Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 693
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Старата ми ел. пила се развали и съм в търсене на нова, бюджетна такава. Харесала съм тази от Шийн, някоя от вас има ли я, чета че има положителни ревюта. Разгледах препоръчаните от описанието, но ще се радвам да чуя и вашето мнение за тази.
http://api-shein.shein.com/h5/sharejump/appjump?link=lwdtTIHpHie … rom=GM73983783409

# 496
Обещани! Момичета, подарявам чисто нов гел лак на Палу от серията Осло, както и боички за рисуване като само един два цвята от тях са пробвани колкото да разбера че не се справям 🙂

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 18:58 от Puppiii

# 497
Някой може ли да даде линк за хубави накрайници за кожички ?

# 498
Момичета, не съм писала от години, но си ви чета от време на време. Прекрасни маникюри правите!
Идвам с няколко въпроса.
Моля, препоръчайте ми хубава млечна база от найлмастершоп. Може на Коди, ще е супер, но може и на друга марка.
Второ, има ли там дискове накрайници, подходящи за скъсяване на дължината на ноктите и с какъв грид трябва да са. До момента скъсявам с керамичния накрайник, с който свалям гела, но ми се иска да имам и диск.
Има ли на същия сайт керамични накрайници, тип царевичен кочан, или както там се казват 😊, аз не намирам, а не ми се иска да ползвам твърдосплавен, не съм работила с такъв.
Също за препоръка, пак от там, за пламък, който ще използвам за поправка на разлят материал около кожички.
Ако там не предлагат накрайниците, които търся, моля, ориентирайте ми от къде да поръчам, евентуално и на конкретни продукти ще съм благодарна.
Правя само дъщеря си, един маникюр на месец, и реално работя с едни и същи накрайници няколко години, но царевичката ми се струва вече позахабена. А и нямам спомен от къде е поръчвана.
Предварително благодаря за отговорите😇.

# 499
  • София
Някой ползва ли self-level builder gel-овете на Коди? Заредили са и се чудя дали мога да ги ползвам с цел укрепване на нокътната плочка. Четох, че те не се пилели.

И ако мога, преди гела нанасям база, нали така?

# 500
Много се разстичат, ако е за професионалист с опит по - става. Аз предпочитам този на Палу, по-гъст е и там където го сложиш там си стои. 😂

# 501
Някой ползва ли self-level builder gel-овете на Коди? Заредили са и се чудя дали мога да ги ползвам с цел укрепване на нокътната плочка. Четох, че те не се пилели.

И ако мога, преди гела нанасям база, нали така?

Тези не ги познавам, но Build it up гелът е много добър за тази цел.

# 502
Здравейте,

Някой ползва ли печати? Можете ли да ми препоръчате подходящ продукт за печати върху гел лак?

Аз ползвам редовно печати. Имам бяла боичка за печати Конад. Черно използвам обикновен лак на Brookline.

# 503

Творението и вдъхновението 🤓
Гел в бутилка на Коди, цвят Latte, спайдер гел също на Коди и фолио от Тему

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 09:27 от Butterfly_🦋

# 504
Лепкавият слой свалям със зехтин Simple Smile
Ако нямам течност.
Иначе да - шишенцата на Андрея се отварят, дори с преп&клийн внимавай.

Новото ми творение Simple Smile Както знаем, не правя изравняване и сигурно има неточности,но си го харесвам достатъчно особено с тази по-бадем форма, която пробвам за по-дълъг нокът, че моите плочки са широко и като израстне, овалният квадрат,който по принцип обичам, не стои добре. Харесва ли ви и моля за съвети Simple Smile

# 505
азара, тази база  ползвам. нямам идея дали е каучукова или друга? става ли за типсове? т.е. слагам база, пека,наслагвам отдолу на типса,залепям го и пека. после оформям типса (с пила 180 имам,неелектрическа, става ли?). после база,лак,топ. и след израстване 2 седмици примерно свалям типса - как? може би първо лаковете по типса с лакочистител киснене, както правя, и после самия типс и как?

красивост, на андрея ползвам prep&clean и remover gel gelpolish, както и glow за лепкавия слой - не усещам кой знае каква миризма...
Това е обикновена база. Не мисля, че ще стане, защото каучуковата е гъста и става като спойка. Ако нямаш, може и с гел за изграждане.
Оформяне е ок с обикновена пила, просто махане на материал ще ти е трудно ако имаш повече покритие от слой гел лак.
Аз свалях типсовете като първо махах горния материал, нажулвах ги и топях в едно легенче за маникюр с ацетон. Те омекват самите типсове и после ги махаш с инструмент, стават като гумени.
Виж на Елена арт клиповете, тя често работи с типсове и ще видиш как става.
Но не се слага докрая на нокътя към кожичките, а малко по-нагоре. Това после трябва да изпилиш, защото остава ръбче. И като сложиш каучукова база отгоре става като истински нокът.
Ако си вземеш цветни бази ще ти е много лесно с тях, защото ги ползваш хем вместо цвят, хем като укрепване, хем изравняване правиш, тоест хубава архитектура на нокътя.

