Индукционни котлони, тема 3

  • 5 742
  • 140
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 2 159
Здравейте, в търсене съм на котлони за вграждане 2-ка или 3-ка. Котлон рядко включвам, затова бюджетът е 650 лв

Ето, това е хубава „двойка“, с марково стъкло, 17 степени на мощност и много удобен контролен панел:
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … B375FB1E/p/702972

„Тройките“ са 60-сантиметрови и ако ще взимате толкова широк, то дали ще е 3-ка или 4-ка е все едно. Една зона в повече няма да ви пречи, но пък е полезно да имате такава за малки съдове, за правене на кафе например.

Ето една прилична „четворка“, която също е с марково стъкло, но това трябва да се провери, защото е възможно да има партиди с други стъкла: https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-wls7960ne

АЕГ-то по-горе също не е лош избор, но ако не държите на широчината, Бош-ът е по-добър вариант.

# 136
  • София
  • Мнения: 204
Здравейте! Имам този индукционен котлон на NEFF https://www.neff-home.com/bg/bg/mkt-product/hobs/induction-hobs/T63TDX1L0
Забелязах, че при правене на палачинки (на 7-ма степен) плочата доста загрява, дотолкова, че да ми пари когато регулирам степента. Освен това котлонът издава някакъв лек шум, като бучене, докато работи.
Нормални ли са тези неща или трябва да звъня в сервиза?

# 137
  • Мнения: 49 374
Малко или много на високи степени се чува звук. Зависи от модела. Тоест нормално е.
А самата плоча се загрява от съда върху нея. При дълго пържене (когато температурата е по-висока, отколкото при варене), може и да пари даже. И това е съвсем нормално - физика. По индукционен път се загрява директно дъното на съда, но то от своя страна чрез топлообмен загрява и плота. Неизбежно е.

# 138
  • Мнения: 143
Здравейте, в търсене съм на котлони за вграждане 2-ка или 3-ка. Котлон рядко включвам, затова бюджетът е 650 лв
Нашият е AEG IKB32300CB
https://www.relaxbg.org/p/induktsionen-plot-aeg-ikb32300cb/

Пъргав, все едно работиш на газ.
Преди него имахме стария модел AEG IKB32200NB, който е почти същия. Счупихме го без да искаме и понеже бяхме много доволни, дори не сме обмисляли други видове.

# 139
  • Мнения: 299
Здравейте! Започнахме ремонт на кухнята и ни препоръчаха индукционен котлон да си закупим. Ех, след 15 г готвене в кухнята с обикновени печки,газови уреди и т.н съм новата в клуба с новото за мен техника. Та затова съм тук при вас. Спряхме се на среден клас ,прикачвам ,очаквам мнения от вас. Вероятно ще имам много въпроси след това .... Хубав ден на всички!

# 140
  • Мнения: 7 204
Зависи какво и как готвиш, но на този плот не могат нормално да се съберат без да си пречат две средно големи тенджери или тенджера и тиган, имай го предвид. Двойката (поне според мен) е за хора, които почти не използват котлон и съвсем рядко - два наведнъж. Ти ще си прецениш според твоя начин на готвене. И аз съм с малък работен плот, но когато се налага, просто използвам готварския като работен, за да си сложа (върху подложка) я тава, я купа или нещо друго, ако не го ползвам в момента целия - така хем ползвам мястото (само трябва да се внимава да не включиш котлона, на който си сложила метален съд), хем ми е достатъчно комфортно при готвене. Единият ми плот (Бош) е с три котлона, единият от  които е с 28 см диаметър и готвя редовно на него - събира голям тиган, тенджера с царевица, голяма дълбока тава с конфитюр и т.н, а и на него мога да сложа при нужда и съд с по-малък диаметър. Малките много ограничават. Евентуално може да потърсиш с флекс зони, за да не си толкова зависима от размера на котлоните.
И бих посъветвала да избегнеш Евролукс - това не е среден, ами нисък клас плот, има вероятност изобщо да не успееш да оцениш технологията, още повече с този малък модел. Виж назад темата - много плотове са обсъждани, а някои и с детайли и разяснения от Вилемина, които ще са ти полезни при избора.

Общи условия

Активация на акаунт