Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 704
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Сега видях въпроса ти за млечните топове, те са хубави особено при преливки на омбрета и  като ‘омекотяване’ на основния цвят. Отново, Елена арт гледах. Поразгледай й страницата, има доста интересни неща, които показва.

# 466
азара, тази база  ползвам. нямам идея дали е каучукова или друга? става ли за типсове? т.е. слагам база, пека,наслагвам отдолу на типса,залепям го и пека. после оформям типса (с пила 180 имам,неелектрическа, става ли?). после база,лак,топ. и след израстване 2 седмици примерно свалям типса - как? може би първо лаковете по типса с лакочистител киснене, както правя, и после самия типс и как?

красивост, на андрея ползвам prep&clean и remover gel gelpolish, както и glow за лепкавия слой - не усещам кой знае каква миризма...
Аз взех 250 мл бутилка за сваляне на лепкав слой, даже капачката не държи добре, превърта и леко се беше разсипала течността и беше омирисала и другите неща в поръчката.
Под капачката има ли уплънение или нещо за затваряне, защото при мен е с отвор и явно се разлива някакси и мирише на нещо като ацетон, дразни ми…

# 467
Не знам колко е правилно, но една позната си сваля лепкавия слой с лавандулов спирт.

# 468
  • Пловдив
Аз лепкав слой свалям със спирт.

# 469
Лепкавия слой може и с чист спирт, да. Няма значение. И с водка ако искаш.

# 470
О, супер!
Много благодаря!!!
А, праймер задължителен ли е?

# 471
Според същата цена, може вместо праймер спирт 95% или ацетон. Аз в момента пробвам със спирт. До тук 1 седмица нямам проблеми.

# 472
Спирта и ацетона могат да заместят обезмаслителя, но не и праймера. Обяснено е подробно в заглавния пост, прочетете.
Праймера не е задължителна стъпка и не при всички нокти има нужда да се ползва праймер. На когото му държи гела без праймер - супер! Ако не държи - праймера е допълнително "лепило", което помага. И не може да се замени с ацетон. Просто е съвсем различен продукт, който оставя лепкав филм на нокътя. Ацетона се изпарява.

Обезмасляването обаче е задължителна стъпка или на български казано - почистване, изсушаване, обтриване на нокътната плочка, с което се премахват прах, замърсявания и остатъци от други продукти. Почистването така или иначе правим с тампон с течност (спирт, ацетон или пък купешка (специална) такава), но производителите обикновено имат и още една допълнителна стъпка с продукт в шишенце, който на практика върши същата работа и не е необходим, освен при много капризни нокти.

# 473
Да, благодаря Ви за отговора.
Общо взето продават се едни неща за едикви си пари само.

# 474
Здравейте, момичета! Включвам се в темата с един въпрос и се извинявам ако е вече задаван. Исках да ви попитам какви пили използвате за сваляне на гел лак, от които да сте доволни и да се работи лесно с тях. Прегледах препоръчаните в началото, но исках да видя в българските сайтове дали няма хубави такива, за да не чакам от Алиекспрес. Трябва ми някой по-бюджетен вариант (до 100лв.), бих си взела и втора употреба стига да е хубава. Споделете вашите какви са и ако си спомняте откъде сте ги купили. Благодаря предварително!😊

# 475
Здравейте, момичета! Включвам се в темата с един въпрос и се извинявам ако е вече задаван. Исках да ви попитам какви пили използвате за сваляне на гел лак, от които да сте доволни и да се работи лесно с тях. Прегледах препоръчаните в началото, но исках да видя в българските сайтове дали няма хубави такива, за да не чакам от Алиекспрес. Трябва ми някой по-бюджетен вариант (до 100лв.), бих си взела и втора употреба стига да е хубава. Споделете вашите какви са и ако си спомняте откъде сте ги купили. Благодаря предварително!😊

От скоро в Тему и Шийн продават същите пили като от Али. Тази е моята:
и в двата сайта върви около 40 лв. Много съм доволна.

# 476
Праймер трябва, обезмаслител може да се пропусне, а да се почисти със спирт примерно.
За електрическите пили да кажа, че обикновено пишат големи обороти, а всъщност не са толкова.
Иначе масово във физическите магазини и онлайн предлагат китайски продукти
Моята пила е тази :

Но в този сайт са много завишени цените. Като имаше черен петък във физическия магазин беше намаление от типа от 250 лв намалена на 70 примерно. Пълни простотии.
Но тези безжичните не съм сигурна колко са издръжливи и мощни.

# 477
  • Бургас
При мен точно тази , показана от Miracle@3  изведнъж спря да работи. Т.е един маникюр си направих без проблем и на следващия път изобщо не се включи, нито зарежда, нищо. Преди година съм я купувала, ама ми е втора пила, т.е повече от 5-6 пъти едва ли съм ся ползвала.
Онази за 5 евро през Испания която поръчвахме, ако помните, излезе по-държалива, още я ползвам.

# 478
При мен точно тази изведнъж спря да работи. Т.е един маникюр си направих без проблем и на следващия път изобщо не се включи, нито зарежда, нищо. Преди година съм я купувала, ама ми е втора пила, т.е повече от 5-6 пъти едва ли съм ся ползвала.
Онази за 5 евро през Испания която поръчвахме, ако помните, излезе по-държалива, още я ползвам.
То си е до късмет малко😀
На мен ми е лесна употребата, ама ми е страшно неудобно с лявата на дясната ръка.
Та с по-малки обороти и внимателно махах материал. Аз не съм я и ползвала много пилата де, имах прекъсване над една година с домашния маникюр.

# 479
Не знам колко е правилно, но една позната си сваля лепкавия слой с лавандулов спирт.
При мен нищо не става с лавандуловия. А пък гел да се нанася с него -хептен. Само етилов чисти добре лепкавия слой. Каучуковата база може да се свали с ацетон. Но добавям към мнението на Есмералда, че и глава ще те боли после...По-добре пили.

Общи условия

Активация на акаунт