Да кажем, че си взема едни да пробвам с моята база, разбрах как се свалят,благодаря. Ако ползвам каучукова за спойка,после ще ми трябва ел.пила за сваляне ... Ако е цветна,ениуей,нали може и цвят върху нея и после топ.

# 506
азара, тази база  ползвам. нямам идея дали е каучукова или друга? става ли за типсове? т.е. слагам база, пека,наслагвам отдолу на типса,залепям го и пека. после оформям типса (с пила 180 имам,неелектрическа, става ли?). после база,лак,топ. и след израстване 2 седмици примерно свалям типса - как? може би първо лаковете по типса с лакочистител киснене, както правя, и после самия типс и как?

красивост, на андрея ползвам prep&clean и remover gel gelpolish, както и glow за лепкавия слой - не усещам кой знае каква миризма...
Това е обикновена база. Не мисля, че ще стане, защото каучуковата е гъста и става като спойка. Ако нямаш, може и с гел за изграждане.
Оформяне е ок с обикновена пила, просто махане на материал ще ти е трудно ако имаш повече покритие от слой гел лак.
Аз свалях типсовете като първо махах горния материал, нажулвах ги и топях в едно легенче за маникюр с ацетон. Те омекват самите типсове и после ги махаш с инструмент, стават като гумени.
Виж на Елена арт клиповете, тя често работи с типсове и ще видиш как става.
Но не се слага докрая на нокътя към кожичките, а малко по-нагоре. Това после трябва да изпилиш, защото остава ръбче. И като сложиш каучукова база отгоре става като истински нокът.
Ако си вземеш цветни бази ще ти е много лесно с тях, защото ги ползваш хем вместо цвят, хем като укрепване, хем изравняване правиш, тоест хубава архитектура на нокътя.

Да кажем, че си взема едни да пробвам с моята база, разбрах как се свалят,благодаря. Ако ползвам каучукова за спойка,после ще ми трябва ел.пила за сваляне ... Ако е цветна,ениуей,нали може и цвят върху нея и после топ.
Не ти трябва задължително ел пила за сваляне на типсове с каучукова база. Просто е по-лесно. Но с накисване също може, но трябва да махнеш до самия типс, тоест покритие отгоре да няма, иначе ще киснеш пет часа. До типс като се свали, после киснеш във ваничка с ацетон и то става желирано и го избутваш от плочката с инструмент, това е.
Цветна бяза може да сложиш отгоре цвят, но трябва да е плътен.
Идеята на цветната база е да ти замести занимавката с цвета отгоре. Или както е за френски, правиш си изравняването, печеш и рисуваш усмивката на френския. Отгоре топ, да. Просто цветните бази в днешно време улесняват работата, особено ако търсиш изчистен и семпъл модел. Виж например моя маникюр, който бях качила нагоре. Две от розовите са бази цветни, едното е с частички. Бялото е гел в бутилка за изграждане.
Тоест само съм подготвила ноктите, сложила съм обикновена база и после цветна с изравняване, пека и топ и готово.

# 507
Здравейте. Одавна не качвам , но с моите еднотипни маникюри без декорации... 🫣
Обаче идвам с питане - каква може да е причината лак на една седмица да се бели по ъглите, да се отлепя? Единственото ново ми е един китайски цвят, но материала се бели чак до гол нокът..

# 508
С бебка минах на доста къс маникюр и така ще си карам още доста време. Ще поръчвам цветни бази на Коди. Имаше ли проблем при тях с топове и бази на други марки? И гледам 1 гел на pnb в бутилка. Дали става за изграждане, че моя свърши, а ми се иска тоя път да си взема в шише.

# 509
Аз понеже ползвам само цветни бази, и повечето са ми на Коди, а любимия ми топ е на Яна Нейлс, винаги правя едно и също - преди топа махам лепкавия слой с без влакнест тампон напоен в спирт, защото иначе ми “бяга” топа и става на балончета. Работи безотказно тази техника и нямам проблеми вече.
Иначе базите на ДНК’а се сработват с гореспоменатия топ, но аз по навик си правя същото упражнение, защото установих, че нанасям топа по-лесно и прецизно така.

Общи условия

Активация на акаунт