Моето момиче все още е на 2 дремки. Началото на декември навърши 1 г , малко след което се разболя с вирус и честно казано го изживях много тежко- за 4 дни свалих 4 кг… и тази температура… но трябва да се стягам, защото това ме чака и занапред. След това започна периода със зъбите - по 6 наведнъж, кътниците особено, вече има 14 зъба- както вървяхме към намаляне на кърменията, така и стана като новородено. Ходи от 2 седмици, като пада понякога. В началото си потрошаваше главата и баща й взе от меките възглавнички за гърба. Аз бях твърдо против, но …казва мама, особено когато не съм при нея, повтаря непрекъснато докато не се появя, също казва ам ам и баба. Не имитира жв. Когато й кажа “отиди да пиеш вода” си взима шишето и пие, “къде ти е чорапа” намира го и ми го носи, “ къде е синьото шишенце” посочва с пръст (това е вит Д й ). Когато иска нещо казва “ъъъ”. За морбили сложихме ваксина преди 8 дни, за сега няма реакции. Февруари ще поставяме първа доза Варивакс за варицела, включително на мен и баща й, че не сме карали.
За яслите и връщането на работа не ми се говори, че от сега ми е тъпо… Бъдете здрави!
Въпреки, че е малко лудница, но ми липсва.
Да са ни живи и здрави, пък когато проговорят тогава. Аз се напрягам единствено заради педиатърката ни, защото изисква нещата до се случват по някакъв неин график и не веднъж ни е притеснявала излишно. И за повдигането на главичката, и за седенето по дупе... Даже на ортопед ни изпрати около 6те месеца заради това, че Ема все още не седеше по дупе. От една страна е добре, че е стриктна, но от друга явно не трябва да й се впрягам. Иначе аз въобще не съм от тези майки, които са взискателни и искат децата им да са вундеркинди от бебета. Гледам си я както си ми идва отвътре и въобще не се водя по модерни тенденции в отглеждането на децата. За мен е важно да е здрава и щастлива и засега тя е и двете. Голяма усмивка е.
.