Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 108
  • 369
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен,
Моето момиче все още е на 2 дремки. Началото на декември навърши 1 г , малко след което се разболя с вирус и честно казано го изживях много тежко- за 4 дни свалих 4 кг… и тази температура… но трябва да се стягам, защото това ме чака и занапред. След това започна периода със зъбите - по 6 наведнъж, кътниците особено, вече има 14 зъба- както вървяхме към намаляне на кърменията, така и стана като новородено. Ходи от 2 седмици, като пада понякога. В началото си потрошаваше главата и баща й взе от меките възглавнички за гърба. Аз бях твърдо против, но …казва мама, особено когато не съм при нея, повтаря непрекъснато докато не се появя, също казва ам ам и баба. Не имитира жв. Когато й кажа “отиди да пиеш вода” си взима шишето и пие, “къде ти е чорапа” намира го и ми го носи, “ къде е синьото шишенце” посочва с пръст (това е вит Д й ). Когато иска нещо казва “ъъъ”. За морбили сложихме ваксина преди 8 дни, за сега няма реакции. Февруари ще поставяме първа доза Варивакс за варицела, включително на мен и баща й, че не сме карали.
За яслите и връщането на работа не ми се говори, че от сега ми е тъпо… Бъдете здрави!

# 121
И при нас кърменето се увеличи, нормално е, мисля - при целия този стрес покрай прохождане, проговаряне, зъби… И ние поставихме ваксината на 13-ти месец в понеделник, засега няма негативна реакция, дано да няма. И срещу варицела също ще сложим през февруари - и аз не съм карала, така че двете заедно ще се ваксинираме, живот и здраве. На една дрямка е отдавна нашето момиче, но още се буди доста през нощта. 🥲

# 122
И при нас кърменето се увеличи, нормално е, мисля - при целия този стрес покрай прохождане, проговаряне, зъби… И ние поставихме ваксината на 13-ти месец в понеделник, засега няма негативна реакция, дано да няма. И срещу варицела също ще сложим през февруари - и аз не съм карала, така че двете заедно ще се ваксинираме, живот и здраве. На една дрямка е отдавна нашето момиче, но още се буди доста през нощта. 🥲
И моята се буди през нощта, като по часовник, ама вече й свикнах.

# 123
Боби, съвсем си е добре Ема. Има доста информация за активности по възраст и в диапазон и по нито една не мисля, че изоставате. Аз на гърне не съм и предлагала все още. Ще изчакам да се стопли времето, детето да стане малко по-вербално от момента и тогава ще я пусна по гащета вкъщи и ще тестваме. Не виждам смисъл да я приучавам за нещо, което физически още й е невъзможно - да стиска и ме известява, че има нещо.

Маце, завиждам ти направо, че се връщаш толкова скоро. Аз бях на коледен обяд с колегите и направо ми идваше да почна още след празниците Grinning Въпреки, че е малко лудница, но ми липсва.
На бабите няма да можем да разчитаме за ежедневно гледане. Вече няколко пъти я оставяме, за да пътуваме в чужбина, справят се и двете страни добре, но за ежедневно гледане няма да се получи - изморително е, а нашите баби са 70+.

# 124
  • София, България
Нашият вече е с една дрямка редовно когато сме вкъщи, но излезем ли с колата заспива и стават две. Не се вталясвам особено, но вкъщи ако спи преди обяд, следобед заспиването е ад вече и отива към 4-5, което не ме устройва.

Сложихме морбили онзи ден и ние. За сега без никакви реакции, ще видим дали ще се има някакъв обрив в следващите дни.

За гърне изобщо не давам зор. Слагам като се сетя и го видя че е в настроние, но за мен е още малък. Като почне да разбира малко повече, може би към година и 9-10 месеца ще е по-лесно и ще има смисъл. Така процедирах и с големия ми син, на 2 години от раз го махнах. Отделно и с яслата ноември месец не знам как ще се случат нещата .

# 125
  • София
Смоуки то с работата е Стокхолмския синдром нали знаеш

Аз с гърнето направих два опита и приключих, той е толкова мобилен че е абсурд. Имам опит с голямото и толкова се измъчихме едно лято и не беше готов и не беше. Махнахме го на 3г, от раз, дневен, нощен, за нула време и слава богу никога не се е напишквал в леглото си, та ще го махнем когато е готов той, а не когато на мен ми се иска. Надявам се това че има по голям батко по-рано да зацепи какво се върши 😂

# 126
Благодаря ви, момичета. Поуспокоих се. Blush Да са ни живи и здрави, пък когато проговорят тогава. Аз се напрягам единствено заради педиатърката ни, защото изисква нещата до се случват по някакъв неин график и не веднъж ни е притеснявала излишно. И за повдигането на главичката, и за седенето по дупе... Даже на ортопед ни изпрати около 6те месеца заради това, че Ема все още не седеше по дупе. От една страна е добре, че е стриктна, но от друга явно не трябва да й се впрягам. Иначе аз въобще не съм от тези майки, които са взискателни и искат децата им да са вундеркинди от бебета. Гледам си я както си ми идва отвътре и въобще не се водя по модерни тенденции в отглеждането на децата. За мен е важно да е здрава и щастлива и засега тя е и двете. Голяма усмивка е. Grinning

