Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 701
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Нещо по-изчистено от мен като за началото на годината.

# 451
Да попитам течностите за премахване на лепкав слой всичките ли миришат неприятно.
Аз взех на Андреа и е много силна миризмата, на праймера също?
Имам чувство, че доста ми дразнят на дишането, пък нали съм още в началото, взех комплект на Андрея всички неща, дали има смисъл, ако са на друга марка?!

# 452
  • Sofia
Момичета искам да попитам две неща:
Как да се науча да правя френски маникюр? Правенето на бялата линия на форма бадем ми е почти невъзможно?
Друго да попитам - къде да намеря информация за иновациите в маникюра, нови уреди, техники и т.н.

# 453
Как да се науча да правя френски маникюр? Правенето на бялата линия на форма бадем ми е почти невъзможно?
Друго да попитам - къде да намеря информация за иновациите в маникюра, нови уреди, техники и т.н.

1. Упражнения и пак упражнения. Много упражнения, докато не свикнеш.
2. В ютюб, има страшно добри влогърки на руски и английски език. Показват нови техники, говорят за продукти и тн. Аз лично най-много харесвам Sakramel и Nailcou.

Да попитам течностите за премахване на лепкав слой всичките ли миришат неприятно.
Миришат на спирт всичките, да.
Праймерът, ако е киселинен, също мирише доста неприятно.

# 454

1. Упражнения и пак упражнения. Много упражнения, докато не свикнеш.
2. В ютюб, има страшно добри влогърки на руски и английски език. Показват нови техники, говорят за продукти и тн. Аз лично най-много харесвам Sakramel и Nailcou.

Миришат на спирт всичките, да.
Праймерът, ако е киселинен, също мирише доста неприятно.
Ми то не на спирт, а на ацетон и нещо много задушливо, направо ми става лошо, пък не съм забелязвала при маникюристката донсега чак пък толкова.
Аз взех и един топ, който е  без лепкав слой, но него не съм отваряла да мриша, че миндойде в повече. Simple Smile

# 455
За френския има един хак, промазваш с бял цвят изобщо не гледаш форма и накъде е, после с намокрена четка в спирт/ацетон минаваш и изтриваш, докато се оформи усмивката. Ще прикача клип.
Аз съм правила с 1 и 2
Има и с бюти блендер или с печат, промазва се с лак и се натиска нокътя, но при мен не се е получавало.
Общо взето четката натопета в ацетон ми е най-добрия помощник, защото мога да почистя всичко, което ми е излязло от нокътя  или не ми допада.
https://vm.tiktok.com/ZNeE2uFXt/

# 456
Ми то не на спирт, а на ацетон и нещо много задушливо, направо ми става лошо, пък не съм забелязвала при маникюристката донсега чак пък толкова.
Аз взех и един топ, който е  без лепкав слой, но него не съм отваряла да мриша, че миндойде в повече. Simple Smile
Вземи на друга марка тогава, на Клареса клинърът е доста добър и даже ароматизиран.

# 457
Какво е мнението за uv гел лаковете на Golden rose? До скоро нямах идея, че и те имат uv лакове, поръчах си да ги пробвам, утре ще дойдат, но имат само основа, цвят и топ, без лепкав слой. Дали ще са съвместими с тези на Андрея?
Праймера задължителен ли е?

# 458
азара, тази база  ползвам. нямам идея дали е каучукова или друга? става ли за типсове? т.е. слагам база, пека,наслагвам отдолу на типса,залепям го и пека. после оформям типса (с пила 180 имам,неелектрическа, става ли?). после база,лак,топ. и след израстване 2 седмици примерно свалям типса - как? може би първо лаковете по типса с лакочистител киснене, както правя, и после самия типс и как?

красивост, на андрея ползвам prep&clean и remover gel gelpolish, както и glow за лепкавия слой - не усещам кой знае каква миризма...

# 459
азара, тази база  ползвам. нямам идея дали е каучукова или друга? става ли за типсове? т.е. слагам база, пека,наслагвам отдолу на типса,залепям го и пека. после оформям типса (с пила 180 имам,неелектрическа, става ли?). после база,лак,топ. и след израстване 2 седмици примерно свалям типса - как? може би първо лаковете по типса с лакочистител киснене, както правя, и после самия типс и как?

красивост, на андрея ползвам prep&clean и remover gel gelpolish, както и glow за лепкавия слой - не усещам кой знае каква миризма...
Това е обикновена база. Не мисля, че ще стане, защото каучуковата е гъста и става като спойка. Ако нямаш, може и с гел за изграждане.
Оформяне е ок с обикновена пила, просто махане на материал ще ти е трудно ако имаш повече покритие от слой гел лак.
Аз свалях типсовете като първо махах горния материал, нажулвах ги и топях в едно легенче за маникюр с ацетон. Те омекват самите типсове и после ги махаш с инструмент, стават като гумени.
Виж на Елена арт клиповете, тя често работи с типсове и ще видиш как става.
Но не се слага докрая на нокътя към кожичките, а малко по-нагоре. Това после трябва да изпилиш, защото остава ръбче. И като сложиш каучукова база отгоре става като истински нокът.
Ако си вземеш цветни бази ще ти е много лесно с тях, защото ги ползваш хем вместо цвят, хем като укрепване, хем изравняване правиш, тоест хубава архитектура на нокътя.

# 460
но тази каучукова база не мога да я сваля нормално с избутващо инструментче, пила и ацетон, а трябва електрическа пила ли???

млечен топ лак сериозна промяна на цвета ли прави, момичета?

# 461
но тази каучукова база не мога да я сваля нормално с избутващо инструментче, пила и ацетон, а трябва електрическа пила ли???
Не знам, аз не мога да пиля толкова време с обикновена пила. Питай другите. Със сигурност може и с обикновена, но времето, което отнема и умората в ръцете..
а и едно време са работили само с обикновени пили, следователно всичките изграждания са били изпилвани така. Но аз не мога да си го причиня😀 и без това два часа ми минават в оправяне на нокти, още два часа не ми се вписват в ежедневието.
Не знам дали става с накисване, каучуковата база е доста гъст и по-твърд ( в същото време гъвкав) материал.. пробвай, прецени си.. ако пък не ти се взима, може да си вземеш лепило за нокти, но кое е качествено и безвредно вече не мога да кажа.

# 462
Два пъти вече лепя типа с обикновена база на MOON,бях много скептично настроена че ще държи.Обаче си стои там тоя типс,единия сигурно над месец,другия е на две седмици.Реших да използвам типс,когато имам счупен нокът до дъно,Еми не мърдат.При смяна на цвета не ги свалям ,третирам си ги като мой нокът.

# 463
То май зависи и от каква ти е нокътната плочка, че аз веднъж обърках двете бази и сложих обикновена и не стоя.
Иначе типсовете аз ги и надрасквах леко с пила в основата, даже малко ги изтънявах, но вече има и грапави типсове.

# 464

Може, но ще си стопиш нервите.

Общи условия

Активация на акаунт