Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 034
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
Е, да, то не става Пенка 4 месеца да кара на хляб и маргарин, за да си купи маркова чанта от стара колекция или ВУ, и после да я носи до скъсване няколко години, и да си мисли, че е инвестиция и ще може да я продаде. Тия, на които евентуално са им инвестиция чантите, си имат стая гардероб и витрини, където чантите стоят и от време на време ги прибърсват.

# 121
  • София
Все едно някой да купи кола за инвестиция…

И това го има, но не се карат, а се държат в шоурум. И са уникати с цена стотици хиляди и милиони и сега. А чанта за 2 000 паунда  (ЛВ), която я има на сайта на фирмата не виждам как ще бъде инвестиция.
Колекционерски автомобили са едно, да си купиш кола е друго. Същото и с чантите. Все едно да колекционираш марки и да ги лепиш на  писма.
И наистина, не виждам някой от нас да даде 50 000 лв за чанта Бъркин, за да продаде после за 100 и да си купи нова...

# 122
Едно само не ми е ясно, как ще носиш с години чанта и после ще я продадеш? Тя ще се износи, ще остарее, дори и да предположим, че не стане демоде.
Абсолютно реално. В магазини на LV има секция с preloved чанти.

Да, де, ама купува ли ги някой. И, ако ти си купиш нова за 2000 лв, тя не ти е инвестиция, ако успееш после да я шитнеш за 200 лв.

На детето се опитвам да продам в олх маркови якета, купени за по 200 лв като нови за смешни 20 лв и пак не ги искат. Много им се вижда. Ако им ги подаря, веднага ги вземат. Подобно сигурно е и с чантите.

# 123
Освен ако не търсиш нещо целенасочено. Тогава плащаш каквото искат. Аз търся да си допълня 2 чаши за вино към един сет в желязна стойка , рисувани . Това лято счупихме 2 .  Сега бих купила 2 те чаши само да се появят някъде. Не смятам да чакам някой да ги заподарява или да ги сложи до една кофа, нали само 2  и не му трябват .

# 124
  • По света и у нас
Ще се учудите как вървят старите чанти по интернет, даже немарковите, а прости кожени чантата и стари портмонета…

За мен чантата си е малко “гнусно” пособие защото я разнасяш напред назад с месеци, слагаш я къде ли не, вътре гримовете може да се отворят да се омаже подплатата, бъркала си и си пипала подплатата милион пъти, ключове пари портмонета са седяло там, може да си се потила - ако чантата ти е с къса дръжка, тя ти е баш подмишницата, попила е каквото е попила. Не бих купила такава чанта.
Освен това има и поверия разни - да не взимаш чужда чанта че може да носи лош късмет - ако предния собственик е бил някакъв прахостник.

# 125
Това пък последното изобщо не го разбрах .

# 126
  • Най-красивата страна
Според мен скъпата чанта трябва да си пасва с всичко останало-дрехите,обувките...
Някак не върви да обуеш обувки за 20лв.и да носиш чанта за 3000лв.

# 127
В нета маже да е пълно със скъпи чанти втора употреба, но това не значи, че се купуват много или че ще си върнете парите като си купите такава чанта. Това си е жив маркетингов трик, че правите инвестиция с такава луксозна покупка.

# 128
  • София
Хаха, сетих се за Кари Брадшоу и роклята й за 7 долара с обувките за 300... Но в реалния живот действително рядко се получава така.

# 129
Марково якенце за 200 лева не е инвестиция. Няма как за 200 лева да се направи timeless piece и да държи високи качество и стойност през годините.
Нямам чанта, която да не е продадена в рамките на две седмици. И не само чантите ми купуват .

# 130
Кой говори за инвестиция в марково яке за 200 лв? Примерът беше, че се опитвам да продам умалелите, скъпи и маркови якета, които са като нови за 20 лв., но им било скъпо на желаещите. Подобно е с великите чанти от 2-3 хил. лв. После и 200 няма да им вземат. Така, че който ми обяснява, че ще си купи такава чанта и ще я продаде след години с печалба или дори за същите пари, малко се е объркАл....

# 131
Така, че който ми обяснява, че ще си купи такава чанта и ще я продаде след години с печалба или дори за същите пари, малко се е объркАл....

Ама те не си ги купуват! Да не са луди? Подаряват им ги, после ги продават. Как да не е печалба? Simple Smile
Номерът е да хванеш някой гламав, който да ти купи инвестиционната чанта. Защото като измяукаш: „Мило, дай ми няколко бона“, онзи ще те изгледа подозрително и ще попита: „За какво са ти?“. Но ако мяукането е за дамска чанта, няма да те питат за какво ти е. Та така...

# 132
Според мен скъпата чанта трябва да си пасва с всичко останало-дрехите,обувките...
Някак не върви да обуеш обувки за 20лв.и да носиш чанта за 3000лв.
Аз редовно си разхождам моите спортни обувки Гучи с панталон за 40 евро. И нито панталонът, нито Гучито са се оплаквали, че не си подхождат. А когато се кача в метрото, винаги крещя на хората: внимавайте, с Гучи съм. Пазете се, минавам с Гучи. И така се возя в метрото.

# 133
За пръв път в живота си чувам за спортни обувки гучи. Честно. Много съм изненадана. Предполагам не бих си купила .

# 134
  • По света и у нас
Чантите излитат за има няма 2 часа по ФБ маркетплейс.  Не съм пробвала да продавам Лв и Прада, но Коуч и разни по евтини наистина държат цена. Коуча беше чисто нов веднъж носен и му взех точно парите за които беше купен, а другото чанте носено поне 2 години, го взеха на половин цена от цената в магазина. Наистина чантите са си легитимна инвестиция. Ако чантите са ти много специални и вече не ги произвеждат може и да им се вдигнат цените, но това е за колекционери, а аз не съм.

Барбарела това майтап ли е или наистина викаш на хората от метрото да внимават че си с гучито?

Общи условия

Активация на акаунт