RYANAIR - 27

• 39 203
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • на малък остров в океана
Няма проблем да си с лична карта до Ирландия и обратно. Майка ми точно днес се върна със следобедния полет от Дъблин до София. Никакъв проблем да минава само с лична карта навсякъде.
И малко в страни от Раянеър, но да похваля Асистънса на летището в Дъблин. Майка ми пътува сама, без английски е, възрастна е и ходи много бавно. От Асистънса на летището я поеха след като слезе от самолета и я доведоха до залата с посрещачите. И на заминаване към София също. Взеха я,  минаха с нея през проверката за сигурност, чак до гейта, и от там после до самолета. И всичко това напълно безплатно. Тя не искаше да идва на гости, защото се притесняваше как сама без език и като едва ходи ще се оправи, но остана очарована.

# 496
Тези застраховки,които не се правят в сайта от самата авиокомпания пти покупката на билет,не са ли по несигурни.Ако не можете да пътувате,възстановяват ли цялата сума или само части?

# 497
застраховките са към легитимни застрахователни компании, не виждам защо да са несигурни.
специално тези от сайта на авиокомпанията са доста ограничени откъм покритие, тоест покриват малко събития
прочетете подробно какво пише

# 498
  • Под Сините камъни
Пак аз със странните въпроси 🫢
От Германия към България мога ли да пренеса каска за мотор в ръчния багаж? Примерно в раница или трябва да е в чекирания?

# 499
От Германия към България мога ли да пренеса каска за мотор в ръчния багаж? Примерно в раница или трябва да е в чекирания?
Струва ми се, че каска за мотор няма да се вмести в размерите на ръчния багаж. Инак проблем няма откъм разрешение за пренос.

# 500
  • Под Сините камъни
Струва ми се, че каска за мотор няма да се вмести в размерите на ръчния багаж. Инак проблем няма откъм разрешение за пренос.
Благодаря за отговора

# 501

Най-евтиния вариант е да си я сложите на главата ако Ви става Simple Smile Не съм чела да има забрани за каски. Все пак каската е нищо повече от удароустойчива шапка за мотористи.

# 502
  • столицата
Хитро!

# 503
застраховките са към легитимни застрахователни компании, не виждам защо да са несигурни.
специално тези от сайта на авиокомпанията са доста ограничени откъм покритие, тоест покриват малко събития
прочетете подробно какво пише
По скоро имах предвид,че ако не са от авиокомпаниите закупени,да не правят спънки...и тази застраховка покрива ли цялата сума на билета или ти възстановяват каквото си решат

# 504
Не мисля, че тук има друг, който да задава по-странни въпроси от мен 😁 ........
Аз за fast track-а да питам, винаги ли избирате да има такъв, и има ли много смисъл от него? При мен има такава опция само за връщането обратно към София, и се чудя дали да плащам допълнително за това!... 🤔

# 505
  • Melmak
Дава само в едната посока, защото май на самото летищеСофия няма опция за фаст трак.

Аз не ползвам. Просто си отивам на време на летището и минавам. Сигурно ако човек бърза би имало смисъл.

# 506
  • Варна
Тези застраховки,които не се правят в сайта от самата авиокомпания пти покупката на билет,не са ли по несигурни.Ако не можете да пътувате,възстановяват ли цялата сума или само части?

Когато правиш към изпитана и легитимна компания, а понякога и вече ползвана застраховка няма никакъв проблем. Аз пък точно през сайта на Раян или друг превозвач не бих направила. Първо не ми трябва посредник, второ условията 100% са фиксирани, а когато правя сама си избирам сз рисковете и покритието на всеки и трето дори не знам към коя компания са през сайта, което си е мой пропуск в случая.
Както назад беше писано застраховка се прави за минути по изцяло лични изисквания.
Аз действам така: избирам си полет, намирам си настаняване за периода, резервирам двете едновременно, отварям веднага да пусна застраховки (здравни и отмяна на пътуване) и повече не го мисля.
Здравната може да се пусне и ден преди тръгване, но отмяната е важно да се направи бързо след резервацията, защото самата застраховка е такава, че при използване тя се активира реално преди пътуване, а при вече настъпило събитие, което ще възпрепятства пътуването няма как да се сключи и използва.
Около 5% излизат двете от стойността на пътуването при стандартните параметри за тези застраховки. При зададени по-големи застрахователни суми за отделните рискове или + рискове ще е малко повече, но колкото и да го въртим е около 5%.
Винаги правя с надеждата да не се ползва, но ето че и на нас ни се случи и тази година се наложи да активирам такава застраховка. При настъпило събитие е много важно да се спазват указаните стъпки, за да няма после отказани претенции, които по полица се покриват.

# 507
  • на малък остров в океана
Не мисля, че тук има друг, който да задава по-странни въпроси от мен 😁 ........
Аз за fast track-а да питам, винаги ли избирате да има такъв, и има ли много смисъл от него? При мен има такава опция само за връщането обратно към София, и се чудя дали да плащам допълнително за това!... 🤔
Фаст трак съм ползвала само по време на ковид, когато искаха да отидеш на летището 3 часа по- рано. И чакането на проверката за сигурност отнемаше повече от час. И то какъв фаст трак беше 😂 - пак чакахме на опашка, но само 10-15 минути.
Ако не летите от голямо летище и имате достатъчно време преди полета, няма нужда от фаст трак

# 508

Когато правиш към изпитана и легитимна компания, а понякога и вече ползвана застраховка няма никакъв проблем. Аз пък точно през сайта на Раян или друг превозвач не бих направила. Първо не ми трябва посредник, второ условията 100% са фиксирани, а когато правя сама си избирам сз рисковете и покритието на всеки и трето дори не знам към коя компания са през сайта, което си е мой пропуск в случая.
Както назад беше писано застраховка се прави за минути по изцяло лични изисквания.
Аз действам така: избирам си полет, намирам си настаняване за периода, резервирам двете едновременно, отварям веднага да пусна застраховки (здравни и отмяна на пътуване) и повече не го мисля.
Здравната може да се пусне и ден преди тръгване, но отмяната е важно да се направи бързо след резервацията, защото самата застраховка е такава, че при използване тя се активира реално преди пътуване, а при вече настъпило събитие, което ще възпрепятства пътуването няма как да се сключи и използва.
Около 5% излизат двете от стойността на пътуването при стандартните параметри за тези застраховки. При зададени по-големи застрахователни суми за отделните рискове или + рискове ще е малко повече, но колкото и да го въртим е около 5%.
Винаги правя с надеждата да не се ползва, но ето че и на нас ни се случи и тази година се наложи да активирам такава застраховка. При настъпило събитие е много важно да се спазват указаните стъпки, за да няма после отказани претенции, които по полица се покриват.
Много благодаря за изчерпателния отговор.Да разбирам ли,че ви се е наложило да отмените полет и са ви възстановили сумата?Защото аз също бях много спокойна миналата година,че имам сигурна здравна застраховка към Армеец,но в момент на нужда,просто никой не ми вдигна телефона.Бях в друга държава и голям късмет имах,че не ми взеха нищо от бърза помощ,защото се наложиха и изследвания в болница...

# 509
  • Melmak
За ЕС препоръчвам и европейска здравна карта.

Общи условия

Активация на акаунт