Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 107
  • 369
  •   1
Отговори
# 105
  • Somewhere beyond the moon and stars
Nonsense,
И ние сме така.
При нея виждам, че иска да се храни сама, включително с лъжичка, но не може още. Понякога се храним “заедно” като едновременно държим лъжичката, докато не ми се разсърди и не я размята с пълна сила. Grinning
Разчитам да я хвана в настроение и през останалото време караме доста на храни, които може да яде с ръце - макарони, кашкавал, хляб, плодове и тн.
Почти всеки път иска да яде и от моята храна, от моята чиния, та някак сглобяваме едно пълно хранене.

Мислим, че има непоносимост към яйчен белтък, ще говоря с ЛЛ дали да правим тест за хранителни алергии. Доколкото знам, е от значение и за ваксината сега. Някой с опит по темата?

# 106
  • Сливен
Момичета, разглеждам в момента триколки и съм харесала ето тази. Има ли някои от вас, които вече са взели или обмислят да вземат, да дадат мнение. Благодаря.

# 107
  • София, България
Мнението ми е , че трябва да отидеш да ги побуташ в магазини. Защото аз един ден случайно ги гледах в Хиполенд и имаше 5 различни вида и петте се усещаха по различен начин. Едната беше абсолютно неуправляема. Дори не знам какви бях. Всъщност знам едната, защото я беше рекламирала една инфлуенсърка и не беше лоша Simple Smile но аз се отказах, защото с количката ми е по-удобно, имам си добър багажник, управлява се. Тези триколки в София ми се струват ад с разбитите тротоари, особено ако се обикаля за някакъв пазар да се прави.

А тази на Киндеркрафт е яка много и аз я гледах по сайтовете Simple Smile

# 108
И аз се бях ориентирала, но се отказах набързо. Много трудни за управление плюс факта, че в магазина ми казаха, че е добре да се вдига всеки път при слизане и качване от тротоар, и не беше по-лека от количката ми…

# 109
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз купих SmartTrike.
Действително е по- трудна за управление от количката и принципът на управление е различен, защото е конструирана по разшичен начин. По-неудобна е за каране по разбит тротоар, но и не я вдигам на всеки бордюр със сигурност.
Бях скептична към багажника, но всъщност побира доста неща.
В сгънато състояние заема значително по-малко място в колата и е по-лека. Планирам да си я ползвам за пътувания и когато детето започне да ходи стабилно, да излизаме само с нея. Има един период, в който детето не иска да стои в количка, но и се изморява при ходене и е добре да има резервен вариант.
kindekraft също ми се струват готини, и аз съм я заглеждала тази.

# 110
Сега като ви чета, се чудя дали сме направили добър избор и дали ще е лесна за бутане. Признавам, че тоя път не проучвах много. Взехме Kinderkraft - Spinstep, но не сме я пробвали, дори не съм отворила кашона да я видя. Satisfied Но обмислям да пробвам, мисля, че ще се кефи повече от количката. В нея стои прилегнала и често се изнервя.

# 111
  • София, България
Е чак да си направила грешка, надали… всеки има различни нужди, различен начин на разходка, различен живот.
Аз взимам решенията често когато съм навън вече - мятам се на метрото когато ми скимне, влизам в магазина и пазарувам доста голямо количество пазар, пускам се до съседния квартал да взема нещо за обяд и по този начин просто за мен триколката не е вариант. Ти ако излизаш до площадката или до кварталния магазин защо да не ти е удобно? Удобно ще е Simple Smile

# 112
Здравейте! Много отдавна никой не е писал! Нашето момиче пак е в скок на растежа и/или избиване на зъби и е нещо страшно вкъщи тези дни 😀. Още не е проходила, но много бърбори и вече много разбира нашите думи. Как е положението при вас? Поздрави на всички!

# 113
  • Сливен
Здравейте. Мислех, че съм писла тук, след последният месец Декември, ама май не съм 😅.Почти 1 месец, бяхме при баби и дядовци, и съвсем забравих за времето.
На последният преглед, ден - два след рожденият му ден, кантара показа 11кг 😁 и 78или 80 см/не съм напълно сигурна.
Смених е малко режима на хранене.
-Сутрин става към 07:30-08:00, закусва 30 минути след като е станал.
-Спи от 10:30/11:00-11:30-12:00
-Обядва към 12-12:30
-Заспива към 15:00 до към 16-16:30
-Към 16:30 е СЗ
И тъй идва Новото - давм му постно или супа, към 19-19:30. - и към 21-21:30 Ам 5-6 лъжички и спи до 07:30-08:00,без да с е буди цяла нощ

