябвало да Ви откажат. Успех!

# 364
Здравейте!
Ще попълвам утре документи за кандидатстване по МФ. Имаме 2 СГ от инвитро клиники и заключение от уролог, както и АМХ за мен. Въпросът ми е при кандидатстване на естествен цикъл, какъв е факторът, по който се решава? Само насока от лекуващия лекар или и АМХ се гледа? Доколкото разбрах това са всички документи и вече молбата за кандидатстване, ние все пак ще попълним в клиниката. И последен въпрос, АМХ трябва ли да е отпечатан от лабораторията с подпис и печат, предполагам да? Благодаря за отговорите предварително. Hug

# 365
Слънце, всичко трябва да е с подпис и печат в оригинал, включително и АМХ, без значение в коя лаборатория е. АМХ трябва да е над 0,5. В самите бланки за попълване, които ги има и в сайта, но в клиниката ще ви ги дадат същите в готов комплект, имаше такава точка дали ще е на ЕЦ, в нашия случай ние там нищо не попълнихме, попълва се само в случай, че е на ЕЦ. Но щом ще ги попълвате в клиниката, те ще ви го кажат това.
На мен ми пратиха от клиниката всички бланки и епикриза и аз ги попълвах сама вкъщи, окомплектовах ги и ги пратих по еконт. Одобриха ни, значи съм се справила с попълването, въпреки че се на някои места много се чудих какво точно искат да напиша.
Задължително отидете двамата с мъжа, ако ще попълвате на място. Искаха и копие от ЛК с гриф вярно с оригинала и на двамата. И май това беше за МФ. Успех ви пожелавам! 🍀

# 366
Слънце, всичко трябва да е с подпис и печат в оригинал, включително и АМХ, без значение в коя лаборатория е. АМХ трябва да е над 0,5. В самите бланки за попълване, които ги има и в сайта, но в клиниката ще ви ги дадат същите в готов комплект, имаше такава точка дали ще е на ЕЦ, в нашия случай ние там нищо не попълнихме, попълва се само в случай, че е на ЕЦ. Но щом ще ги попълвате в клиниката, те ще ви го кажат това.
На мен ми пратиха от клиниката всички бланки и епикриза и аз ги попълвах сама вкъщи, окомплектовах ги и ги пратих по еконт. Одобриха ни, значи съм се справила с попълването, въпреки че се на някои места много се чудих какво точно искат да напиша.
Задължително отидете двамата с мъжа, ако ще попълвате на място. Искаха и копие от ЛК с гриф вярно с оригинала и на двамата. И май това беше за МФ. Успех ви пожелавам! 🍀

Здравейте, сега проверих нашите документи и за спермограмата ще ползваме тази от пункцията, но тя не е подписана ..... Доколкото прочетох всичко трябва да е подписано?

# 367

Здравейте, сега проверих нашите документи и за спермограмата ще ползваме тази от пункцията, но тя не е подписана ..... Доколкото прочетох всичко трябва да е подписано?

Точно така. Всички документи трябва да са с подпис и печат от лечебното заведение.

# 368
а спермограмата / анализа при пункцията 1 година ли важи?

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 00:15 от annonymous 18

# 369
"Документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал.1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;"

Доколкото разбирам последната Ви спермограма трябва да е на по-малко от година.

# 370
Здравейте! Имам една молба. Попаднахме на уролог, който не е писал такова становище. Може ли да ми кажете какъв текст трябва да съдържа този документ, примерна бланка? Утре трябва да подаваме документите и вече една седмица ни мотаят с това становище.

# 371
Прилагам нашия амбулаторен лист, с който кандидатствахме.
От случаен уролог.
Носите при него 2те лоши спермограми - той преписва от тях "диагнозата" и пише, че насочва за инвитро.

В случая този се беше постарал и му беше правил ехограф, та беше писал и варикоцеле, но не е нужно. Важно е на база спермограмите да се изкаже и да ги спомене като диагноза.

# 372
Благодаря ви, пуснахме ги днес. Hug
Ани, нещо подобно на това което е снимала Семира беше и при нас, имаше диагнозата написана и накрая пишеше "Мнение за IVF".

# 373
Здравейте! Кандидатствахме за първи път по фонда и записах, че ще взема заповедта лично на място. Тъй като виждам, че има забавяне след с качване на информацията в сайта след като мине срещата. Та се питам трябва ли да чакам да обновят информацията, за да отида да си взема заповедта или мога да го направя преди да обновят информацията? Питам, защото за няколко дни може да изпусна цял месец, а не ми се иска.

# 374
Здравейте! Кандидатствахме за първи път по фонда и записах, че ще взема заповедта лично на място. Тъй като виждам, че има забавяне след с качване на информацията в сайта след като мине срещата. Та се питам трябва ли да чакам да обновят информацията, за да отида да си взема заповедта или мога да го направя преди да обновят информацията? Питам, защото за няколко дни може да изпусна цял месец, а не ми се иска.

Щом сте одобрена на изминалото им заседание, няма нужда да чакате. Отидете да си вземете заповедта. Аз доколкото видях на сайта им са обявили номерата от март месец.

Общи условия

Активация на акаунт