КОЛЕДА 2024/2025

• 107 302
  • 1 422
  •   1
Отговори
# 1 035
  • В светлината на слънцето
lulumba, преди доста години бях правила базелските медени сладки, много ги харесах, но бяха ужасно, но ужасно твърди... при теб така ли е... по спомени се заливаха със захарен сироп?
Уважавам на всички труда, но на Наталина украсата на меденките е неповторима.

Emy, първия път като ги правих сгреших и ги оставих на хладно и за доста време, мислейки, че ще са като меденките - колкото по-дълго, толкова по-добре. Да, ама не. Станаха камък, нямаше ядене, та ги спасявах. А в началото бяха чудни. След това установих, че трябва да се правят малко преди Коледа и да се държат на топло. Така се запазват меки. Може да се сиропират повторно с вишновка и пудра захар, ако идеята е да са още по-меки. Аз ги харесвам средно меки към деликатно хрупкави.

# 1 036
Наталина, прекрасна украса!
Тази година явно нямах желание или настроение, но започнах късно и направих само шест вида.
Алфахорес по рецепта на Пейч

Меденки

Шоколадови полумесеци на Мики

Това трябваше да са топчета, но се разляха. Но пък са вкусни. От Щъркелово гнездо.

И линцери

Арменските сладки ги пиша провал. Миришат на сода, а пудрата захар се е разтопила. Cry

# 1 037
  • София
lulumba, преди доста години бях правила базелските медени сладки, много ги харесах, но бяха ужасно, но ужасно твърди... при теб така ли е... по спомени се заливаха със захарен сироп?

Emy, първия път като ги правих сгреших и ги оставих на хладно и за доста време, мислейки, че ще са като меденките - колкото по-дълго, толкова по-добре. Да, ама не. Станаха камък, нямаше ядене....
Същата грешка направих и аз, но след нея се отказах... благодаря за споделеното Heart Eyes
Редактирам се, забърках ги, но с малки корекции, ако се окажат сполучливи, ще ги споделя.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 22:39 от emy_emy

# 1 038
  • Русе
Скрит текст:

Мога да те уверя, че по тази рецепта стават мекички и се съхраняват поне седмица в тенекиена кутия.

Базелски меденки

# 1 039
  • София

Аз излизам в коледна ваканция и отивам по близо до Дядо Коледа. Smiley
[.............................
Ха, тъй де  във ваканция излизам и аз и отивам по близо до Дядо Коледа, дали не сме в една посока и да се срещнем някъде по средата., хм...Приготвих и кожуха, че там било много ледено, да си знаеш,  облечи се добре, ботуши и ски  да си вземаш да се лизгаш, последното аз го пропускам, но ще гледам от топло място. 😄

# 1 040
  • Русе
Марчева, на север, към Лапландия. След малко излитам.

# 1 041
Толкова красота в тази тема!!! Любимата ми! Благодаря, че споделяте и вдъхновявате. В този ред на мисли, tunata, може ли рецептата за шоколадовите с лешник? Не ги намирам на първа страница, извинявам се. Имам още доста лешници за използване. Предварително благодаря!
Пожелавам весели, светли и вкусни празници на всички! Приятно пътуване, Марчева, Пейчев и всички, които ще пътуват!

# 1 042
  • Под сянката на разлистените кактуси
Lemoncupcakes Joy те са schoko nuss kugeln на които забравих да сложа лешниците в тестото и затова ги залепих отгоре с разтопен шоколад. Между другото, станаха много крехки и вкусни. За лешници бих ти препоръчала линцерите с лешници, вълшебни са!

# 1 043
И последно орехови сладки и локумки с бира:

# 1 044
Някой може ли да ми подскаже къде е тази рецепта за бисквитки Сахер. Пропуснала съм я, а изглеждат супер

# 1 045
  • под тепетата
Веднага давам източника
https://www.mycookingcreations.com/2024/12/biscotti-sacher-con-c … colato-e.html?m=1
 И да споделя, че на мен окото ми залепна за баклавата на Джемма. Ако сподели рецептата и оформянето, ще съм и много благодарна!

# 1 046
  • В светлината на слънцето
И аз искам баклавата на Джемма. Ще правя за Нова година.

# 1 047
  • София
Марчева, на север, към Лапландия. След малко излитам.
На добър път! На 29 аз излитам, но към Норвегия , може Дядо Коледа оттам да мине и да ги видя на живо! 😂

# 1 048
Аз идвам с въпрос към Мики Relaxed
Реших тази година да правя капама за Коледа и видях,че в блога си има рецепта.  Питането ми е за плънката за сармите, всичко сурово ли се слага, без задушаване на каймата?
Не съм правила капама ,всъщност дори мисля че никога не съм яла такова нещо и може би задавам тъпи въпроси ,но за сарми си задушавам плънката, а в блога пише само да объркаме заедно продуктите,та рекох да питам да не се излагам пред гостите Grinning

# 1 049
  • BG
Направих сладките с фъстъчено масло, но намалих захарта - 150г в тестото (2:1 кафява/бяла) и в сместа за плънката- 60г пудра захар. Пекох ги 20 мин, защото ми се струваха сурови.
Сега ги чакам до изстинат и ще срежа една.

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 16:46 от нощен гост

Общи условия

Активация на акаунт