Много е енергичен. Започна по-малко да пълзи, а повече да ходи. Разбира доста неща, но най-новото е че "пляска" с ръчички. Баща му го е забелязал, преди я колко дни. Чуе ли музика и все едно "подскача и си върти дупето" 😆😆😆. Говорим за музика, различна от Чалга. Отдавна загуби интерес към уокъра, сега ето това го вълнува 😅😆:

# 114
Здравейте и от мен!
Дъщеря ми навърши годинка края на ноември. Първи стъпки направи сама покрай Коледа, а вече ходи доста стабилно вкъщи, навън опитва, но с тези обемни космонавти и сняг не ѝ е много комфортно. Нашия режим е малко плаващ, мина на 1 дрямка на 1г и 1м. Стана от раз, просто тотален отказ за втора дрямка и спрях и да опитвам. А нощите доста се подобриха, заради повишаване на будното време. Става около 8:00, закусва към 9 и нещо, дори понякога 10, доспива ѝ се към 12. Това обаче обърква за сега малко плановете с по-ранен обяд и в повечето случаи е след дрямката ѝ към 14 (знам, късно е). После СЗ към 17 и вечеря 19:30. Заспива към 20:30. Още кърмя сутрин и вечер, иска ми се вече да приключваме много, скоро ще опитам да я отбия.. малко ме е страх, че ще е свързан тоя момент с доста тръшкане и ревове и го отлагам🥹
И при нас е в мнооого мрънкащ период, до сега не съм и давала залъгалка през деня, само за заспиване. Ама не издържам последните дни, сигурно избива някой зъб и си мрънкоти през деня и чат-пат ѝ я давам. Още не ѝ пускаме ТВ, детски филмчета и т.н, виждам неодобрението в очите на свекърва ми, даже една възрастна баба в семейството ми каза, че съм "осакатявала" детето, като не му пускам детски филмчета, на какво съм го учила аз. Ей, полудях. Това е наше решение с таткото, през деня ТВ е пуснат на радио, грам не ми пречи това. Екранното време ѝ е видео разговор понякога с едните баба и дядо.
Надявам се всички сте добре и най-важното здрави. ❄️🍀

# 115
При нас нещата много се припокриват с n.97 Blush

И нашето момиче е на 1 дрямка от 2 седмици. Само веднъж направих 2,  но установих, че е по-ведра на 1. Нощта едва сега взе да се пооправя, но трябва още будуване и здраво изморяване през деня.
Яденето също се измести към 13.30, добре, че е дядото да взима кухнята. Заместихме сутрешното мляко и вечер даваме супа, някакъв страшен апетит я гони.

Екранно време и при нас е 0, радио за фон и някой друг разговор. Трудно измисляме забавления, но вярвам, че така е праивлно.

Не спира да щъка, бърбори, имитира. Също така и да се тръшка Grinning, това много ме тормози, но се опитвам да й помагам да се успокоява, като се разстрои и се надявам да намаляват тези изиблици с времето Simple Smile

Събирам смелост и нерви за гърнето Stuck Out Tongue Winking Eye

# 116
Малката също мина на 1 дрямка от около две седмици. Още около Коледа изпитвах трудности да събера две дремки като хем да има достатъчно време за будуване, хем да си ляга в 20.30. Знам, че медианата за минаване на единично спане е около 15 месец, но при нея явно подрани - на 13 месеца е.
Сутрин става около 7.30, закусва около 8.30, обядва около 12, обеден сън 12.45-14.30, следобедна закуска - 15.30 и вечеря около 19.00. В 20.00 я минаваме през баня, преобличане, песничка и 20.30 в леглото. Спи цяла нощ и не се буди. Нощните събуждания всъщност ми бяха сигнал, че дневните интервали на будуване са малки и не се изморява.

Все още ходи само по мебелите, не прави самостоятелни крачки. Освен че танцува, опитва се да пее, което е смешно защото е едно неопределено виене - искрено се надявам да не е наследила моя певчески талант.

Заниманията й са основно ровене по шкафовете. Организирала съм малки кътчета за игра тип монтесори, но й трябват още няколко месеца, за да схване някои дейности. Да ви кажа честно, нямам търпение да тръгне на ясла. Само един път да проходи, да махнем сега напролет памперса и ще търся варианти за частна ясла, ако не я приемат през май.

