Какво ви говори за липса на вкус и възпитание

• 10 032
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
Банковият ни консултант вече пенсионер е пример за вкус и възпитание, изказ, облекло, маниери, сякаш е от друга епоха, времената се променят, порядките също, но и често хората не знаят как да се облекът, да се държат и т.н. Мен лично много ми помогна предаването "Модни престъпници", където се придържаха при транформацията към един стил, но каква беше изненадата на участвиците, когато първоначално показваха стилът ми и реакцията на непознати хора, въобще не са осъзнаваш, че се обличат нелепо, че гримът и прическата им е ужасни. Възпитанието по същия начин, ако не си прочел, ако някой не ти е показал считаш, че поведението ти е нормално, но всъщност не осъзнаваш, че това не е така. Всеки да се държи, облича както си иска негов избор и отражение що за човек е, за възпитанието стига да не ми пречи да се държи кой, както си иска, да дразни ме високото говорене, ако някой е много шумен, говори цинизми, позволява си да иска да нахлуе в личното ми пространство, но се дистанцирам таткично, без да опонирам, защото никой не се променя, а аз отговарям само за моето поведение.

Много ме заинтригувахте с това предаване. Потърсих в гугъл, но не намерих информация. Къде бих могла да го гледам ? Simple Smile

# 106
Банковият ни консултант вече пенсионер е пример за вкус и възпитание, изказ, облекло, маниери, сякаш е от друга епоха, времената се променят, порядките също, но и често хората не знаят как да се облекът, да се държат и т.н. Мен лично много ми помогна предаването "Модни престъпници", където се придържаха при транформацията към един стил, но каква беше изненадата на участвиците, когато първоначално показваха стилът ми и реакцията на непознати хора, въобще не са осъзнаваш, че се обличат нелепо, че гримът и прическата им е ужасни. Възпитанието по същия начин, ако не си прочел, ако някой не ти е показал считаш, че поведението ти е нормално, но всъщност не осъзнаваш, че това не е така. Всеки да се държи, облича както си иска негов избор и отражение що за човек е, за възпитанието стига да не ми пречи да се държи кой, както си иска, да дразни ме високото говорене, ако някой е много шумен, говори цинизми, позволява си да иска да нахлуе в личното ми пространство, но се дистанцирам таткично, без да опонирам, защото никой не се променя, а аз отговарям само за моето поведение.

Много ме заинтригувахте с това предаване. Потърсих в гугъл, но не намерих информация. Къде бих могла да го гледам ? Simple Smile

Даваха го с години по ТЛС телевизия.

https://youtu.be/UD8MfwFjBiU?si=0l2rZZCWEFo71o1s

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 19:33 от Sephora ❤

# 107
Всеки човек (вкл. принцовете Хари и проче) знае 2 и 200
Има кола, но пътува и с гр. транспорт
Има козметика за 10 и за 100лв
Носи Гучи, но се радва и на находка от Теранова
Яде на крак, а може и 7-степенно меню да хапне по етикет
Учтив е с персонала, същия е и с високопоставен
Може да излезе негримиран, може и нагласен като за ревю

Парвенютата и снобите обаче, бързо забравят 2, получат ли шанс за 200. Това е моя критерий за зле отгледан или самообучил се човек. Носи си силикона, карай си скъпата кола, защо не. Самозабравиш ли се, вече жалко

# 108
Не  е добре да имаме предразсъдъци към хората, които нямат вкус, който не съвпада с нашия или към тези, които просто не се интересуват от мода и си ходят с някакво базово облекло, което си имат. Клишетата винаги си имат изключения. А и вече е често срещана гледка -баба с чанта гучи с камъни, която въобке не кореспондира с останалото облекло и т.н., дали си я е купила или внучката я е прехвърлила защото вече не я носи, кой да знае.
Младите преминават през разни етапи, както и ние сме го правили, но заради някой аксесоар или друг външен белег също е липса на вкус  да се категоризират хората.

# 109
Всеки човек (вкл. принцовете Хари и проче) знае 2 и 200
Има кола, но пътува и с гр. транспорт
Има козметика за 10 и за 100лв
Носи Гучи, но се радва и на находка от Теранова
Яде на крак, а може и 7-степенно меню да хапне по етикет
Учтив е с персонала, същия е и с високопоставен
Може да излезе негримиран, може и нагласен като за ревю

Парвенютата и снобите обаче, бързо забравят 2, получат ли шанс за 200. Това е моя критерий за зле отгледан или самообучил се човек. Носи си силикона, карай си скъпата кола, защо не. Самозабравиш ли се, вече жалко

А тия, дето са с 2, а гледат за 200? Joy

Аз не виждам смисъл хора без особени финансови възможности да проучват настървено и да помнят цената на чанти, обувки, коли и яхти, които вероятно никога няма да може да си ги позволят.

# 110
Нека да не забравяме , че някои неща (като часовници Rolex , Patek Philippe, например ) се купуват не с цел показност, а инвестиция. Чанта на LV може да носиш с години и да продадеш след като ти омръзне. Нямам предпочитания към марки, но обръщам внимание на материите. Отбягвам синтетични дрехи. Един кашмирен пуловер може да се съчетае с много неща, дава мекота и комфорт , изглежда еднакво добре с дънки , панталон и пола . Да, кашмирът не е евтин, но затова притежавам няколко пуловера вместо 10 -20. Не всеки пазарува с цел да демонстрира статус и финансови възможности . Лично аз не притежавам скъп часовник, но и да притежавах нямаше да го нося, защото двама мои близки бяха нападнати и бити за да им се вземат часовниците посред бял ден. Единият беше с дъщеричката си - тодлър.  По същата причина мои клиентки не си носят високия клас бижута като ходят на фризьор, спа или подобни. Аз се обличам според мястото , на което отивам и хората, с които ще се срещам. Виктория Бекъм носи често обикновени дънки и тениска, но изглежда прилично, класически. Сега се сетих , да добавя, накъсани и наръфани дънки за мен е тотална липса на вкус . Без значение мъж или жена ги носи.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 20:54 от •MERA•

# 111
Едно само не ми е ясно, как ще носиш с години чанта и после ще я продадеш? Тя ще се износи, ще остарее, дори и да предположим, че не стане демоде.

# 112
  • Пловдив
Ако е "инвестиция", може би няма да се носи или ще се носи рядко, по поводи.
Пак не го разбирам, де, да инвестираш в чанта, ама начини всякакви.

П.П. Или просто като запазена, качествена маркова стока втора употреба, има и такъв пазар все пак. Авторката да каже какво има предвид.

# 113
М, да, да каже....понеже ми е странно.
Смисълът на втората употреба е да ти е изгодно. Ако ще даваш една камара пари за износена чанта, защо да го правиш?
Инвестиция в чанта би било доста глупаво, понеже цената ѝ пада в момента, в който излезе от магазина. Освен ако няма някаква страшна инфлация и купуваш, просто за да не ти се обезценят парите.

# 114
  • София
Все едно някой да купи кола за инвестиция…

# 115

И това го има, но не се карат, а се държат в шоурум. И са уникати с цена стотици хиляди и милиони и сега. А чанта за 2 000 паунда  (ЛВ), която я има на сайта на фирмата не виждам как ще бъде инвестиция.

# 116
  • София
Това с инвестицията в чанти, обувки и по-скъпи дрехи винаги съм го разбирала така - давам повече пари накуп, за да нося тази чанта по-дълго време, вместо през няколко месеца да купувам нова.
Иначе има жени, които биха купили износен LV, само и само да имат нещо оригинално на бранда. Пък и се предполага, че толкова скъпа чанта няма да се износи много.

# 117
Има пазар за препродажба, preloved и т.н. на скъпи чанти, пък и за не толкова скъпи. Както и при колите - някои марки по-успешно запазват цена при препродажба от други.

# 118
  • София

И това го има, но не се карат, а се държат в шоурум. И са уникати с цена стотици хиляди и милиони и сега. А чанта за 2 000 паунда  (ЛВ), която я има на сайта на фирмата не виждам как ще бъде инвестиция.
Колекционерски автомобил, да, но кола? Всичко колекционерско може да е инвестиция, но и като колекционираш марки не ги лепиш на писмо.

# 119
  • Down south
Едно само не ми е ясно, как ще носиш с години чанта и после ще я продадеш? Тя ще се износи, ще остарее, дори и да предположим, че не стане демоде.
Абсолютно реално. В магазини на LV има секция с preloved чанти.

Общи условия

Активация на акаунт