Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 008
  • 296
  •   1
Отговори
# 90
Светкавица ами ако не ти харесва и го намираш за буквално грозно за какъв избор говориш? Ами ти си си избрала вече. Радваш се на каквото си си избрала и не се занимаваш мислене за другите и какво да им кажеш и как , ако питаш мен.
Става въпрос за това, че някой се колебае, поства нещо в темата и всички или повечето пишат, ауу, много добре ти стои. А ти го намираш неподходящо, да кажем. Ще реагираш ли или ще си за мълчиш от възпитание.

Ако някой постави въпрос пред голяма група - оставям групата да реши. Т.е. не се намесвам. Ако човек е питал 20 други и накрая обаче се поинтересува от личното ми мнение и дойде да ме попита - казвам го точно каквото е . С две думи. каквото повикало. Ако човека е искал групата да реши и пита нея - оставям, ако пита лично мен - казвам.

# 91
Много богати хора са над нещата и с метро пътуват, не са "напудрени", на вид няма и да предположиш, че са богати и всъщност тези парадиращи с джуки, скъпи чанти, марки.....не означава, че са богати и може и пари за билетче едва да са събрали.

# 92
Ако ми е удобно да пътувам с метрото, слабо ми пука дали ще си нося марковия парцал, аксесоар или бижу там или с кола. Вещите са вещи да ти дават удобство и те допълват, не да ги афишираш или да им слугуваш.

# 93
  • София
В един Париж, например, човек да тръгне из града с кола, лимузина, Бентли, все едно, значи да си изгуби целия ден. Задръстванията не се отдръпват, защото колата ти струва половин милион и всеки ползва метро. И у нас, как ли няма да тръгна с кола до място, до което ще стигна за 4 мин с метро, че и метрото ни е новичко и лъскавко, чисто.

# 94
На мен ми плащат точно за да си кажа мнението и да изглеждат “както трябва” . Значи  ,има един приет еталон, към който обществото се стреми за да не изглежда без вкус или не на място. Затова дадох пример с цветния / белия сутиен под бяла блуза Simple Smile

# 95
  • София
Не мисля, че е странно жена със скъпи дрехи и аксесоари да е в градския транспорт. Можем да предположим, че е заета, бързаща, непрекъснато по задачи, и няма време да виси в задръстванията с Беенвето.
Като липса на вкус бих посочила и много тежък грим насред бял ден.

# 96
  • Mediterraneo
Много навремето, когато някой се качеше в автобуса и демонстративно извадеше мобифона, го коментираха, че има пари за мобифон, пък се вози в автобус. И Примадона с нейното метро и маркови чанти. Тотална липса на вкус и възпитание са подобни коментари.

# 97
  • Пловдив
И не само времето, което се спестява от метрото, но не от автобуса - и местата за паркиране също имат значение. В Пловдив няма метро, но аз, когато мога, избягвам кола и се качвам на автобуса първо по тази причина и второ - за да не увеличавам задръстването.
Сега, нямам вютонче и ми се свиди да харча за такси всеки път, чак толкова не съм си надвила на масрафа, това е така. Wink

# 98
Боже, дори не се сетих какво значи ЛВ... Търсих в Гугъл и тогава видях. Никога няма да ми хрумне да си купя такава чанта - хем да давам бала пари без реална потребителска стойност, хем да ставам рекламно лице и да им рекламирам фирмата. Тъпо ми е лично на мен. Изобщо не си падам по всякакви такива придобивки от сорта на диаманти, скъпи часовници и прочее, които умелата реклама е направила силно желани от много жени. Това възпитана или невъзпитана ме прави, не можах да разбера.

# 99
Това с идеята, че щом пътуваш с градски транспорт , значи нямаш достатъчно средства да пътуваш по друг начин го има само в България май. В моето семейство всеки притежава личен автомобил, но аз предпочитам метрото. Няма трафик, няма светофари, няма стрес, не мисля къде ще паркирам и обикновено ми спестява доста време.

# 100
Отново не мога да разбера защо всичко, различно от нечии разбирания и избори, се води "невъзпитание и липса на вкус"?
Решила съм да пътувам с кола, за да пестя време, тъй като ми липсва. Преценила съм, че така спестявам поне час, дори два. Но в никакъв случай не мисля, че, който ползва ГТ е нещо по-различно от мен. Даже смятам, че е ок, ако им е по-удобно и по-бързо.

А това за чантите и диамантите, дори не искам да го коментирам. Какво ме интересува, че някой имал някаква си чанта? Ми, негова си е, да си я ползва със здраве....

Лошо впечатление ми прави, ако някой пише с грешки (не от грешен или изпуснат клавиш, личи си неграмотността), също така някой, който обсъжда външността на други хора.

# 101
  • Между гори и планини
Липсата на вкус са ми всички модерни козметични интервенции - изкуствени мигли като криле на гарга, дебели вежди , заемащи половин чело, рязан нос, грозни устни , заемащи половин лице, всякакви филъри и т.н. грозни нокти с кичозни декорации. Въобще, колкото по- декориран нокът, толкова по- малко прочетени книги.
Дрехи с логота на марки, камъчета и брокат. Силен , многопластов грим през деня. Тежък парфюм , който задушава всички в стаята, та дори и на улицата...
Облекло несъобразено с мястото, случая.
Мъжете които не са кавалери, грубияни, простаци и нацепени батки.
И много други.

# 102
  • Най-красивата страна
На турските пазари е пълно с фалшиви чанти,дрехи ,каквато марка се сетите,всичко има-Гучи,ЛВ,Долче и Габана,МК,Пинко са най-много.
Продават ги и прекупвачите във ФБ.Нищо чудно,че са често срещани...

# 103
Едно хубаво видео по темата.
https://youtube.com/shorts/W1n_ZvCRiVo?si=bvZ3ghBclz6V282J

# 104
  • Down south
Като слагате видео-та, поне сложете две думи, като ориентация и какво засягат.
 Не всеки иска да отваря "едно хубаво видео по темата,"

Общи условия

Активация на акаунт