# 117
Монито вече ходи самостоятелно и стабилно. Все още не я пускам навън, но из къщи е торнадо. Не отваря още шкафове и чекмеджета, играе си с нейните си играчки.на две дремки е и нз как ще минава на една. Тя милата едвам издържа 3 часа първи интервал, а като я сложа в количката да отидем за храната неминуемо заспива. Нощния сън беше ужас, но вдигнах втори и трети интервал и сега е само с едно събуждане .... за мляко. От 20ти ден си махна нощното ядене сега 11ти месец го върна и така 2м вече в 3 часа пищи ама пищи за мляко. Тъпчат я в 19 със супа, после хляб докато ние ядем, после мляко към 21 и ляга, ама не в 3 часа става да яде. Много е будна иначе всичко разбира, прави ми впечатление, че е с благ характер и винаги усмихнато. Никога не се сърди без причина и не манипулира с плач. Хапва си добре от държавната кухня, но за съжаление с играчки някакви да я баламосваш, иначе голям зор.... ама нищо това да е. Кръвни и урина са супер, слава Богу още не се е разболявала страх ме е от тоя момент много. Предстои ваксина за Морбили ... тревожна съм, че дават неразположение до към 20ти ден че може да се прояви, а мъжа ми ще е в болница тогава. Ситуацията ще е бая усложнена. Мъж в болница, бебе и майка инвалид.... ама такова е ще трябва да се оправя и с това. Да сме живи и здрави.

# 118
Чета ви и не знам защо все си мисля, че изоставаме в някои неща. Примерно, с гърнето сме до никъде (Ема е на точно 1 г. и 2 месеца). С изговарянето на думички също. Бърбори си нещо неразбираемо. Маха за чао (когато тя си реши) и казва нещо което звучи като "тао". Чуват се звуци като мама и тата ама имам чувството, че са случайни и не ги свързва с нас. Като й кажа, че е време за ам-ам и понякога започва да повтаря и тя ам-ам. Но не сочи с пръстче като я питам примерно, къде е кучето (имаме две кученца). Не отговоря с да и не като я питам нещо. Малко се притеснявам и то основно защото педиатърката ни постоянно ни казва ккаво трябва да прави. Примерно март месец сме на педиатър и тогава трябвало да може да ходи и да имитира животни. С ходенето сме супер, върви вече сама постоянно. Отворя и рови по шкафовете, та сложихме резенца. Дава боц, пляска с ръчички като й запея "пляс, пляс ръчички". Но като й казвам как прави кучето или кравата само се смее и не опитва нищо да имитира. Grinning Много ми е стресово това постоянно гонене на някакви цели по учебник.
Иначе сме на 1 дрямка следобяд, която понякога е цели 3 часа. Хапва си добре, храната от кухнята й харесва.
P. M., то всяко дете и различно, но нашата Ема тази ваксина я мина най-леко. При другите киселееше леко по 1 ден, а след тази се събуди като торнадо. Нито е киселяла, нито е вдигнала температура. Педиатърката ни предупреди само, че може да се появи обрив. И такъв нямаше, само за няколко дни бузите й се зачервиха и изринаха, но не знам дали е от ваксината или от сухия въздух вкъщи заради климатиците, или пък от студа навън. Но и това премина.
По отношение на яслата, на мен пък отсега ми се свива сърцето като си помисля да я дам на ясла. Ще рева повече от нея. Толкова дълго сме я чакали, че сега не ми се отделя от нея. Честно казано бих си я гледала и третата година, но знам че работодателите не гледат добре на това и няма да се възползвам. Само ако не ни приемат може да пусна някой друг месец. Знам също и че е добре детето да се социализира, но ще ми е много тежко. Broken Heart

# 119
  • София
Здравейте

Нашето е още на две дремки, нещо не мога да се организирам да е на една че ние стоим до късно и лягане в 20:00 не ме устройва и трябва да се стягам.

След две седмици аз се връщам на работа а той почва ясла. Нещата не се стекоха както ги бях планирала, да го гледа свекървата, а вече бях приела да се връщам на работа и бързо се организирахме и намерихме частна ясла. Прехода ще е труден и за двамата, мен отделянето толкова не ме притеснява колкото боледуването, но стискам зъби и ще е This shall too pass...той е и с две дози грипна ваксина та се надявам малко да се опази.
Онзи ден му биха ММР и мина сравнително леко, вчера беше доста кисел ама днес е по-добре.

Боби не виждам нещо притеснително, детето звучи като да се развива добре, нещата които описваш и моето не ги прави.

Общи условия

Активация на акаунт