Момичета, които искате да се връщате на работа, явно работите ви са приятни и колегите готини. При мен е мнооого работа, стрес и напрежение. Даже имам. чувството че работата ми пречеше на това да стана майка (натоварването и стреса + моето ужасно качество да се напрягам и да давам прекалено много от себе си). Избягах от там с огромно удоволствие и отсега ми се свива сърцето, че тази година ще мине като един миг и трябва да се върна. Confused

# 127
Нашата педиатърка на 11м. пита дали говори и майка ми се шеуваше вкъщи, че рецитира Шекспир. Освен това, тогава ми каза "до 1.5г. трябва да махнеш памперса" и се зачудих какъв е тоя зор.

И аз бих се върнала на работа, но ще е след септември, няма как по-рано. Но, Боби, права си, връща ми се, защото си харесвам работата, а и имам нужда от смяна на обстановката. Но пък вече децата стават толкова интересни, че нямам търпение да видя утре какво ново ще измсили.

# 128
  • София, България
Bobby,  нямаш ли вариант да търсиш друго? Аз много не обичам да седя в гадна обстановка. Как се работи така, ако се чудиш само как да станеш и да си тръгнеш, ако ти влияе много зле? Никакъв ли шанс нямаш за нещо ново?

# 129
  • София
Привет момичета!
Рая вече ходи, подпира се по мебелите и ме дърпа за ръката да я водя, но може и сама. Много е сладка, ходи като патенце.
Играчките изобщо не я вълнуват, всички достъпни чекмеджета са преровени по сто пъти. Не говори, не казва нищо, нито мама, нито да, не. Понякога имитира лай, или хъркането на дядо си Joy.
Изобщо не се притеснявам, ако имах педиатър, който ми насажда някакви страхове,  особено за детето ми, ще го сменя веднага.
От рождения си ден насам Рая се промени,  започна да мрънка повече, заспива по трудно и по късно, към 9. Вечер лягам до лефълцето и на земята и я чакам да заспи, тя ми подава ръка, биберон, но е спокойна и заспива, иначе е рев.
Хубаво ми е с нея, но аз имам ежедневна помощ от бабата и не се изморявам толкова. Със сигурност ще изкарам и тази година, после ще видим.
Боби припознах се в твоите думи, и аз имам напрегната работа, нерви, всеки понеделник преживявах страхотен стрес,  паник атаки, и въпреки готините колеги не искам да се връщам. Даже обмислям тотално да се махна от строителния бранш.
Още не сме минали ваксината. На две дремки сме.
Пожелавам на всички ни здраве! Heart

# 130
То варианти винаги има. Но работя там вече 18 години и хем ми е гадно, хем си викам, че съм им свикнала. Досега не можех да напусна, защото правех инвитро и поне затова не са ми правили проблеми. Влизаха ми в положение за отсъствията. Сега нали се сещате, че пак ще трябва да постоя, защото като тръгне Ема на ясла и се започне с ежеседмичните разболявания, кой нов работодател ще ме търпи... Та ще трябва да постискам зъби поне докато отмине периода на разболяванията. В банковия сектор съм аз. Постоянни сливания, вливания, преструктурирания, дигитализации и какво ли още не. Като се вземе предвид, че съм и най-стария служител в отдела и ми идваше в повече огромното натоварването, на което ме подлагаха дълги години. Затова не ми се връща. Прибирах се като смазана от работа, а сега има едно мъниче, на което ще му трябва адекватна майка вечер. По-скоро ще опитам аз да се променя и да не се вживявам толкова много в работата ми. Blush

# 131
  • София, България
Да не си в бившата Р@йфайзен Animal See No Evil

# 132
Не. В тази, която купи Алфаб@нк, Пир€ос и П@риба.Grinning

# 133
  • София, България
А в другите демек хахаха имам приятелка и аз там, ама тя е гооооре долу доволна Joy
Еми в краен случай изкарай една година докато се стабилизира малко на ясл и ще търсиш друго. То в тази сфера….
Имам друга приятелка, на която ѝ писна от банки и стана счетоводител Joy

# 134
Не. В тази, която купи Алфаб@нк, Пир€ос и П@риба.Grinning
Ох, "любимата ми" Grinning
Но си права, че има предимство да си дългогодишен служител и едно от тях е, че отсъствията се толерират с една идея по-голямо разбиране. Особено ако екипът също е от повече време и хората се познават.

Аз от много години работя в една и съща сфера - в различни компании, но по същество сходни неща. С ръка на сърцето мога да кажа, че ми е дотегнало, но се старая да гледам плюсовете и да игнорирам минусите. Имам странични хобита, които практикувам в свободното време и всъщност удовлетворението ми идва по тази линия, а не служебна.
Като цяло планираме емиграция след няколко години и дотогава ще гледам да правя баланс работа-личен живот. После не планирам изобщо да работя в офис. Но аз ще съм и в предпенсионна възраст, така че кой ли ще ме иска Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт